H Samsung, η LG και η Hyundai επιταχύνουν την υλοποίηση του έργου «Major Blockchain Adoption»

Έντεκα εταιρείες της Νότιας Κορέας συνεργάζονται για την υλοποίηση ενός έργου βασισμένου στην τεχνολογία blockchain, που υποστηρίζεται από την κυβέρνηση, το οποίο θα επιτρέψει στους πολίτες να ελαττώσουν τη χρήση έντυπων πιστοποιητικών όπως τα δελτία ταυτότητας εργαζομένων, οι αποδείξεις για φορολογική χρήση, τα αποδεικτικά εργασιακής εμπειρίας, τα πιστοποιητικά σπουδών κάθε είδους, τα έγγραφα ασφαλιστικών απαιτήσεων (π.χ. Ιατρικές αποδείξεις για ασφαλιστικές καλύψεις) και πολλά περισσότερα ακόμα, χρησιμοποιώντας μία εφαρμογή σε κινητό τηλέφωνο αναπτυγμένη με τη χρήση της τεχνολογίας blockchain.

H ημερομηνία κυκλοφορίας της εφαρμογής επισπεύσθηκε για τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους ενώ η κοινοπραξία είχε αρχικά προγραμματίσει να ανοίξει την πλατφόρμα κάπου το 2020.

Η κοινοπραξία ιδρύθηκε (μόλις) τον Ιούλιο του 2019 και απαρτίζεται από τρεις μεγάλες εταιρείες τηλεπικοινωνιών (KT, SK, LG και U+), τη Samsung καθώς και τις Τράπεζες KEB Hana και Woori όπως και την χρηματοοικονομική εταιρεία πληροφορικής Koscom.

Ωστόσο, το μέγεθος και το εύρος του έργου αυξήθηκαν σημαντικά, ενώ οι εκδότες πιστωτικών καρτών BC Card και Hyundai Card εντάχθηκαν επίσης στην κοινοπραξία στις 20 Οκτωβρίου 2019 και ακολούθως οι Τράπεζες Shinhan και Nonghyup (NH).

Η NH δηλώνει ότι θέλει να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα για να δημιουργήσει ένα «πάσο» ταυτοποίησης του πελάτη, με την ανάπτυξη σχετικής εφαρμογής για κινητό τηλέφωνο, ώστε αυτός να χρησιμοποιεί, χωρίς άλλη απόδειξη ταυτοπροσωπίας, τις τραπεζικές της υπηρεσίες, ενώ η BC Card θέλει να χρησιμοποιήσει τεχνολογία blockchain για την έκδοση καρτών. Η Hyundai Card, εν τω μεταξύ, δηλώνει ότι θέλει να «εξορθολογήσει τις εσωτερικές και πελατειακές υπηρεσίες» χρησιμοποιώντας τις λύσεις που θα προσφέρει η εφαρμογή.

Το έργο υποστηρίχθηκε επίσης από κυβερνητικές υπηρεσίες και υπουργεία ενώ οι φορείς παραγωγής και εκμετάλλευσης του νέου προϊόντος, θα μπορούσαν να αναζητήσουν πελάτες στη διεθνή αγορά, καθώς η λύση θα είναι συμβατή με τα πρωτόκολλα κινητής τηλεφωνίας GSM.

Σύμφωνα με τον Chosun (μέλος του ΔΣ της κοινοπραξίας), έξι πανεπιστήμια της Νότιας Κορέας έχουν ήδη δηλώσει ότι θα εκδίδουν πιστοποιητικά σπουδών μέσω της νέας πλατφόρμας, όπως επίσης και οι εκδότες πιστοποιητικών αγγλικής γλώσσας για τη διεθνή επικοινωνία (TOEIC) της Νότιας Κορέας, σκοπεύουν να κάνουν χρήση της νέας λύσης.

Η κοινοπραξία αποτελείται πλέον από 11 ισχυρές εταιρείες και φορείς οι οποίες και θα αναλάβουν την εκμετάλλευση του τελικού προϊόντος (πλατφόρμα) στη διεθνή αγορά.

Εν τω μεταξύ, το σκέλος των υπηρεσιών πληροφορικής της Samsung, η Samsung SDS, ανακοίνωσε ότι εντείνει τη συνεργασία της με τον Ινδικό επιχειρηματικό γίγαντα Mahindra. Οι δύο εταιρείες συνεργάστηκαν με την αμερικανική εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού Pega για να δημιουργήσουν μία πλατφόρμα με τη χρήση της τεχνολογίας blockchain, με σκοπό την εξυπηρέτηση του κλάδου της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Η πλατφόρμα θα προσφέρει λύσεις και αναβάθμιση των υπηρεσιών εφοδιαστικής αλυσίδας τόσο για τον τραπεζικό και χρηματοπιστωτικό τομέα και τις ασφαλιστικές εταιρείες, όσο και για τη μεταποιητική βιομηχανία αλλά και τις δημόσιες υπηρεσίες.

ΠΗΓΗ: Tim Alper, 21/10/2019, https://cryptonews.com


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.