Διάψευση της κυβέρνησης της Νότιας Κορέας για 10% φόρο στις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων.

Το Υπουργείο Οικονομικών της Νότιας Κορέας, τερμάτισε τις εικασίες και τους ισχυρισμούς που αιωρούνταν την κορεατική αγορά των κρύπτο τις τελευταίες εβδομάδες, διαψεύδοντας τις αναφορές που ήθελαν τη ρυθμιστική αρχή να επιβάλει φόρο εισοδήματος 10% στις επενδύσεις κρυπτονομισμάτων.

Τα  κρυπτονομίσματα βρίσκονται στο προσκήνιο από τότε που έκαναν την παρουσία τους στο χώρο της αγοράς κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας φάσης της ύφεσης, με τη μορφή του Bitcoin. Από τότε μέχρι σήμερα, τα ψηφιακά νομίσματα έχουν αντιμετωπίσει περιοδικά σκαμπανεβάσματα. Το πρόσφατο θέμα ύψιστης σημασίας στην κρυπτονομίσματα είναι η «φορολογία» και οι επιπτώσεις της στις κυβερνήσεις και τους επενδυτές κρυπτονομισμάτων.

Το θέμα της φορολογίας προέκυψε ως έντονη ανησυχία μεταξύ των επενδυτών σε κρυπτονομίσματα, ιδίως μετά την αυστηροποίηση των ρυθμιστικών κανόνων από τις κυβερνητικές αρχές παγκοσμίως. Με τις επίμονες προειδοποιήσεις και κατευθυντήριες γραμμές που δόθηκαν από διάφορους θεματοφύλακες παγκοσμίως, αρκετές κυβερνήσεις από χώρες ανά τον κόσμο υποχρεώθηκαν να αποκαλύψουν τις προθέσεις τους στο θέμα με σαφήνεια, ώστε να γνωρίζει το κοινό.  

Όταν κάποιες χώρες όπως η Ταϊλάνδη, παραιτήθηκαν των εσόδων τους από τα κέρδη των κρυπτονομισμάτων, άλλες, όπως οι ΗΠΑ,  επέβαλαν φόρο κεφαλαιουχικών κερδών για κάθε μία μικροδιαπραγμάτευση που πραγματοποιούν οι επενδυτές. Ωστόσο, η Νότια Κορέα δεν είχε παρουσιάσει κάποιο σχέδιο στο κοινό και αυτό οδήγησε στη δημιουργία κερδοσκοπικών κινήσεων στην αγορά.

Πρόσφατα, μια έκθεση που δημοσιεύθηκε στην κορεατική εφημερίδα Chosun Ilbo, σχετικά με μία δήλωση που αποδόθηκε σε έναν ανώνυμο υψηλόβαθμο υπάλληλο του Υπουργείου Οικονομικών,  προκάλεσε τις φήμες σχετικά με την επιβολή φόρου 10% σε όλες τις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων. Η έκθεση έλεγε: Έχουμε ήδη αποφασίσει να φορολογήσουμε τα κέρδη από επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα. Το ερώτημα είναι μόνο πόσο χρόνο πρέπει να δώσουμε στους επενδυτές και πότε θα πρέπει να αρχίσουμε να το εφαρμόζουμε. Η έκθεση ανέφερε επίσης ότι η κυβέρνηση είναι πιθανό να παρέχει μια περίοδο χάριτος δύο ετών πριν από την έναρξη ισχύος του νέου  φορολογικού μέτρου.

Σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Οικονομικών αρνήθηκε την ακρίβεια της έκθεσης δηλώνοντας ότι «δεν αντανακλά την πραγματικότητα». Αν και η έκθεση δημιούργησε μεγάλο χάος στον κλάδο των κρυπτονομισμάτων, η πρόσφατη διάψευση από το υπουργείο Οικονομικών, έδειξε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η  κορεατική κυβέρνηση θα ανακοινώσει επίσημα κάτι σχετικά με το module crypto tax, στο εγγύς μέλλον.

Πηγή:  Scott Cook – 09/12/2019 – https://www.cryptonewsz.com/south-korean-government-falsified-report-claiming-10-tax-on-crypto-transactions/54297/?fbclid=IwAR3NIykwVOGVdIdWuPg6fFASFWiTv9ocl5C7F8QIMHhbFvFQV2t43QRVIBw

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.