Το Bitcoin συνεχίζει την κατρακύλα του το Νοέμβριο, με τις τιμές να μειώνονται περαιτέρω κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας, σε επίπεδα που δεν παρατηρήθηκαν από τον Μάιο. Παρόλο που είναι μικρή παρηγοριά, δεν είναι κακό να εξετάσουμε τους πιθανούς λόγους της πτώσης.
- Πωλήσεις Bitcoin της BITMEX στην αγορά
Είναι γνωστό και ισχύει. Μια οντότητα που κερδίζει με όποιο τρόπο και αν κινηθεί η αγορά, είναι το BitMEX. Οι εκκαθαρισμένες θέσεις στο χρηματιστήριο συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης (futures) οδηγούν σε τεράστιες χρεώσεις που εισπράττονται από το BitMEX, το οποίο χωρίς δισταγμό, τις ρίχνει στην αγορά προς πώληση.
Σύμφωνα με τον αναλυτή, Alex Krüger, το BitMEX χρεώνει σήμερα έως και 7% τέλη της συνολικής συνδυασμένης έκδοσης από τις εξορύξεις. Ένα μεγάλο ποσοστό αυτού πωλείται αμέσως στην αγορά.
Έτσι, όσοι ποντάρουν με υψηλή μόχλευση στο bitcoin μέσω του BitMEX, δεν φέρνουν μόνο τον εαυτό τους, πολύ πιθανό, σε θέση να πάρουν να χάσουν αλλά επίσης δυνητικά να αποβούν επιβλαβείς για ολόκληρη την αγορά. Δυστυχώς, η έλλειψη όγκου στο BitMEX δεν καλυτερεύει, κατ ανάγκην, τα πράγματα..
2. Κλονισμός της εμπιστοσύνης, μετά την πτώση από το ορόσημο των 7.000 δολαρίων
Κάθε φορά που υπάρχει σημαντική πτώση της τιμής του BTC, όπως πριν από το Σαββατοκύριακο, πολλοί επενδυτές χάνουν την εμπιστοσύνη τους. Ανησυχώντας για περαιτέρω απώλειες, πηδούν από το πλοίο και επιταχύνουν τη μείωση του περιουσιακού στοιχείου που κατέχουν.
Αυτός ο «κλονισμός των αδύναμων χεριών» δεν προκαλεί μεγάλη ανησυχία στους πιο μακροχρόνιους HODLers ή σε όσους επιθυμούν να αυξήσουν το απόθεμα τους σε bitcoin. Αναγκαστικά, κάποιοι πρέπει να αγοράζουν υψηλά και να πωλούν χαμηλά, ώστε να μπορεί να συμβεί και το αντίθετο….
3. Το bitcoin δεν ανταποκρίνεται πάντα σε προβλέψεις μακροοικονομικών μεταβλητών.
Η συνεχιζόμενη πολιτική της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας για ποσοτική χαλάρωση, υποτίθεται ότι θα ήταν ενισχυτική για το bitcoin. Αυτή η αφήγηση δεν έχει λειτουργήσει μέχρι στιγμής. Δυστυχώς, το Bitcoin δεν ανταποκρίνεται πάντα σε τέτοιες μακροοικονομικές μεταβλητές. Πάλι, επισημαίνεται από τον Krüger: Πρόκειται για μια μη ρευστοποιήσιμη/ κατακερματισμένη αγορά που, ελλείψει μαζικής εισροής νέων αγοραστών, οι ενέργειες των λίγων διαμορφώνουν την κατεύθυνση όλης της αγοράς. Μίκρο και όχι Μάκρο λοιπόν..
4. Οι «φάλαινες»* του bitcoin στοκάρουν BTC πριν από το halving
Σε μια αγορά η οποία επηρεάζεται άμεσα από τις ενέργειες των λίγων, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο οι φάλαινες του bitcoin να ασκούν πίεση της τιμής προς τα κάτω, προκειμένου να στοκάρουν BTC, πριν από το halving* της επόμενης χρονιάς.
Μία γενικά αποδεκτή άποψη είναι ότι αυτό θα οδηγήσει σε μια σημαντική (και μάλιστα μόνιμη) αύξηση της τιμής, οπότε συμφέρον είναι να συγκεντρώνουμε ποσότητα πριν να συμβεί αυτό. Φυσικά, αυτό δεν ισχύει μόνο για τις «φάλαινες».
*Φάλαινα (Whale): Ένας πολύ πλούσιος ιδιώτης, ικανός να κάνει μεγάλες συναλλαγές.
*Halving (Μείωση κατά το ήμισυ): Η διαδικασία της περιοδικής μείωσης της ανταμοιβής ανά μπλοκ που δίνεται για την εξόρυξη, κατά 50%.
πηγή: EMILIO JANUS | 25/11/ 2019 | 04:09 – https://bitcoinist.com/4-reasons-why-bitcoin-price-continues-to-crash/