Η Fidelity Investments αποκτά άδεια για Crypto Trading στη Νέα Υόρκη

Η εταιρεία Fidelity Investments, με έδρα τη Νέα Υόρκη και μέλος της Wall Street, έλαβε άδεια για το εμπόριο κρυπτονομισμάτων. Η Fidelity Investments συμμετέχει στον χώρο των κρυπτονομισμάτων μέσω της θυγατρικής της,  Fidelity Digital Assets Services (FDDAS).

Η FDAS είχε υποβάλει επίσημα αίτηση για την Trust License,  στο Τμήμα Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών της Νέας Υόρκης, στα μέσα Ιουλίου του 2019.

Η δημοσίευση στο blog της εταιρείας αναφέρει:  Έχουμε μία υψηλού επιπέδου εμπειρία από αυτές τις επιχειρήσεις (στο χώρο των κρυπτονομισμάτων) και προβλέπουμε ότι η αυξημένη συμμετοχή μας στον κλάδο, θα επέτρεπε περισσότερες δραστηριότητες και ανάπτυξη σε όλο του το φάσμα.

Πώς θα βοηθήσει η Άδεια την FDAS;

Εν μέσω των φημών ότι η Fidelity θα προτιμούσε να εξυπηρετήσει τους θεσμικούς πελάτες έναντι των πελατών λιανικής,  ξεκίνησε την δραστηριότητά της, τον Οκτώβριο του 2018, η θυγατρική ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων της Fidelity. Σκοπός της είναι η παροχή υπηρεσιών εμπορίας και φύλαξης κρυπτονομισμάτων για τους θεσμικούς πελάτες στην περιοχή της, αλλά και σύντομα εκτός της περιοχής της και εκτός των συνόρων.  

Η άδεια, πρωταρχικά, θα έχει καθοριστική σημασία για την εξυπηρέτηση των εμπόρων που εδρεύουν στη Νέα Υόρκη σε όλα τα πεδία των επιχειρήσεων τους, προσφέροντας υπηρεσίες συναλλαγών κρυπτονομισμάτων και ασφαλούς φύλαξης των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων τους.  Κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνέντευξης, ο Tom Joseph, πρόεδρος της FDAS, σχολίασε: Η ζήτηση για ψηφιακά νομίσματα μετατοπίζεται από τότε που ξεκίνησε η εταιρεία…  Βλέπουμε έντονη ζήτηση και μεγαλύτερη ποικιλία τύπων πελατών. Εισέρχονται  περισσότεροι παραδοσιακοί επενδυτές. Όταν ξεκινήσαμε, ήταν τα κεφάλαια για κρυπτονομίσματα και τα hedge funds.

Αξιοποιώντας την άδεια, η είσοδος της Fidelity στον χώρο των κρυπτονομισμάτων, θεωρείται ως σημαντική εξέλιξη για την εισδοχή και διακίνηση περισσότερων θεσμικών επενδύσεων στον τομέα αυτό. Αυτό θα βοηθήσει τους επενδυτές να εμπορεύονται κρυπτονομίσματα  σ την πλειοψηφία των ανταλλακτηρίων. Θα διασφαλισθεί περαιτέρω η αποθήκευση αυτών των στοιχείων ενεργητικού με ασφάλεια.

Η Fidelity διαχειρίζεται  περιουσιακά στοιχεία αξίας 7 τρισεκατομμυρίων δολαρίων και ισχυρίζεται ότι εκτός από το υφιστάμενο 22% των πελατών της που επενδύουν σε κρυπτονομίσματα, ένα επιπλέον 40% είναι έτοιμο να εισέλθει στο χώρο,  σύμφωνα με την εσωτερική έρευνα που έχουν πραγματοποιήσει.

πηγή:  Scott Cook – 20/11/2019 – https://www.cryptonewsz.com/fidelity-investments-acquires-license-for-crypto-trading-in-new-york/52663/?fbclid=IwAR3Gq7g0JPzX1gng9sj3msSa_yguFlFzDaHpstFt8-O1kZwhedqCOZAZe60


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.