Το ανταλλακτήριο BitBay ανακοίνωσε την αποβολή του Monero

Το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων BitBay ανακοίνωσε την παύση υποστήριξης του κρυπτονομίσματος Monero από την πλατφόρμα του, στις 19/02/2020.

Η ανακοίνωση του BitBay έγινε την Δευτέρα, όπου εκτός της αποβολής, ειδοποιεί τους κατόχους και πιθανούς επενδυτές ότι θα πάψει να δέχεται καταθέσεις σε XMR από τις 29/11/2019 ενώ οι ρευστοποιήσεις θα είναι μπλοκαρισμένες από 29/11 – 05/12/2019. Η τελική ημερομηνία απόσυρσης κεφαλαίων στο εν λόγω νόμισμα, θα είναι η 20/05/2020.

Το Monero αποβλήθηκε ως ύποπτο για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος

Αρκετά ανταλλακτήρια έχουν αποβάλει νομίσματα που βασίζονται στην διαφύλαξη του ιδιωτικού απορρήτου, όπως τα Monero, Zcash, και Dash. Το BitBay ανάφερε στην ανακοίνωσή του ότι το Monero μπορεί να χρησιμοποιεί, επιλεκτικά χαρακτηριστικά ανωνυμίας μεταξύ των έργων και ότι αυτό αποβάλλεται ώστε το ευρωπαϊκό ανταλλακτήριο να είναι συμμορφωμένο με τους Κανονισμούς λειτουργίας.. Επίσης προσθέτει ότι η απόφαση αυτή λειτουργεί προληπτικά για ενδεχόμενο ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ή εισδοχή κεφαλαίων από εξωτερικά δίκτυα.

Τα ανταλλακτήρια συνεχίζουν να αποβάλουν νομίσματα που βασίζονται στην διαφύλαξη του ιδιωτικού απορρήτου

Τα Upbit, OKex, και ορισμένα άλλα ανταλλακτήρια, σκοπεύουν ή έχουν ήδη αποβάλλει αρκετά κρυπτονομίσματα που βασίζονται στην διαφύλαξη του ιδιωτικού απορρήτου, μέσα στο 2019, ιδίως μετά την ανακοίνωση των Κανονισμών λειτουργίας ανταλλακτηρίων από την FATF. Ωστόσο, οι εκδότες των νομισμάτων αυτών διατείνονται ότι έχουν τη δυνατότητα να προστατεύουν το ιδιωτικό απόρρητο αλλά και να είναι συμμορφωμένοι με τους Κανονισμούς της FATF.

Ο εκδότης του Dash, Omar Hamwi, έχει γράψει σε ένα blog post οτι το δίκτυο του Dash λειτουργεί με τους ίδιους ακριβώς κανόνες στις συναλλαγές του όπως το δίκτυο του Bitcoin, εφ’ όσον μάλιστα πρόκειται για ένα νόμισμα fork από τον κώδικα του Bitcoin.

πηγή: Jai Pratap – 26/11/2019 – https://coinnounce.com/crypto-exchange-bitpay-announces-to-delist-monero/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.