Έκθεση Deutsche Bank: πιθανή η υπερίσχυση των Crypto έναντι των fiat νομισμάτων μέχρι το 2030

Τα κρυπτονομίσματα  μπορεί να είχαν ένα δύσκολο ξεκίνημα, ωστόσο φαίνεται ότι η στενωπός φτάνει στο τέλος της, καθώς το μέλλον των νομισμάτων fiat προβλέπεται δυσοίωνο.

Φαίνεται ότι τα νομίσματα fiat «σχετικά σταθερά και αντισταθμιστικά» έναντι της ύφεσης, χάνουν έδαφος. Οι υψηλότεροι ρυθμοί πληθωρισμού, οι επαχθείς φορολογικές πολιτικές και οι αυξανόμενες ανησυχίες σχετικά με τη βιωσιμότητα, εν τέλει, των κυβερνητικά υποστηριζόμενων νομισμάτων fiat, έχουν αρχίσει να ρίχνουν σκιές πάνω τους  και να αναγκάζουν τους ανθρώπους να στρέφονται σε εναλλακτικά νομίσματα.

Μέσα σε όλα αυτά, τα κρυπτονομίσματα  και το αποκεντρωμένο πλαίσιο τους, προσελκύουν σημαντικά τους ανθρώπους που είναι κουρασμένοι από τον υπερβολικό κυβερνητικό έλεγχο και τα εξίσου  υπερβολικά τραπεζικά τέλη.

Τα νομίσματα Fiat θα ανοίξουν το δρόμο για τα κρυπτονομίσματα  μέχρι το 2030 .

Η τελευταία έκθεση της Deutsche Bank «Imagine 2030», προσφέρει μια αίσθηση ελπίδας στους λάτρεις των κρυπτονομισμάτων. Όπως αναφέρει το Bloomberg, η αναδυόμενη τάξη αυτού του περιουσιακού στοιχείου (δηλ. των κρυπτονομισμάτων), είναι πιθανό να επιταχύνει το ρυθμό της έως το 2020, ενώ οι παράγοντες που οδηγούν στην άνοδο της νομισματικής ισοτιμίας συρρικνώνονται. Ο Jim Reid, αναλυτής της Deutsche Bank και συγγραφέας της έκθεσης, δηλώνει ότι οι δυνάμεις που κρατούν τα νομίσματα fiat μαζί, είναι ευάλωτες σε πολλούς κινδύνους. Εάν αυτές οι δυνάμεις αρχίσουν να πυροδοτούνται, οι άνθρωποι σύντομα θα αρχίσουν να αναζητούν εναλλακτικές επιλογές, όπως τα κρυπτονομίσματα ή ο χρυσός.

Εντούτοις, για να γίνει η  «μεγάλη στροφή» δεν θα είναι εύκολο. Είναι δεδομένο ότι η μαζική υιοθέτηση των κρυπτονομισμάτων δεν θα είναι εύκολη υπόθεση καθώς εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικά εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν.

Το πρώτο και το σημαντικότερο εμπόδιο, είναι να κερδίσουν σε αξιοπιστία,  ως νόμιμα προϊόντα, ειδικά  για τους οικονομικούς θεσμούς,  τις ρυθμιστικές Αρχές και τις κυβερνητικές οντότητες. Αυτό εμπεριέχει μία δυσκολία δεδομένου ότι  τα κρυπτονομίσματα  έχουν συχνά κατηγορηθεί ή/και χρησιμοποιούνται για παράνομους σκοπούς και είναι γνωστό ότι είναι εξαιρετικά ασταθή (σ.τ.μ. ενώ πριν 10 χρόνια, πριν τα κρυπτονομίσματα δηλαδή, δεν υπήρχε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ή χρηματοδότηση της παρανομίας από άλλες οδούς..).

Το δεύτερο εμπόδιο, είναι η παγκόσμια εμβέλεια στον τομέα των πληρωμών. Ο Reid πιστεύει ότι αυτό θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί με τη σύναψη στρατηγικών εταιρικών σχέσεων με εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και κάρτες που κυριαρχούν επί του παρόντος στην αγορά.

Ο Reid επισημαίνει επίσης, ως άλλες προκλήσεις και θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν, τις  κυβερνοεπιθέσεις (π.χ. σε κόμβους ή σε ανταλλακτήρια ή σε πορτοφόλια)  και την εξάρτηση από την ηλεκτρική ενέργεια για την εξόρυξη των κρυπτονομισμάτων (σ.τ.μ.:  χωρίς βέβαια τα κρύπτο να είναι η μόνη βιομηχανία μεγάλης κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας). Αν τα παραπάνω θέματα αντιμετωπιστούν , σύμφωνα με τον συγγραφέα της έκθεσης, η κοινότητα των κρύπτο μπορεί να προσβλέπει σε  ένα αξιοπρεπές ποσοστό αποδοχής.

Όταν η βιομηχανία των κρυπτονομισμάτων αποκτήσει καλύτερο έλεγχο αυτών των ανησυχητικών ζητημάτων, το χάσμα μεταξύ χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, ψηφιακών νομισμάτων, ιδιωτικού και δημόσιου τομέα θα μειωθεί, εξήγησε ο Reid.

Στο τέλος, ο Reid παροτρύνει τους αναγνώστες να εξετάζουν το ερώτημα κατά πόσο τα νομίσματα fiat θα μπορέσουν τελικά να επιβιώσουν από το παλιό δίλημμα, το οποίο οι υπεύθυνοι για τη χάραξη νομισματικής πολιτικής εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν, και αυτό είναι να βρεθεί η σωστή ισορροπία μεταξύ υψηλότερων αποδόσεων και της υπερχρέωσης όλου του πλανήτη (ανθρώπων, νομικών προσώπων και κρατών).

πηγή: Manasee Joshi- 06/12/2019- https://www.cryptopolitan.com/crypto-vs-fiat-currencies/?fbclid=IwAR1BAlmxPI1HkPjU7Dl2DZyChPk2mCf0OZEEHVJw2uAz-Lk2g8xJgWngkbY


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.