Η τεχνολογία XRP και Ripple, στοχεύει σε δυναμικό σύστημα διεθνών πληρωμών.

Είναι πολύ ενδιαφέρον να γνωρίζουμε τα διάφορα πρωτόκολλα πληρωμών που χρησιμοποιούνται στην τεχνολογία Blockchain, ειδικά όταν πρόκειται για διεθνή, διασυνοριακά εμβάσματα.

Το Ripple είναι ένα από τα πιο αξιόπιστα ονόματα στον τομέα των διασυνοριακών πληρωμών και για να ενισχύσει τη θέση του, μερικά από τα βασικά στελέχη του, έκαναν επίδειξη της διαδικασίας παγκόσμιων πληρωμών,  σε ακροατήρια που προέρχονται από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, τράπεζες και άλλους εμπλεκόμενους φορείς στο οικονομικό οικοσύστημα.

Διεθνής Διαδικασία Πληρωμής.

Ο Ross Edwards και ο Kevin Mole, δύο βασικά στελέχη του Ripple, έδειξαν τα θεμελιώδη βήματα που συντελούνται στο παρασκήνιο, όποτε εκτελούνται διασυνοριακές πληρωμές, χρησιμοποιώντας το RippleNet. Κατά τη διάρκεια της επίδειξης, χρησιμοποίησαν ως παράδειγμα ένα έμβασμα πληρωμής στις Φιλιππίνες και αποκάλυψαν τις διάφορες διαδρομές πληρωμής, την αλληλεπίδραση μεταξύ των ενδιαφερομένων και, το σημαντικότερο, την ευκολία που προσφέρει το Ripple στους τελικούς χρήστες,  όσον αφορά την αποστολή / λήψη των διεθνών πληρωμών τους, με γρήγορη ταχύτητα και υψηλότερο βαθμό διαφάνειας.

Ακολουθούν τα βήματα που χρησιμοποιεί το δίκτυο Ripple για να πιστώσει την πληρωμή παγκοσμίως:

1) Ο αποστολέας ξεκινά τη διαδικασία μεταφοράς πίστωσης ενός συγκεκριμένου ποσού στο λογαριασμό του δικαιούχου

2) Ο αγγελιοφόρος του Ripple θα ταλαντεύεται και θα ελέγχει τις βασικές πληροφορίες λογαριασμού, τόσο του αποστολέα όσο και του δικαιούχου, μέσω των αντίστοιχων τραπεζών τους.

3) Ένα τρίτο σημαντικό βήμα είναι η επαλήθευση που γίνεται από τους κόμβους του Ripple, για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν επαρκείς πόροι στο λογαριασμό του αποστολέα.

4) Μόλις επιβεβαιωθεί το θέμα της ρευστότητας, το Ripple ρυθμίζει την πληρωμή και αποστέλλει τη σχετική ειδοποίηση, τόσο  στον αποστολέα  όσο και στον δικαιούχο.

Εν ολίγοις, είναι συναρπαστικό να βλέπουμε τόσα πολλά πρωτόκολλα και κόμβοι να εμπλέκονται,  πίσω από έναν διακανονισμό πληρωμής. Το Ripple έχει τελεσφορήσει με μεγάλη άνεση για τους πελάτες και η χρησιμότητά του στις διεθνείς πληρωμές είναι μοναδική.

Bloomberg: Το Ripple θέλει να γίνει το Bitcoin των Τραπεζών, αρκεί να το θελήσουν οι Τράπεζες

Το 2018, πρώτο το Bloomberg παρουσίασε τη φιλοδοξία αλλά και τη δυναμική που θα μπορούσε να προσδώσει το Ripple, στις διασυνοριακές τραπεζικές πληρωμές. Σε άρθρο του με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Το Ripple θέλει να γίνει το Bitcoin των Τραπεζών, αρκεί να το θελήσουν οι Τράπεζες» , ανέφερε :

Κάθε μέρα, εταιρείες και καταναλωτές, σε όλο τον κόσμο, στέλνουν πάνω από 76 δισ. Δολάρια σε πληρωμές μέσω ενός τεράστιου δικτύου τραπεζών. Χωρίς τη ροή των χρημάτων, τα εμπορικά πλοία μένουν δεμένα στα λιμάνια, οι εργαζόμενοι δεν πληρώνονται και οι εφοδιαστικές αλυσίδες καταρρέουν. Για τα τελευταία έξι χρόνια, η Ripple, μια τεχνολογική εταιρεία στο Σαν Φρανσίσκο, έχει υποσχεθεί να χρησιμοποιήσει την Blockchain πίσω από το Bitcoin, για να επανασυνδέσει αυτό το παγκόσμιο σύστημα κυκλοφορίας κεφαλαίων με αυτό που αποκαλεί «διαδίκτυο αξίας».
Αυτό από μόνο του θα ήταν μια αρκετά ενδιαφέρουσα επιχειρηματική ιστορία. Αλλά τότε το Ripple μπήκε στο μεγάλο χωνευτήρι των κρυπτονομισμάτων ….. Η εταιρεία διαθέτει πολλά token που ονομάζονται XRP. Από τα τέλη Σεπτεμβρίου (του 2017) έως τις αρχές Ιανουαρίου (του 2018), το XRP είδε μια εκπληκτική αύξηση της αξίας του της τάξης του 1.300%, εξουδετερώνοντας τα κέρδη των ανταγωνιστικών νομισμάτων Bitcoin και Ether και μετατρέποντας τα στελέχη της σε δισεκατομμυριούχους. Ένας λόγος για την αγορά του XRP είναι ότι σε αντίθεση με το Bitcoin, το
token του έχει ένα σαφώς καθορισμένο και σαφώς χρήσιμο σκοπό: να βοηθήσει τις τράπεζες να μεταφέρουν μετρητά από το σημείο Α στο σημείο Β, ταχύτερα και πιο φτηνά, ειδικά για τις διεθνείς συναλλαγές.

Εν κατακλείδι: Το Ripple θέλει να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι τράπεζες μετακινούν χρήματα σε όλο τον κόσμο. Αυτό μπορεί να έχει ή να μην έχει καμία σχέση με το ψηφιακό νόμισμα XRP. Ωστόσο, για να το πετύχει αυτό πρέπει να διεισδύσει στον κόσμο των τραπεζών… να κάνει τις τράπεζες να το θέλουν...

πηγές:

David Cox- 30/11/2019 – https://www.cryptonewsz.com/xrp-and-ripple-technology-come-together-to-power-international-payments/53668/

Matthew Leising – Edward Robinson- 26/01/2018 https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-01-25/ripple-wants-xrp-to-be-bitcoin-for-banks-if-only-the-banks-wanted-it


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Η τεχνολογία XRP και Ripple, στοχεύει σε δυναμικό σύστημα διεθνών πληρωμών.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.