Ανδρέας Αντωνόπουλος: κρυπτονομίσματα, το ίντερνετ του χρήματος

Ο Ανδρέας Αντωνόπουλος, συγγραφέας του Mastering Bitcoin, μίλησε πρόσφατα για την πρόταση της θεμελιώδους  αξίας των κρυπτονομισμάτων και για τον χαρακτηρισμό που δέχεται το Bitcoin ως ψηφιακός χρυσός,  σε συνέντευξή του στο Monero Talk. Σε αντίθεση με όσα πιστεύουν πολλοί άνθρωποι στην κρυπτο-κοινότητα, ο Αντωνόπουλος δήλωσε ότι η θεμελιώδης  αξία των κρυπτονομισμάτων είναι η επιλογή

Συγκεκριμένα  είπε, «Πρόκειται (τα κρυπτονομίσματα) για δικτυακό χρήμα, βασικά είναι η δυνατότητα να τρέχετε τα χρήματα ως πρωτόκολλο, είναι το Διαδίκτυο των Χρημάτων. Αυτό δημιουργεί την επιλογή και παρέχει την ελευθερία, στο κάθε άτομο, να επιλέξει τον τρόπο χρήσης τους, επειδή το Διαδίκτυο έχει καταργήσει όλα τα σύνορα».

Ο γνωστός συγγραφέας περιέγραψε τους πέντε πυλώνες μιας ανοικτής Blockchain, η οποία κατά την άποψή του, πρέπει να είναι: ανοιχτή, χωρίς σύνορα, ουδέτερη, ανθεκτική στη λογοκρισία, αμετάβλητη και δημόσια. Πρόσθεσε, ότι αυτοί οι πυλώνες, αντιπροσωπεύουν την ελευθερία  που επιτεύχθηκε μέσω της αποκέντρωσης.

Είπε επίσης: «[…] το Διαδίκτυο των χρημάτων […] τράβηξε στην προσοχή μου επειδή δίνει τη δυνατότητα να παίξετε με τα διάφορα χαρακτηριστικά του χρήματος και να εξερευνήσετε πολλές διαφορετικές προσεγγίσεις, πράγμα που συνέβη με το οικοσύστημα των κρυπτονομισμάτων»

Στη συνέχεια, ο Αντωνόπουλος μίλησε για το αν θεωρεί το Bitcoin τον ψηφιακό χρυσό. Αυτή είναι μια από τις πιο κοινές αντιλήψεις στο χώρο, με την Grayscale Digital να προωθεί ακόμα την καμπάνια #DropGold, για  να ωθήσει τους επενδυτές να επενδύσουν στον ψηφιακό χρυσό δηλ. το Bitcoin.

«Νομίζω ότι το Bitcoin είναι ψηφιακός χρυσός όσο τα αυτοκίνητα είναι ένα άλογο που καταναλώνει μία υπερβολικά γρήγορη βενζίνη.  Είναι μια μεταφορά που θέλει να δείξει το έλλειμμα νοήματος […] Ο ορισμός του ψηφιακού χρυσού, νομίζω ότι, βάζει το Bitcoin σε μία εξειδικευμένη, αλλά περιορισμένη, γωνιά. Επιπλέον, δήλωσε, ότι το Bitcoin είναι πολύ περισσότερο από «ψηφιακός χρυσός», προσθέτοντας ότι δεν είναι ούτε ψηφιακός χρυσός ούτε ψηφιακά μετρητά.

Ο Αντωνόπουλος ανέφερε ότι βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της αναζήτησης και της ανακάλυψης για το τι πραγματικά είναι το Bitcoin, λέγοντας : «[…] γιατί να συσχετίζονται τα κρυπτονομίσματα με το χρυσό; είναι ένα εντελώς νέο πράγμα και όλες οι λέξεις που είχαμε για την ανάλυση και την περιγραφή, δεν ισχύουν  πλέον,  επειδή ακριβώς δεν είναι κάτι που ξέραμε από παλιά».

πηγή: Priya- 03/11/2019 https://eng.ambcrypto.com/bitcoin-is-much-more-than-digital-gold/?fbclid=IwAR3pSKAq7SZ7UeQTvhp8LG3QXz-wQXlZ2H8Nq6DnqoGwqydIeKaqoiolcdA


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.