UPBIT: ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΡΕΥΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ETHEREUM ΑΞΙΑΣ 51 ΕΚΑΤ. ΔΟΛΑΡΙΩΝ;

Το Upbit, ένα από τα «τέσσερα μεγάλα» νοτιοκορεατικά ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων, ανάφερε σήμερα μια «ασταθή απόσυρση» 342.000 Ethereum (ETH) από το πορτοφόλι του. Ενώ τα στοιχεία της συναλλαγής θεωρούνται ύποπτα, το  Upbit δηλώνει ότι θα καλύψει το ποσό από τα εταιρικά του κεφάλαια.

Για κάτι που φαίνεται σαν μια πιθανή επίθεση από χάκερ, η Upbit δημοσίευσε μια επίσημη δήλωση στην ιστοσελίδα της,  αποκαλύπτοντας την παράτυπη απόσυρση των 342.000 ETH (περίπου 51 εκατομμύρια δολάρια) από το πορτοφόλι της, χωρίς να διευκρινίζει αν οφείλεται σε παράνομη επίθεση στο δίκτυό της.  Το  Upbit δεν υπέβαλε καμία αναφορά στον Οργανισμό Διαδικτύου και Ασφάλειας της Νότιας Κορέας (KISA), κάτι που συνηθίζεται όταν συμβαίνει μια ρήξη της ασφάλειας ενός ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων στη χώρα.

Το bot «Whale Alert»  που παρακολουθεί τις  συναλλαγές Crypto,  σήμανε αρχικά την ρευστοποίηση των Ethereum, με ενδεχόμενη κερδοσκοπία, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σύμφωνα με τη δήλωση του Upbit, η πλατφόρμα έχει μεταφέρει όλα τα κρυπτονομίσματα που ήταν αποθηκευμένα σε θερμά πορτοφόλια σε ψυχρά πορτοφόλια. Προς το παρόν, το Upbit αναστέλλει όλες τις καταθέσεις και τις αναλήψεις, συμβουλεύοντας τους πελάτες να μην καταθέσουν κανένα ETH. Η πλατφόρμα λέει ότι διερευνά τη φύση της ρευστοποίησης, αλλά υποσχέθηκε να καλύψει το ποσό αν αποδειχθεί ότι είναι εγκληματική ενέργεια.

Τα  νοτιοκορεατικά ανταλλακτήρια έχουν υποστεί πολλαπλές εισβολές από τους χάκερ. Αρκετοί ειδικοί ασφαλείας λένε ότι πίσω από πολλές από τις αναφερθείσες προσβολές βρίσκονται άτομα που ενεργούν υπό την καθοδήγηση του κράτους της Β. Κορέας. Η μυστηριώδης ρευστοποίηση των ETH, ύψους 51 εκατομμυρίων δολαρίων,  έρχεται σε μία φάση που οι αρχές της Νότιας Κορέας προτίθενται να επιβάλουν ακόμη πιο αυστηρούς κανονισμούς στον τομέα.

Σύμφωνα με αναφορές, οι αρχές σχεδιάζουν να επιβάλουν κυρώσεις σε ανταλλακτήρια για απόκρυψη κερδών από τις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως από το Bitcoinist, το σκληρό κανονιστικό κλίμα καταπνίγει αυτό που κάποτε ήταν μία από τις πιο εύρωστες αγορές κρυπτονομισμάτων στον κόσμο.  Το Upbit ήταν το μόνο από τα τέσσερα μεγάλα ανταλλακτήρια της Ν. Κορέας που κατάφερε να βγάλει  κέρδη το 2018. Αρκετά ανταλλακτήρια  κρυπτονομισμάτων μικρού μεγέθους στη Νότια Κορέα,  έχουν κλείσει λόγω αυτών των αυστηρών κανονισμών. Πολλές νεοσύστατες εταιρείες blockchain αρχίζουν να καταχωρούν τα token  τους σε ανταλλακτήρια εκτός χώρας.

πηγή: https://bitcoinist.com/51-million-in-ethereum-removed-from-upbit/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.