Τα ATM του Bitcoin στο μάτι του IRS στις ΗΠΑ

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής σε όλο τον κόσμο,  τον τελευταίο καιρό, εκφράζουν ανησυχίες σχετικά με τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία και τονίζουν  την ανάγκη για θέσπιση κανονισμών.

Οι ερευνητές της υπηρεσίας εσωτερικών εσόδων [IRS*] στις ΗΠΑ, μπήκαν πρόσφατα κι αυτοί στο χορό των «ανήσυχων» για τα κρυπτονομίσματα.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο επικεφαλής της ποινικής έρευνας του IRS, John Fort, αναφέρθηκε σε θέματα σχετικά με τα περίπτερα πώλησης νομισμάτων  και τα ATM του Bitcoin. Ο Fort επισήμανε ότι η IRS, με τη συνδρομή και άλλων κυβερνητικών υπηρεσιών εργάζεται για την επιβολή του νόμου  και σ’ αυτό το ζήτημα, δηλαδή  διερευνά για πιθανή φοροδιαφυγή, για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος  και άλλα ζητήματα συμμόρφωσης με τον φορολογικό νόμο.

Ο Φορτ είπε: Εξετάζουμε αν τα χρήματα των σημείων αυτών μπορούν ή δεν μπορούν να συνδεθούν με τραπεζικούς λογαριασμούς…  προφανώς μας ενδιαφέρει και  το πρόσωπο που λειτουργεί το περίπτερο και  αυτοί που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες του.

Πρόσθεσε επίσης: Πρέπει όλοι να συμμορφωθούν με τους ίδιους κανονισμούς για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και πιστεύουμε ότι ορισμένοι (προφανώς εννοεί σ’ αυτό το χώρο) έχουν μία ευρεία αντίληψη  «κατά το δοκούν» για την τήρηση  των κανονισμών και των νόμων.

Ανεξάρτητα από τους άκαμπτους κανονισμούς κατά των κρυπτονομισμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες, η χώρα διατηρεί τον μεγαλύτερο αριθμό ATM για Bitcoin στον κόσμο. Με περίπου 4.129 ATMs  στις Ηνωμένες Πολιτείες και μόνο, δεν έχουν καταγραφεί νομικές υποθέσεις σχετικά με τα ATMs και τα περίπτερα Bitcoin,  ωστόσο, ο  Fort αποκάλυψε ότι το IRS έχει ανοικτές υποθέσεις που σχετίζονται με τα θέματα φορολογίας κρυπτονομισμάτων στο γραφείο του.

Τα  ATM κρυπτονομισμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες σημειώνουν συνεχή ανάπτυξη. Σύμφωνα με τον παραπάνω πίνακα, υπήρχαν συνολικά 1.212 ΑΤΜ στις ΗΠΑ στις αρχές του 2018 και από τότε έχουν εγκατασταθεί πάνω από 2.000 ΑΤΜ στη χώρα.

πηγή: Coinatmradar

Πρόσφατα, η Suzanne Sinno, δικηγόρος στο γραφείο IRS του Associate Chief Counsel, δήλωσε ότι οι φορολογούμενοι στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν το δικαίωμα να τύχουν απαλλαγής από τον φόρο σε σχέση με κρυπτονομίσματα, παρά τη γενική επιθεώρηση του 2017.

* το IRS  (Η υπηρεσία εσωτερικών εσόδων) είναι η υπηρεσία εσόδων της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών .  Αποτελεί τμήμα του Υπουργείου Οικονομικών και βρίσκεται υπό την άμεση καθοδήγηση του Επιτρόπου Εσωτερικών Εσόδων, ο οποίος διορίζεται από τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών σε πενταετή θητεία. Το IRS είναι υπεύθυνο για τη συλλογή των φόρων και τη διαχείριση του εσωτερικού κώδικα εσόδων που είναι το κύριο σώμα του ομοσπονδιακού φορολογικού νόμου των Ηνωμένων Πολιτειών. Τα καθήκοντα του IRS περιλαμβάνουν την παροχή φορολογικής βοήθειας στους φορολογούμενους και την επιδίωξη και επίλυση περιπτώσεων εσφαλμένων ή απατηλών φορολογικών υποθέσεων.

Πηγή: Sahana Kiran – 17/11/2019- https://eng.ambcrypto.com/bitcoin-atms-and-kiosks-are-irss-latest-concern/?fbclid=IwAR3bZVD5SamSwLPzYcf601C_Nn94M5ps47MioBQc3goEBtmssIsHPiOJxVQ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.