Γαλλία: μάθημα στο Γυμνάσιο, το Bitcoin και τα κρυπτονομίσματα

Η Γαλλία πρόκειται να εισαγάγει μια εκπαιδευτική ενότητα στο αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών της μέσης εκπαίδευσης, που καλύπτει το Bitcoin (BTC) και τα κρυπτονομίσματα.

Τον περασμένο Ιούνιο, το γαλλικό Υπουργείο Εθνικής Παιδείας τροποποίησε το πρόγραμμα σπουδών, για να ενσωματώσει το μάθημα για το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο. Οι Γάλλοι εκπαιδευτικοί αναμένεται να διδάξουν μια εισαγωγική σειρά μαθημάτων, που θα βοηθήσουν τους μαθητές να κατανοήσουν τον αντίκτυπο που έχει το Bitcoin στη γαλλική και την παγκόσμια οικονομία.

Το Υπουργείο παρέχει ως εκπαιδευτικό υλικό στους καθηγητές,  τρία εκπαιδευτικά βίντεο που εξηγούν ερωτήματα, όπως: «Είναι το Bitcoin το νόμισμα του μέλλοντος;», «Μπορεί το Bitcoin να αντικαταστήσει το ευρώ;» και «Έχετε εμπιστοσύνη στο νόμισμά σας;»

Σύμφωνα με το εκπαιδευτικό περίγραμμα του Υπουργείου, οι μαθητές θα πρέπει να συγκρίνουν το Bitcoin με νομίσματα fiat, κάτι που τελικά θα οδηγήσει στην απόκτηση βασικών γνώσεων σχετικά με το Bitcoin, τα κρυπτονομίσματα και τον ρόλο τους στην παραδοσιακή οικονομία.

Επειδή πρόκειται μόνο για εισαγωγικό μάθημα στο Bitcoin, οι μαθητές δεν αναμένεται με την ολοκλήρωση της τάξης να γίνουν «εμπειρογνώμονες» στα κρυπτονομίσματα. Ωστόσο, η διδασκαλία του αντικειμένου, θα τους παράσχει γνώσεις που αναμένεται να είναι πολύ σημαντικές για το μέλλον τους, καθώς τα κρυπτονομίσματα θα υιοθετηθούν ευρύτερα.

Η υιοθέτηση του Bitcoin στη Γαλλία

Στη Γαλλία σημειώνεται μια ανοδική πορεία στην υιοθέτηση του κρυπτονομίσματος,  με τη γαλλική crypto startup «Keplerk» να ξαναρχίζει τις υπηρεσίες της στις αρχές Οκτωβρίου, για να αποδεχθεί πληρωμές σε BTC,  σε περισσότερα από 5.200 καταστήματα καπνού στη Γαλλία.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου, περισσότερα από 25.000 καταστήματα λιανικής, των 30 μεγαλύτερων γαλλικών επιχειρήσεων λιανικής πώλησης, συμπεριλαμβανομένου του γίγαντα αθλητικών ειδών Decathlon και των καταστημάτων καλλυντικών Sephora, ανακοίνωσαν ότι θα αρχίσουν να δέχονται πληρωμές Bitcoin από τις αρχές του 2020.

Της  Joeri Cant, 01/11/2019, https://cointelegraph.com/news/french-high-school-students-will-learn-about-bitcoin-and-crypto

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.