Το 85% του Bitcoin έχει εξορυχτεί.

Οι «ανθρακωρύχοι» αναμένουν την άφιξη του 18ου εκατομμυρίου Bitcoin άμεσα.

Τα πιο πρόσφατα στοιχεία από την Blockchain, αποκάλυψαν ότι η προσφορά Bitcoin στον κόσμο έχει αγγίξει τον αριθμό των
περίπου δεκαοχτώ εκατομμυρίων (17,92 εκατομμύρια), και
σύντομα οι ανθρακωρύχοι θα εισέλθουν στην εξόρυξη του δέκατου όγδοου εκατομμύριου Bitcoin. Με αυτά τα στατιστικά στοιχεία, έρχεται μια άλλη είδηση ότι μόνο το 14% των συνολικών Bitcoins, εξακολουθούν να εκκρεμούν προς εξόρυξη.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των μπλοκ, τα νομίσματα του 18ου εκατομμυρίου θα κυκλοφορήσουν σύντομα, μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Ο συνολικός αριθμός των Bitcoins θα είναι πάντα είκοσι ένα εκατομμύρια (21 εκατομμύρια) και τα υπόλοιπα τρία εκατομμύρια (3 εκατομμύρια) θα χρειαστεί περίπου εκατόν είκοσι χρόνια για να εξορυχτούν. Από αυτή την άποψη… έχουμε μέλλον!!

Με το 18o εκατομμύριο Bitcoin, οι «ανθρακωρύχοι» εισέρχονται σε αχαρτογράφητη περιοχή. Όταν πρόκειται για τον καθορισμό κριτηρίων στη βιομηχανία κρυπτογράφησης, το Bitcoin είναι το όνομα αναφοράς.
Αγγίζοντας το ορόσημο των 18 εκατομμυρίων το BTC έχει σημειώσει αξιοσημείωτη πρόοδο.

Το Hash Rate (Hash Rate: η ταχύτητα με την οποία ένας υπολογιστής ολοκληρώνει μια ενέργεια στον κώδικα Bitcoin) έχει αγγίξει το ιστορικό υψηλό του, πράγμα που σημαίνει ότι οι «ανθρακωρύχοι» θα ανταμείβονται αρκετά καλά τώρα.

Από τεχνική άποψη, όταν επικυρώνεται ένα μπλοκ συναλλαγών, δημιουργείται ένα νέο BTC. Αυτό συμβαίνει κάθε δέκα λεπτά, αλλά μετά από περίπου τέσσερα χρόνια εξόρυξης, το μέγεθος της ανταμοιβής για την αυτή την εργασία, πέφτει στο μισό. Έτσι, με την πάροδο του χρόνου, η προσπάθεια για να «εξορύξουμε» νέα νομίσματα αυξάνεται εκθετικά, πράγμα που συνεπάγεται περισσότερη δουλειά.

Αυτό που ήταν εύκολο πριν από το 2009, έχει γίνει ουσιαστικά δύσκολο σήμερα. Περίπου δεκαοκτώ εκατομμύρια BTC που αντιπροσωπεύουν περίπου το 85% του συνολικού ποσού κυκλοφορούν στην αγορά την τελευταία δεκαετία. Αλλά η εξόρυξη των υπόλοιπων θα πάρει σχεδόν 120 χρόνια ή/και περισσότερο.

Έχουμε ήδη φθάσει στο zenith της εξόρυξης του Bitcoin. Ακόμη όμως και αν εξαντληθεί ολόκληρο το τελικό ποσό (21 εκατομμύρια), αυτό δεν σημαίνει ότι θα βρίσκονται όλα σε κυκλοφορία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα χαμένα νομίσματα αποτελούν περίπου το 20% του συνολικού ποσού. Θεωρητικά, αυτό σημαίνει ότι, περίπου το εβδομήντα 75% των BTC, είναι το ποσό που θα κυκλοφορήσει τελικά. Μιλώντας σε ατομικό επίπεδο, μόνο 15 εκατομμύρια άτομα σε όλο τον πλανήτη, θα γίνουν ιδιοκτήτες BTC.

Έτσι, το 18o εκατομμύριο των Bitcoin είναι ένα τεράστιο ορόσημο από κάθε άποψη. Τα δεδομένα δείχνουν επίσης ότι οι διευθύνσεις με χίλια νομίσματα αυξάνονται από το 2019.

Αυτή η τάση που κυριαρχεί ιδίως τα τελευταία πέντε χρόνια αντιπροσωπεύει τη φάση της συσσώρευσης, όπου οι μεγάλες «φάλαινες» συγκεντρώνουν και αποθηκεύουν Bitcoins. Την ίδια τάση τροφοδοτούν επίσης και διάφορες οντότητες της αγοράς.

https://www.cryptopolitan.com/18-millionth-bitcoin-soon/…


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.