Τα CRYPTO στο ΗΝ. Βασίλειο παίρνουν το πράσινο φως από τους νομοθέτες.

Τα CRYPTO στο Ηνωμένο Βασίλειο παίρνουν το πράσινο φως, καθώς οι νομοθέτες τα ταξινόμησαν ως «περιουσιακό στοιχείο»

Η βρετανική βιομηχανία κρυπτογράφησης δέχθηκε  χθες μία ισχυρή ώθηση, όταν μια νομοθετική ομάδα (με πρωτοβουλία της Κυβέρνησης και τη συμμετοχή νομικών συμβούλων και εταιριών), ταξινόμησε τελικά τα ψηφιακά στοιχεία ως περιουσιακά στοιχεία. Η κίνηση αυτή ξεκαθαρίζει το τοπίο για τις επιχειρήσεις ώστε να  αρχίσουν να χρησιμοποιούν  blockchain tokens και επίσης  να προχωρήσουν με την ανάπτυξη δραστηριοτήτων στο χώρο.

Τα  CRYPTO είναι περιουσία

Ενώ οι ΗΠΑ μένουν πίσω ψάχνοντας ακόμα τον ορισμό, το Ηνωμένο Βασίλειο  κάνει ένα βήμα προς τα εμπρός με την ταξινόμηση των crypto ως περιουσιακών στοιχείων. Μια επιτροπή, με επικεφαλής τον ανώτατο δικαστή του High Court,  Sir Geoffrey Vos,  εξέδωσε νομική δήλωση τη Δευτέρα (18/11/2019), η οποία λαμβάνει σημαντικά μέτρα για την αντιμετώπιση της αβεβαιότητας γύρω από την κατοχή κρυπτονομισμάτων και τις βασικές τεχνολογίες τους.

Σύμφωνα με την έκθεση, η δημόσια διαβούλευση που προηγήθηκε, αποσκοπούσε στην παροχή μεγαλύτερης σαφήνειας στον ορισμό των ψηφιακών νομισμάτων, πρόσθεσε ο  Vos. Οι απαντήσεις σε αυτά τα νομικά ζητήματα,  θα παράσχουν αξιόπιστη βάση για την κύρια χρήση των κρυπτονομισμάτων αλλά  και των έξυπνων συμβάσεων (smart contracts).

H νομική δήλωση ανέφερε ότι τα περιουσιακά στοιχεία crypto «έχουν όλες τις ενδείξεις ιδιοκτησίας», πράγμα που θα πρέπει να τους παρέχει ισότιμη νομική ισχύ.

Η απόφαση θα χρησιμεύσει ως βάση για την υιοθέτηση των κρυπτονομισμάτων και των έξυπνων συμβάσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Επιπλέον, η αποσαφήνιση θα μπορούσε να προσφέρει ένα στρατηγικό πλεονέκτημα για τις νεοσυσταθείσες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη χώρα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις κυβερνητικών παραγόντων στην Αγγλία, η παγκόσμια αγορά έξυπνων συμβολαίων αναμένεται να φθάσει τα 300 εκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2023 και το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ προβλέπει ότι το 2027 θα αποθηκευτεί το 10% του παγκόσμιου ΑΕΠ στο blockchain.

Η πρόεδρος της Panel (εταιρία που συμμετείχε στην νομοπαρασκευαστική επιτροπή), Christina Blacklaws, ήταν εξίσου ενθουσιώδης για την ταξινόμηση των κρυπτονομισμάτων ως περιουσιακών στοιχείων: Είναι άριστο να βλέπουμε ότι το αγγλικό και ουαλικό δίκαιο δεν έχει κανένα δισταγμό να ενστερνιστεί τη νέα τεχνολογία, αναγνωρίζοντας τα κρυπτονομίσματα  ως εμπορεύσιμη ιδιοκτησία και τις έξυπνες συμβάσεις ως εκτελεστές.

Ενώ οι ΗΠΑ εξακολουθούν να βαλτώνουν με τα ρυθμιστικά τους σχέδια, βλέπουμε την Κίνα και τώρα το Ηνωμένο Βασίλειο, να προχωρούν με γοργά βήματα  προς την τεχνολογία blockchain και τα κρυπτονομίσματα..

Πηγή: MARTIN YOUNG | 19/11/2019 https://bitcoinist.com/uk-crypto-gets-green-light-as-lawmakers-classify-them-as-property/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.