Η Amazon έχει κατοχυρώσει τρία νέα Domain Names, σχετικά με κρυπτονομίσματα

Εκτός από το ήδη κατοχυρωμένο domain name, το amazonbitcoin.com, η Amazon έχει κατοχυρώσει τρία ακόμη Domain Names σχετικά με κρυπτονομίσματα, τα:

  • amazonethereum.com
  • amazoncryptocurrency. com
  • amazoncryptocurrencies.com

Πρόκειται η Amazon να εισέλθει στον κλάδο των κρυπτονομισμάτων;

Αυτές οι εικασίες εμφανίστηκαν πριν ένα χρόνο, όταν η Amazon εισήγαγε στην πλατφόρμα της, δύο υπηρεσίες σχετικές με τον κλάδο, τις : Quantum Ledger Database (QLDB) και Amazon Managed Blockchain.

Η QLDB υιοθετήθηκε για να διευκολύνει τους πελάτες της, με μια ευκολότερη και ασφαλέστερη διαδικασία συναλλαγών. Η δεύτερη, είναι η Blockchain που διαχειρίζεται η Amazon Web Services (AWS). Αυτή, δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες της  Amazon,  να δημιουργούν και να διαχειρίζονται τις δικές τους Blockchain, εντός του εν λόγω δικτύου,  χρησιμοποιώντας τις πλατφόρμες Ethereum ή Hyperledger.

Οι παραπάνω ενέργειες, ήταν μια ένδειξη ότι η εταιρεία σκέφτεται να ενταχθεί στον κρυπτο- χώρο, υιοθετώντας την  τεχνολογία Blockchain.

Λίγους μήνες πριν από την κυκλοφορία των προϊόντων αυτών, ως μέρος των σχεδίων επέκτασης, διεξάχθηκε μία έρευνα,  από την παγκόσμια οικονομική πύλη Investing.com, για να μελετηθούν οι προτιμήσεις των πελατών της Amazon. Η έρευνα χρησιμοποίησε ως δείγμα 1000 πελάτες, τους οποίους ρωτούσε: ποιες υπηρεσίες και προσφορές θα ήθελαν να δουν, ως πελάτες, από την Amazon, ως μέρος των σχεδίων επέκτασής της.

Περίπου το 12,7% των πελατών εμφάνισαν προτίμηση για προϊόντα σχετικά με κρυπτονομίσματα. Αν και ο αριθμός δεν ήταν ιδιαίτερα αξιοσημείωτος, έδειχνε σίγουρα το ενδιαφέρον των πελατών για τα προϊόντα που σχετίζονται με τα κρυπτονομίσματα.

Από τότε, πύκνωσαν οι φήμες και οι εικασίες,  για ενδεχόμενο ενδιαφέρον της Amazon για υπηρεσίες σχετικές με τα κρυπτονομίσματα. Ορισμένες από τις εικασίες υποστήριζαν ότι η Amazon τελικά έχει αρχίσει να δέχεται το Bitcoin ως μέσο πληρωμής. Ωστόσο, οι φήμες αυτές διαψεύδονταν σταθερά από την εταιρεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Amazon αγόρασε το πρώτο domain name, το amazonbitcoin.com, τρία χρόνια πριν, αλλά μάλλον με… κρύα καρδιά… αφού δίστασε να το χρησιμοποιήσει,  λόγω της ασταθούς φύσης του Bitcoin και εν γένει των κρυπτονομισμάτων.

Ωστόσο, με αυτήν την τελευταία κίνηση, είναι σαφές ότι η εταιρεία θέλει να τοποθετηθεί στον χώρο των κρύπτο, είτε με την ενσωμάτωση των κρυπτονομισμάτων ως επιλέξιμη μέθοδο πληρωμής είτε με την δημιουργία του δικού της κρυπτονομίσματος, που θα εξυπηρετεί τις συναλλαγές εντός του ηλεκτρονικού της καταστήματος.

Μία επίσης πιθανότητα είναι, ότι μπορεί να παρέχει απλά μια υπηρεσία διαμεσολάβησης για κρυπτονομίσματα στον ιστότοπό της,  χωρίς να δέχεται πληρωμές με  κρυπτονομίσματα.

πηγή: https://www.cryptonewsz.com/amazon-registered-three-crypto-related-domain-names/51376/?fbclid=IwAR0FnIWvYKlnOhYW6iv2Fgvucj9SEJJkcXMUVtFcdBesBcTZ0OhACnBALVU

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.