Η IKEA αποδεικνύει ότι τα crypto και η Blockchain είναι έτοιμα για τον κόσμο των μεγάλων συναλλαγών.

Ο γίγαντας των επίπλων και οικιακών προϊόντων ΙΚΕΑ, πραγματοποίησε μια σημαντική συναλλαγή, την περασμένη εβδομάδα, χρησιμοποιώντας το Blockchain του Ethereum, για να διεκπεραιώσει μια παραγγελία ενός πελάτη του δικτύου λιανικής της εταιρίας, εκτός Σουηδίας.

Η Nordic Store, η επιχείρηση που ζήτησε την παραγγελία από το IKEA, βρίσκεται στην Ισλανδία. Αυτή ρύθμισε τη συναλλαγή μέσω της Tradeshift και του Monerium, μιας εταιρείας διαχείρισης εφοδιαστικής αλυσίδας και ενός κρυπτονομίσματος αντίστοιχα. Ενώ η Blockchain του Ethereum χρησιμοποιήθηκε για την καταγραφή της συναλλαγής, oι δύο συναλλασσόμενοι αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν το Monerium, αντί για άλλο κρυπτονόμισμα.

Ο Stefán Árnason, Διευθύνων Σύμβουλος του ΙΚΕΑ Ισλανδίας, αποτιμώντας την εμπειρία αυτή, ανάφερε χαρακτηριστικά: «Μια προγραμματιζόμενη εφοδιαστική αλυσίδα, χρηματοοικονομικών και προμηθειών, όπου οι εμπορικοί εταίροι μπορούν να συνδέσουν τις ροές των πληροφοριών με τις ροές των κεφαλαίων, μέσω έξυπνων συμβάσεων (smart contracts), θα μπορούσε να μεταμορφώσει τον τρόπο αλληλεπίδρασης και συναλλαγής, μεταξύ προμηθευτών και πελατών».

Αυτό που κάνει τη συναλλαγή αυτή μοναδική, είναι ότι το Monerium είναι το πρώτο ρυθμιζόμενο και εγκεκριμένο κρυπτονόμισμα της Ισλανδίας, το οποίο ενεργεί ως token του εθνικού νομίσματος Krona. Λαμβάνοντας υπόψη ότι αυτή είναι η πρώτη επιτυχημένη συναλλαγή στον κόσμο χρησιμοποιώντας ψηφιακά χρήματα και blockchain, τόσο το Tradeshift όσο και το Monerium έχουν ενθουσιαστεί για τις μελλοντικές προοπτικές, τόσο των ιδίων όσο και για το ηλεκτρονικό χρήμα στο σύνολό του.

Ενώ διάφορες μορφές ηλεκτρονικού χρήματος υπήρχαν στο παρελθόν, η ανάπτυξη των crypto επέτρεψε στις επιχειρήσεις να γίνουν πιο ευέλικτες σε σχέση με τη δημιουργία περιουσιακών στοιχείων, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διάφορες οικονομίες. Τώρα που εμφανίζονται για τον κλάδο των crypto βιώσιμες προοπτικές, μέρη όπως η Ισλανδία έχουν αναπτύξει τα δικά τους κρυπτονομίσματα, που μπορούν να ανταποκριθούν στις κυβερνητικές ρυθμίσεις ή σε διεθνείς κανονισμούς, όπως εκείνοι που έθεσε το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Ηλεκτρονικού Χρήματος.

«Αυτή η συναλλαγή θα μπορούσε να ανοίξει πολλές δυνατότητες και για άλλους εμπόρους λιανικής πώλησης στην Ισλανδία και να βοηθήσει τα προϊόντα ηλεκτρονικού χρήματος να εξαπλωθούν, καθώς και το blockchain και τα crypto συνεχίζουν να αναπτύσσονται» κατέληξε ο Διευθύνων Σύμβουλος της IKEA Ισλανδίας, Stefán Árnason:

ΠΗΓΗ: https://cryptomaniaks.com/ikea-emoney-major-transaction /13 Οκτωβρίου 2019


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.