Γαλλία: 25.000 μεγάλα καταστήματα λιανικής πώλησης, θα δέχονται πληρωμές με Bitcoin το 2020

Η γαλλική ιστοσελίδα Cryptoglobe έγραψε για την εξέλιξη αυτή, που ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας λιανικού εμπορίου, στο Παρίσι, στις 24 Σεπτεμβρίου 2019.

Οι 25.000 έμποροι λιανικής πώλησης θα εισέλθουν στην οικονομία 3.0 μέσω του Bitcoin.

Το νέο σύστημα πληρωμών με κρυπτονομίσματα, ξεκινά με την υποστήριξη μίας κοινοπραξίας μεταξύ του παρόχου τεχνολογίας πωλήσεων Global POS, της εφαρμογής EasyWallet και της πλατφόρμας πληρωμών Easy2Play.

Ενώ οι πληρωμές θα γίνονται σε Bitcoin, τα κεφάλαια θα μετατρέπονται αυτόματα σε ευρώ κατά τη στιγμή της πώλησης.

Οι υπηρεσίες μετατροπής θα παρέχονται από δύο εταίρους: την Deskoin και την Savitar, οι οποίες επί του παρόντος βρίσκονται σε διαδικασία πιστοποίησης παρόχων ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, βάσει του νόμου PACTE της Γαλλίας.

Εκτός από το Decathlon και το Sephora που αναφέρονται παραπάνω, άλλες γνωστές αλυσίδες λιανικής που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία είναι: το Boulanger, το World House, το Intersport, η Cultura, τα  Maisons du Monde και το Norauto.

Ο Stéphane Djiane, Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της Global POS, έχει εκδώσει μια ανακοίνωση που, μεταξύ άλλων, σημειώνει: «Αυτό είναι ένα σημαντικό συμβολικό βήμα, για την εξέλιξη των μεθόδων πληρωμής στη Γαλλία. Ωστόσο, περισσότερο από τον συμβολισμό, αυτό που κομίζουμε σε 25.000 καταστήματα λιανικής πώλησης, είναι η δυνατότητα να εισέλθουν με ασφάλεια, στον κόσμο της οικονομίας 3.0».

Μετά το Bitcoin, θα μπορούσαν να ακολουθήσουν τα altcoins

Παρέχοντας στους καταναλωτές τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα που έχουν στην κατοχή τους,  σε φυσικά καταστήματα λιανικής, εντός ενός νομιμοποιημένου και ρυθμισμένου πλαισίου, η πρωτοβουλία αυτή αποσκοπεί στην υιοθέτηση των κρυπτονομισμάτων για αγοραπωλησίες λιανικής από ένα ευρύτερο κοινό, πέρα ​​από τα 4 εκατομμύρια Γάλλων, που υπολογίζεται ότι είναι σήμερα κάτοχοι κρυπτονομισμάτων.

Ενώ το Bitcoin είναι προς το παρόν το μόνο αποδεκτό κρυπτονόμισμα, ο Dijane ανέφερε ότι η πλατφόρμα σχεδιάζεται ώστε να αναπτύξει υπηρεσίες υποστήριξης για altcoins στο μέλλον.

Marie Huillet, 24/09/2019, https://cointelegraph.com/news/france-25-000-major-retail-stores-to-accept-bitcoin-in-2020

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.