Τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων έχουν διανύσει πολύ δρόμο και αυτό είναι καλό για τους χρήστες

Τα ανταλλακτήρια είναι αναμφίβολα ένας από τους κύριους πυλώνες του κλάδου των κρυπτονομισμάτων. Επιτρέπουν σε  νέους χρήστες να αγοράζουν απευθείας κρυπτονομίσματα, γεφυρώνοντας το χάσμα μεταξύ του παραδοσιακού χρηματοπιστωτικού κόσμου και αυτού του εκκολαπτόμενου χώρου.

Τα ανταλλακτήρια εξελίσσονται τώρα για την περαιτέρω εξυπηρέτηση των χρηστών, καθώς η ελεύθερη αγορά τους αναγκάζει να προσθέσουν νέες υπηρεσίες για να κερδίσουν τον ανταγωνισμό και να εξασφαλίσουν ότι έχουν καλή θέση στην αγορά.

Στα πρώτα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων υπήρχαν μάλλον απλές επιλογές: μερικοί απλώς συνδεδεμένοι χρήστες που επιθυμούσαν να διεξάγουν απ’ ευθείας συναλλαγές (peer-to-peer ), ενώ κάποιοι άλλοι πρόσφεραν διαπραγμάτευση για συγκεκριμένα ζεύγη  κρυπτονομισμάτων, κυρίως  για τα κορυφαία: Bitcoin, Ether, Litecoin κ.ο.κ.

Με την πάροδο του χρόνου, όμως, το τοπίο στα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων εξελίχθηκε καθώς ωριμάζει η αγορά. Για να εδραιώσουν τις θέσεις τους, τα  ανταλλακτήρια προσφέρουν νέες υπηρεσίες σε τακτική βάση και καινοτομούν με διάφορα προϊόντα. Ένα από τα πιο ευρέως υιοθετημένα, είναι το token  του ίδιου του ανταλλακτηρίου.

Τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων όπως τα Binance, OKEx, KuCoin, CoinEx και άλλα, έχουν ήδη ξεκινήσει το δικό τους token. Οι κάτοχοι των token  απολαμβάνουν οφέλη από τη χρήση του ανταλλακτηρίου και αυτά τα οφέλη συχνά μπορεί να έχουν τη μορφή μεριδίου εσόδων.

Η CryptoDiffer, μια ιστοσελίδα  εμπορίας αλλά και αξιολογήσεων, σημείωσε ότι τον περασμένο μήνα το συμβόλαιο OKB της OKEx ήταν ο κορυφαίος κερδισμένος ανάμεσα στα token  των ανταλλακτηρίων, καθώς ο ανταγωνισμός μεταξύ τους εντείνεται.

Νέες υπηρεσίες και καινοτομίες

Αυτά τα token  είναι, κατά κάποιον τρόπο, ένα παράθυρο στις καινοτομίες που κάνουν τα  ανταλλακτήρια  κρυπτονομισμάτων  καθώς και στον τρόπο με τον οποίο θα εκτελούν τους όγκους συναλλαγών, την κανονιστική τους συμμόρφωση, τις μελλοντικές προοπτικές και πολλά άλλα.

Οι επενδυτές τιμολογούν τα token  σύμφωνα με τα πλεονεκτήματα που αποκομίζουν από τη κράτησή τους, και ανάλογα με τα πιθανά μελλοντικά κέρδη που εκτιμούν ότι μπορούν να πετύχουν.

Το OKB της OKEx,  πιθανότατα είδε την αύξηση της αξίας του τον Οκτώβριο, χάρη σε μια ανακοίνωση από το ανταλλακτήριο που περιγράφει λεπτομερώς ότι υπάρχουν 14 νέες περιπτώσεις χρήσης για το token , συμπεριλαμβανομένης της ασφάλειας δικτύων, των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και των υπηρεσιών lifestyle.

Πίνακας για την απόδοση των token ανταλλακτηρίων τον Οκτώβριο 2019

Σε αυτή την περίπτωση, ο ανταγωνισμός μεταξύ των ανταλλακτηρίων βοήθησε άμεσα στη βελτίωση της υιοθέτησης των κρυπτονομισμάτων και στην μεγέθυνση του χώρου. Επιπλέον, η OKEx Pool, η εξορυκτική δεξαμενή του OKEx, η οποία υποστηρίζει και proof-of-work όπως και  proof-of-stake κρυπτονομίσματα, υποστηρίζει την κοινότητα του EOS. Όπως ανέφερε το CryptoGlobe, «ορκίστηκε να διατηρήσει τη σταθερότητα του δικτύου μέσω της σταθερής παραγωγής μπλοκ»

Οι νέες υπηρεσίες που προσφέρονται περιλαμβάνουν επίσης το staking, επιτρέποντας στους χρήστες να ποντάρουν (ψηφίζοντας κάποιον αντιπρόσωπο συνήθως) σε  κρυπτονομίσματα  όπως  τα, TRON, TRX, EOS και Tezos (XTZ) στο ανταλλακτήριο, χωρίς να χρειάζονται τεχνικές γνώσεις. Ο δανεισμός κορυφαίων κρυπτονομισμάτων, όπως το BTC, το ETH και το LTC, για να κερδίσουν ενδιαφέρον των χρηστών, αποτελεί  πλέον μέρος  των προσφορών σε διάφορα ανταλλακτήρια. Το οικοσύστημα του OKEx,  υποστηρίζει και τα δύο παραπάνω συστήματα, συμβάλλοντας  με αυτό τον τρόπο στην απόδοση του OKB token .

Αποκεντρωμένες Ανταλλαγές

Οι πρώτες αποκεντρωμένες ανταλλαγές ξεκίνησαν στο μπλοκ του Ethereum. Το κρυπτονόμισμα φυσικά ήταν το Ether , το οποίο μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να αγοράσει τα διάφορα tokens ERC-20 που υπάρχουν. Τα ανταλλακτήρια  κρυπτονομισμάτων  βρίσκονται  τώρα, μέσω των token τους, στο σημείο να ξεκινούν τη δική τους Blockchain.

Αυτό σημαίνει ότι μπορούν επίσης να ξεκινήσουν αποκεντρωμένες ανταλλαγές πάνω σ’ αυτή  καθώς και διάφορες άλλες αποκεντρωμένες εφαρμογές. Για παράδειγμα η OKEx, ξεκίνησε το OKChain και μία από τις πρώτες αποκεντρωμένες εφαρμογές που θέλει να προσφέρει  είναι πλατφόρμα ανταλλαγής που ονομάζεται OKDEX, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να πραγματοποιούν συναλλαγές από τα πορτοφόλια τους, χωρίς να περάσουν από το KYC ή ακόμα και χωρίς να εγγραφούν.

Τι να μας επιφυλάσσει το μέλλον

Καθώς ο ανταγωνισμός στον χώρο των κρυπτονομισμάτων  συνεχίζει να αυξάνεται, υπάρχουν μερικές βασικές τάσεις που πρέπει να εξεταστούν στο μέλλον. Η τάση για το staking και δανεισμό είναι πιθανό να κερδίσει όλο και περισσότερη αποδοχή  μεταξύ των χρηστών, παρόλο που μόνο οι πλατφόρμες υψηλής εμπιστοσύνης θα κερδίσουν τους χρήστες μέσω αυτής της προσφοράς.

Μια άλλη τάση που μπορεί να συνεχίσει να αυξάνεται είναι αυτή των προγραμμάτων συμμετοχής στα κέρδη. Ορισμένες επιχειρήσεις διανέμουν τα έσοδά τους στους δικαιούχους νομισμάτων ως ενθάρρυνση, ενώ άλλοι μπορούν να διανέμουν μερικά από αυτά τα κέρδη, σύμφωνα με τους όγκους συναλλαγών για να αντισταθμίσουν τα τέλη.

Τέλος, σε μια προσπάθεια ενθάρρυνσης της υιοθέτησης των κρυπτονομισμάτων, αναμένονται  σύνθετες προσφορές επένδυσης με  νέα καλάθια συναλλαγών που θα περιλαμβάνουν ανταγωνιστικούς τίτλους νομισμάτων.

Πηγή: Francisco Memoria – 17/11/2019 https://www.cryptoglobe.com/latest/2019/11/cryptocurrency-exchanges-have-come-a-long-way-and-thats-good-for-users/

Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.