Η Banque De France πιέζει για την υιοθέτηση της blockchain

Ο υποδιοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Γαλλίας, σε ομιλία του την περασμένη εβδομάδα,  αναφέρθηκε στην υποστήριξη της τεχνολογίας blockchain.

Ο Dennis Beau, είπε ότι η τεχνολογία blockchain είναι η απάντηση σε πολλά από τα προβλήματα που παρουσιάζονται στη  χρηματοπιστωτική αγορά. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο υποδιοικητής της Banque De France ζήτησε επίσης από τις κεντρικές τράπεζες στην Ευρώπη, να εξετάσουν το ενδεχόμενο έκδοσης CBDC. Ανέφερε ότι η ενοποίηση των χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων, σε συνδυασμό με την προσφυγή σε λύσεις βασιζόμενες σε blockchain και ευρύτερα σε Τεχνολογίες Κατανεμημένων Λογαριασμών (DLT) για την αποθήκευση και τη μεταφορά αυτών των περιουσιακών στοιχείων, θα μπορούσε να βοηθήσει στην ικανοποίηση των αιτημάτων της αγοράς.

Το Blockchain μπορεί να βοηθήσει σε διασυνοριακές συναλλαγές.

Ο κ. Dennis Beau, αναγνώρισε ότι τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και άλλων κρατών, πρέπει να υπομένουν μεγάλα διαστήματα για μεταφορές πληρωμών μεταξύ διεθνών τραπεζών. Πρόσθεσε ότι αυτές οι μακροχρόνιες  διαδικασίες εγείρουν  υψηλά τέλη και γενικά ανασφαλείς υπηρεσίες. Σύμφωνα με τον ίδιο, η χρήση token από τον τραπεζικό χώρο, θα έθετε τέλος στα πιεστικά αυτά προβλήματα. Πρόσθεσε επίσης ότι ένας συνδυασμός token και τεχνολογίας Κατανεμημένων Λογαριασμών,  θα βοηθούσε στη διασφάλιση της εύκολης μεταφοράς χρημάτων και στην αντιμετώπιση των απαιτήσεων της αγοράς.

Η Banque De France υποστηρίζει την υιοθέτηση της τεχνολογίας blockchain.

Η κεντρική τράπεζα της Γαλλίας, έχει υποστηρίξει την υιοθέτηση της τεχνολογίας blockchain εδώ και καιρό.  Ο Dennis Beau πληροφόρησε μάλιστα ότι η Banque De France είναι η πρωτοπόρα παγκοσμίως κεντρική τράπεζα που διαθέτει ένα μητρώο σε σύστημα blockchain. Ο ίδιος επίσης ζήτησε μια πιο σφαιρική προσέγγιση για τη ρύθμιση των περιουσιακών στοιχείων που αντιπροσωπεύουν τα κρυπτονομίσματα και από τις κεντρικές τράπεζες να μην διστάσουν να πειραματιστούν με τα δικά τους ψηφιακά στοιχεία.

πηγή: Jai Pratap – 26/11/2019 – https://coinnounce.com/banque-de-france-pushes-for-blockchain-adoption/?fbclid=IwAR37Z2MgsZoHHVlaP7MdmrHwtAwnPcWA8p9vMb483JMxx5Flto2f3jzGMzU


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.