64% των Bitcoins που κυκλοφορεί, δεν έχουν αλλάξει χέρια

Σύμφωνα με την έρευνα του Rhytm -που δημοσίευσε στο Twitter, στις 1 Δεκεμβρίου- από τα 18,08 εκατομμύρια Bitcoins που έχουν εξορυχθεί, τα 11,58 δεν έχουν αλλάξει πορτοφόλι από το 2018!

Το 64% των Bitcoins που κυκλοφορεί, δεν έχει αφήσει το πορτοφόλι του, για περισσότερο από ένα χρόνο. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό ποσοστό, αν σκεφτεί κανείς τις διακυμάνσεις που πέρασε το Bitcoin αυτό το διάστημα. Από τα 3.100 δολάρια που βρισκόταν τον περασμένο Δεκέμβρη, εκτοξεύτηκε -έξι μόλις μήνες αργότερα- στα 13.800 δολάρια ενώ τον προηγούμενο μήνα, έπεσε κάτω από τα 7.000 δολάρια. Ακόμη και με την αύξηση της τιμής του κατά 85% ή την πτώση της κατά 52%, τα εκατομμύρια των Bitcoins δεν πωλήθηκαν ή διαπραγματεύθηκαν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η ποσότητα του «αδρανούς» Bitcoins -που δεν βγαίνει στην προσφορά, αλλά μένει στα πορτοφόλια- αυξήθηκε απότομα τα τελευταία χρόνια. Αυτό δείχνει την τάση των επενδυτών να εξοικονομήσουν κι όχι να ξοδέψουν, ανεξάρτητα από την τάση των αγορών και την κερδοφορία.

Όπως αναφέρει κι ο Saifedean Ammous, στο βιβλίο του “The Bitcoin Standard”, οι καταναλωτές νιώθουν την ανάγκη να ξοδέψουν τα χρήματά τους, γνωρίζοντας πως μακροπρόθεσμα θα χάσουν την αξία τους (παρεμβάσεις κυβερνήσεων και κεντρικών τραπεζών), σε αντίθεση με τους Bitcoiners, που κατανοούν πως είναι πιο κερδοφόρο να εξοικονομούν για το μέλλον.

Πηγές: https://www.cryptocrunchapp.com/news/hodlers-are-insane-64-of-bitcoin-supply-has-not-moved-since-2018?fbclid=IwAR1PIBTYc9RMnJTYwfsn4UVeT_xXnOJUA1npRqACfTM9L08YTGUmB3ZgG2E
https://cointelegraph.com/news/hodlers-are-insane-64-of-bitcoin-supply-has-not-moved-since-2018
https://twitter.com/Rhythmtrader/status/1201264872941600774


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.