Η Κεντρική Τράπεζα της Γαλλίας, ανακοινώνει τη δοκιμή του δικού της ψηφιακού νομίσματος

Η Τράπεζα της Γαλλίας είναι η τελευταία κεντρική τράπεζα που ανακοίνωσε τη δοκιμή του δικού της ψηφιακού νομίσματος (CBDC), που υποστηρίζεται από την ίδια την τράπεζα.

Η κεντρική τράπεζα της Γαλλίας θα δοκιμάσει το ψηφιακό νόμισμα που εκδίδεται από την κεντρική τράπεζα το πρώτο τρίμηνο του 2020. Σύμφωνα με την έκθεση της AFP, σε μια διάσκεψη που διοργάνωσε η Γαλλική επιτροπή εποπτείας και επίλυσης (ACPR), ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Γαλλίας, δήλωσε ότι η τράπεζα θα ξεκινήσει σύντομα την δοκιμή ενός  ψηφιακού νομίσματος και θα προκηρύξει την σχετική πρόσκληση υποβολής προτάσεων, πριν από το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2020.

«Η Γαλλία επιθυμεί να συμβάλει στην καινοτομία του ψηφιακού νομίσματος.»

Σύμφωνα με τον διοικητή  της Τράπεζας της Γαλλίας, η χώρα είναι πρόθυμη να συμβάλει στην καινοτομία του ψηφιακού νομίσματος. Επίσης, επισήμανε ότι η κεντρική τράπεζα πρέπει να πειραματιστεί σοβαρά και μεθοδικά με τη νέα τεχνολογία. Η Γαλλία βρισκόταν στην πρώτη γραμμή της προώθησης και υιοθέτησης της τεχνολογίας Blockchain. Τον περασμένο μήνα, ο αναπληρωτής διοικητής  της Τράπεζας της Γαλλίας ζήτησε την εγκατάσταση συστημάτων Blockchain  για την διεκπεραίωση συναλλαγών και  πληρωμών στην Ευρώπη.

Το πιλοτικό έργο θα στοχεύει μόνο τον ιδιωτικό χρηματοπιστωτικό τομέα.

Σύμφωνα με την έκθεση της AFP, το πιλοτικό πρόγραμμα για το ψηφιακό νόμισμα θα απευθύνεται σε φορείς του χρηματοπιστωτικού τομέα και δεν θα περιλαμβάνει πληρωμές λιανικής από ιδιώτες. Ο διοικητής σημείωσε ότι το ψηφιακό νόμισμα για τους πελάτες λιανικής, θα γίνει αντικείμενο ειδικής μελέτης.  Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Villeroy de Galhau, δήλωσε ότι το έργο στοχεύει στην επιβεβαίωση της κυριαρχίας της Γαλλίας έναντι ιδιωτικών ψηφιακών νομισμάτων, όπως π.χ. το Libra Ζυγό. Η Κεντρική Τράπεζα της Γαλλίας επιδιώκει επίσης να γίνει η πρώτη τράπεζα που εκδίδει CBCD.

Jai Pratap– 05/12/2019 – https://coinnounce.com/the-central-bank-of-france-announces-to-test-its-cbdc/?fbclid=IwAR3haef0zYS0bSUNSIe9xcLtoxXJW4lNZVVAl8j8ytjuNT33WHQfo3VVaiA


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.