Αντωνόπουλος: Η «Κβαντική υπεροχή» της Google, δεν έχει επιπτώσεις στο Bitcoin

Μιλώντας στο πλαίσιο μίας συνεδρίας του Q & A, στις 10 Οκτωβρίου, ο Αντρέας Αντωνόπουλος πάγωσε τους φόβους ότι η πρόσφατη επιτυχία του κβαντικού υπολογιστή της Google, θα μπορούσε να επηρεάσει τα κρυπτονομίσματα,  όπως το Bitcoin.

Με τη γνωστή του γλαφυρότητα μάλιστα είπε: Η Google λέει ότι πέτυχε την «Κβαντική υπεροχή». Τι θα πει αυτό? Μπορεί τώρα να σπάσει την κρυπτογραφία του  Bitcoin; Ηρεμήστε και συνεχίστε! Ποιος είναι ο αντίκτυπος στην εξόρυξη και στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων γενικά; Zip, nada, τίποτα δεν συμβαίνει πραγματικά.

Όπως δημοσίευσε το Cointelegraph τον περασμένο μήνα, η Google ανακοίνωσε ότι χρησιμοποίησε έναν κβαντικό υπολογιστή για να εκτελέσει ένα έργο, το οποίο μια συνήθης υπολογιστική μηχανή θα απαιτούσε δεκάδες χιλιάδες χρόνια για να ολοκληρώσει. Περιγράφεται (ο κβαντικός υπολογιστής) ως «κβαντική υπεροχή» και  το γεγονός προκάλεσε άμεσες ανησυχίες σχετικά με τη δημόσια blockchain.

Οι παρανοήσεις προκαλούν ανησυχίες στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων.

Ο Αντωνόπουλος, ωστόσο, δήλωσε ότι όλα αυτά είναι αβάσιμα: Η «κβαντική υπεροχή», που περιέγραψε η Google, αποδεικνύει την πρακτική εφαρμογή των κβαντικών υπολογιστών σε ορισμένες κατηγορίες προβλημάτων, εξήγησε και συνέχισε: Αυτές οι κατηγορίες προβλημάτων δεν είναι οι ίδιες κατηγορίες προβλημάτων που μιλάμε όταν μιλάμε για το σπάσιμο  της κρυπτογράφησης.

Η ιδέα της κβαντικής απειλής « για το Bitcoin είχε εμφανιστεί ξανά πριν από αρκετά χρόνια, αλλά ο Αντωνόπουλος την απορρίπτει καθώς, μεταξύ άλλων, κρίνει  ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία  διακρίνεται από μία συνολική έλλειψη πολυπλοκότητας.

Παρ ‘όλα αυτά, πρόσθεσε,  η απόκτηση κβαντο-ανθεκτικών  προδιαγραφών, τουλάχιστον όσον αφορά τους αλγόριθμους υπογραφής, είναι στα άμεσα σχέδια του Bitcoin ως απαραίτητο βήμα για την εξασφάλιση του απαραβίαστου της κρυπτογράφησης.

Πηγή: https://cointelegraph.com/news/antonopoulos-googles-quantum-supremacy-has-no-impact-on-bitcoin?fbclid=IwAR29S3K67bIyFA-f8iMe6NTSBwZY0SBrbP4qWyjPddvGhYOB77Fryd0Titw

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.