Η HSBC εισάγει τη χρήση της τεχνολογίας blockchain για την έκδοση παραστατικών.

Η μεγάλη τράπεζα HSBC, ανακοίνωσε την επιτυχημένη έκδοση μιας εγγυητικής επιστολής (LC), με τη χρήση πιλοτικής εφαρμογής βασισμένης στην τεχνολογία blockchain, στη Μαλαισία.

Η ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ

Η Fintech News της Μαλαισίας, δημοσίευσε την είδηση στις 14 Οκτωβρίου 2019, σημειώνοντας ότι η συναλλαγή αφορούσε την εταιρεία συσκευασίας Simply Packaging που εισήγαγε ρητίνη από μια εταιρία χημικών της Σιγκαπούρης. Η Τράπεζα έκδοσης ήταν η HSBC Μαλαισίας και η Τράπεζα αποδοχής ήταν η HSBC Singapore.

Σύμφωνα με το άρθρο, αυτή είναι η ενδέκατη συναλλαγή με τη χρήση της πιλοτικής εφαρμογής βασισμένης στην τεχνολογία blockchain που πραγματοποίησε η HSBC ενώ η πιλοτική εφαρμογή είναι η πρώτη που εφαρμόζεται στον κλάδο εμπορίου και εξαγωγών της Μαλαισίας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της HSBC στη Μαλαισία, Stuart Milne, σχολίασε την επιτυχημένη δοκιμή, ως εξής: Είμαι πολύ ευχαριστημένος που η HSBC έχει πρωτοπορήσει με αυτή την πρώτη συναλλαγή LC, με βάση την εφαρμογή σε blockchain, της Μαλαισίας. Αυτό δείχνει την ισχυρή δέσμευσή μας και την ικανότητά μας να υποστηρίζουμε το διασυνοριακό εμπόριο των επιχειρήσεων της Μαλαισίας χρησιμοποιώντας τεχνολογικές πλατφόρμες αιχμής.

Η εμπλοκή της HSBC με το blockchain

Σύμφωνα με το άρθρο, το εμπόριο μεταξύ Μαλαισίας και Σιγκαπούρης ήταν αξίας άνω των 85 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2018, ενώ η διοικητική γραφειοκρατία συχνά καθυστερεί την παράδοση των αγαθών που ταξιδεύουν μέσω αυτής της εμπορικής οδού.

Η ανταλλαγή και η επεξεργασία των σχετικών εγγράφων διαρκούν, κατά μέσο όρο, πέντε έως δέκα ημέρες, ενώ η εν λόγω πιλοτική εφαρμογή κατάφερε να μειώσει το χρόνο σε 24 ώρες.

Όπως ανέφερε σε ρεπορτάζ της η Cointelegraph, το Σεπτέμβριο, η HSBC ολοκλήρωσε την πρώτη συναλλαγή εγγυητικής επιστολής πίστωσης σε γιουάν, χρησιμοποιώντας την εμπορική και χρηματοοικονομική πλατφόρμα Voltron.

https://cointelegraph.com/…/hsbc-enacts-a-letter-of-credit-…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.