Ο Δ/νων Σύμβουλος της Binance, ξεκαθαρίζει την κατάσταση με τα CRYPTO στην Κίνα

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη, ο αινιγματικός διευθύνων σύμβουλος του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων Binance, εξέφρασε τις απόψεις του για την τρέχουσα κατάσταση στην Κίνα. Υπήρξε μια πολύ αδικαιολόγητη διασπορά φημών από τα mainstream μέσα ενημέρωσης σχετικά με μια νέα εκστρατεία καταστολής εναντίον των crypto στην Κίνα, αλλά αληθεύει;

ΚΙΝΑ ΚΑΙ ΚΡΥΠΤΟ: ΟΥΔΕΝ ΝΕΟΤΕΡΟΝ

Η 40λεπτη συνέντευξη που προβλήθηκε στο YouTube από το κανάλι του Nugget’s News, κάλυψε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, αλλά αυτά που ενδιαφέρουν πραγματικά είναι η τρέχουσα κατάσταση στην Κίνα σχετικά με τα κρυπτονομίσματα. Ο δημοσιογράφος ξεκίνησε με μια γενική αναδρομή της θέσης της Κίνας στην παγκόσμια σκηνή, όσον αφορά την οικονομία και την τεχνολογία. Ο Changpeng Zhao, Διευθύνων σύμβουλος της Binance, o οποίος γεννήθηκε στο Jiangsu της Κίνας, δήλωσε ότι υπάρχουν κάποιες τεράστιες εταιρείες τεχνολογίας και διαδικτύου στην Κίνα που είναι εξαιρετικά επιτυχημένες.

Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας επιδιώκει την νομισματική κυριαρχία αλλά επίσης και τον απόλυτο έλεγχο (υπάρχουν ήδη capital controls στη χώρα). Πρόσθεσε ότι το κράτος είναι πολύ έμπειρο στο φιλτράρισμα του περιεχομένου του internet και ότι το Great Firewall είναι γενικά αποδεκτό ως τρόπος ζωής. Πρόσθεσε ότι πιθανότατα θα προσπαθήσουν να ακολουθήσουν μια παρόμοια προσέγγιση και στις εφαρμογές και τη λειτουργία των blockchain έργων.

Όταν ρωτήθηκε για το τελευταίο φιάσκο σχετικά με την εισβολή των Αρχών  στα γραφεία της Binance στην Κίνα, διευκρίνισε:  Η Binance δεν διατηρεί νομικές οντότητες στην Κίνα. Δεν έχουμε γραφείο, αν και έχουμε κάνει κάποιες επενδύσεις εκεί … Το γραφείο που αναφέρεται στις ειδήσεις χρησιμοποιείται σαν εξωτερικός συνεργάτης για την εξυπηρέτηση πελατών, δεν είναι γραφείο της Binance. Δεν υπήρξε αστυνομική επιδρομή,  ήταν απλά μία κακή και ανεύθυνη δημοσιογραφία»,

Η Κίνα θέλει να προωθήσει την τεχνολογία και θέλουν οι άνθρωποι να την κατανοήσουν με τον ίδιο τρόπο όπως και το Διαδίκτυο. Με αυτόν τον τρόπο, το κράτος μπορεί να την ελέγξει με τον ίδιο τρόπο και να ρυθμίσει την ανάπτυξη της τεχνολογίας με τον ίδιο τρόπο που κάνουν με το Διαδίκτυο.

ΤΟ BITCOIN ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ

Ο δημοσιογράφος επίσης ρώτησε για την αέναη φήμη ότι «η Κίνα απαγορεύει το Bitcoin κάθε χρόνο» και αν άλλαξε κάτι πραγματικά. Ο Changpeng Zhao πρόσθεσε ότι όποιος γνωρίζει την Κίνα, θα συνειδητοποιήσει ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει και οι πολιτικοί προσπαθούν να επιστρέψουν σε προηγούμενες δηλώσεις που προκάλεσαν ένα μικρό ράλι στις αγορές κρυπτονομισμάτων. Σήμερα είναι απολύτως νόμιμο να διαθέτουμε bitcoin στην Κίνα.. το Bitcoin δεν απαγορεύεται αλλά υπάρχουν περιορισμοί στις ανταλλαγές και στην έκδοση ICO στην Κίνα.

Όταν ρωτήθηκε για το λανσάρισμα του crypto yuan, ο Changpeng Zhao είπε ότι θα ήταν λογικό για την κυβέρνηση να υποστηρίξει ότι αυτό θα πρέπει να είναι το μόνο ψηφιακό νόμισμα που θα χρησιμοποιηθεί στη χώρα. Πρόσθεσε ότι είναι πιθανό να περιοριστεί για χρήση μόνο στις ηλεκτρονικές πληρωμές και όχι σε ένα νόμισμα όπως το Bitcoin το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οτιδήποτε. Δεν υπάρχουν ακόμη αρκετές πληροφορίες για να γνωρίζουμε εάν το crypto yuan θα είναι πλήρως εγκεκριμένο και ελεγχόμενο ή θα είναι ευέλικτο κατά τη χρήση.

Σαν γενικό συμπέρασμα, πάνω στο θέμα, θα μπορούσε να διατυπωθεί το εξής: Τίποτα νέο δεν υπάρχει σχετικά με τη στάση της Κίνας απέναντι στα κρυπτονομίσματα.. η Κίνα εξακολουθεί να μισεί τα αποκεντρωμένα νομίσματα και εξακολουθεί να θέλει διακαώς το δικό της, ιδιαίτερα ελεγχόμενο, αποκεντρωμένο νόμισμα.

πηγή: MARTIN YOUNG | 29/11/2019 | https://bitcoinist.com/binance-ceo-clarifies-situation-on-crypto-in-china/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.