Το Bitcoin απίθανο να κυριαρχήσει στα Altcoins μακροπρόθεσμα

Στο συνέδριο «The Capital» της Coin Market Cap στη Σιγκαπούρη, ένας πρωτεργάτης των κρυπτονομισμάτων, ανέβηκε στο βήμα για πρώτη φορά.

Το όνομά του είναι Sunny King και είναι το άτομο που βρίσκεται πίσω από την δημιουργία του μηχανισμού Proof of Stake – που πρόκειται να υιοθετηθεί από το Ethereum και άλλες σημαντικές blockchain στο εγγύς μέλλον – απ’ όσες  δεν το έχουν κάνει  ήδη. Ο πρωτοπόρος του κλάδου είναι σήμερα ο επικεφαλής αρχιτέκτονας της V SYSTEMS.

Ο King μίλησε για μια σειρά θεμάτων, αλλά κυρίως, αφιέρωσε λίγο χρόνο για να καταρρίψει ολόκληρη την αφήγηση γύρω από την κυριαρχία του Bitcoin στην αγορά κρυπτονομισμάτων.  Κάπως αναπάντεχα, υποστήριξε τα Altcoins και τις εναλλακτικές blockchain  και όχι τους μαξιμαλιστές του Bitcoin.

Είπε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης: Το Bitcoin μπορεί να μην είναι σε θέση να κυριαρχήσει μακροπρόθεσμα. Για τις χιλιάδες κρυπτονομίσματα λέω: μην χάνετε ακόμα την ελπίδα σας και μεταφέρεστε στο Bitcoin. Το ζήτημα είναι ότι χρειαζόμαστε κάτι περισσότερο από ένα νόμισμα. Πρόκειται  για μια ολόκληρη νέα  οικονομία που διαθέτει άφθονο χώρο για όλα τα είδη blockchain. Για μια υγιή και ευημερούσα οικονομία, το νόμισμα βάσης (στην προκειμένη περίπτωση το BTC) είναι κρίσιμο μεν αλλά μόνο ένα μικρό μέρος της.

Ο King υποστήριξε ότι θα είναι δύσκολο για το Bitcoin να κυριαρχήσει για πάντα, ειδικά λόγω των προκλήσεων που αντιμετώπισαν και θα αντιμετωπίσουν στο μέλλον οι ηγέτες της βιομηχανίας στο Silicon Valley. Για παράδειγμα, το MySpace ήταν κάποτε η μεγαλύτερη πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αλλά τώρα, τα σκήπτρα κατέχει το Facebook και το Instagram.

Ο ιδρυτής του Proof of Stake πήγε ένα βήμα παραπάνω τον συλλογισμό του επισημαίνοντας ότι το Bitcoin έχει ορισμένους «παράγοντες κινδύνου στο σχεδιασμό του» που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν μέσα στις επόμενες δεκαετίες, ειδικά όταν οι ανταμοιβές ανά μπλοκ για την εξόρυξη, ωθούν την έκδοση του BTC σε σχεδόν 0% ετησίως : Θα δούμε αν το Bitcoin μπορεί να διατηρήσει επαρκή βάση εξόρυξης συλλέγοντας τέλη συναλλαγών.  

Αλλά ακόμα και αν το κατορθώσει αυτό, εξακολουθούν να υπάρχουν ανησυχίες ότι οι «επιθέσεις 51%»*  ενδέχεται τελικά να επηρεάσουν τα κρυπτονομίσματα. Έχουμε δει «επιθέσεις 51%»  να επηρεάζουν τα κορυφαία 20 κρυπτονομίσματα φέτος.  Εάν τέτοια γεγονότα συμβούν στο Bitcoin, δεν θα σηματοδοτούσαν κάτι καλό για τη μακροχρόνια κυριαρχία του.

Ενώ ο King θεωρεί  ότι «άλλα κρυπτονομίσματα μπορούν να «κολλήσουν στο Bitcoin», ο διευθύνων σύμβουλος του Ripple, Brad Garlinghouse,  δεν είναι πολύ σίγουρος γι αυτό. Ο Garlinghouse δήλωσε στο Bloomberg νωρίτερα αυτό το μήνα,  ότι σύμφωνα με την εκτίμησή του, μόνο το 1% του συνόλου των σημερινών κρυπτονομισμάτων θα παραμείνει μακροπρόθεσμα (χωρίς να είναι σαφές εάν σ’ αυτά περιλαμβάνει και το Bitcoin!)

*«επίθεση 51%»: Μια επίθεση 51% συνίσταται (όπως υποδηλώνει και το όνομα της) από την κατάληψη του ελέγχου της συνολικής δύναμης εξόρυξης (γνωστό ως hashrate) μιας Proof-of-Work Blockchain, από έναν εισβολέα.

πηγή:  Nick Chong, 14/11/2019 – https://en.ethereumworldnews.com/proof-stake-creator-bitcoin-unlikely-dominate-altcoins/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.