64% των Bitcoins που κυκλοφορεί, δεν έχουν αλλάξει χέρια

Σύμφωνα με την έρευνα του Rhytm -που δημοσίευσε στο Twitter, στις 1 Δεκεμβρίου- από τα 18,08 εκατομμύρια Bitcoins που έχουν εξορυχθεί, τα 11,58 δεν έχουν αλλάξει πορτοφόλι από το 2018!

Το 64% των Bitcoins που κυκλοφορεί, δεν έχει αφήσει το πορτοφόλι του, για περισσότερο από ένα χρόνο. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό ποσοστό, αν σκεφτεί κανείς τις διακυμάνσεις που πέρασε το Bitcoin αυτό το διάστημα. Από τα 3.100 δολάρια που βρισκόταν τον περασμένο Δεκέμβρη, εκτοξεύτηκε -έξι μόλις μήνες αργότερα- στα 13.800 δολάρια ενώ τον προηγούμενο μήνα, έπεσε κάτω από τα 7.000 δολάρια. Ακόμη και με την αύξηση της τιμής του κατά 85% ή την πτώση της κατά 52%, τα εκατομμύρια των Bitcoins δεν πωλήθηκαν ή διαπραγματεύθηκαν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η ποσότητα του «αδρανούς» Bitcoins -που δεν βγαίνει στην προσφορά, αλλά μένει στα πορτοφόλια- αυξήθηκε απότομα τα τελευταία χρόνια. Αυτό δείχνει την τάση των επενδυτών να εξοικονομήσουν κι όχι να ξοδέψουν, ανεξάρτητα από την τάση των αγορών και την κερδοφορία.

Όπως αναφέρει κι ο Saifedean Ammous, στο βιβλίο του “The Bitcoin Standard”, οι καταναλωτές νιώθουν την ανάγκη να ξοδέψουν τα χρήματά τους, γνωρίζοντας πως μακροπρόθεσμα θα χάσουν την αξία τους (παρεμβάσεις κυβερνήσεων και κεντρικών τραπεζών), σε αντίθεση με τους Bitcoiners, που κατανοούν πως είναι πιο κερδοφόρο να εξοικονομούν για το μέλλον.

Πηγές: https://www.cryptocrunchapp.com/news/hodlers-are-insane-64-of-bitcoin-supply-has-not-moved-since-2018?fbclid=IwAR1PIBTYc9RMnJTYwfsn4UVeT_xXnOJUA1npRqACfTM9L08YTGUmB3ZgG2E
https://cointelegraph.com/news/hodlers-are-insane-64-of-bitcoin-supply-has-not-moved-since-2018
https://twitter.com/Rhythmtrader/status/1201264872941600774

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.