ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑ ΘΑ ΕΚΔΟΘΕΙ ΤΟ 2020

Σε μια προσπάθεια να εδραιωθεί περαιτέρω ως ένας αναδυόμενος fintech και crypto hub χώρος, η Λιθουανία θα εκδώσει τα πρώτα συλλεκτικά κρυπτονομίσματα στον κόσμο. Συλλέκτες γρηγορείτε!! Το αναμνηστικό νόμισμα είναι αφιερωμένο στην Πράξη της Ανεξαρτησίας του 1918 και θα περιλαμβάνει τους 20 υπογράφοντες της.

Η CRYPTO-FRIENDLY ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ

Η Τράπεζα της Λιθουανίας (ΤτΛ) αναμένεται να εκδώσει αυτά τα, παγκοσμίως πρώτα, ψηφιακά συλλεκτικά νομίσματα την άνοιξη του 2020. Η εθνική διακήρυξη ανεξαρτησίας του Φεβρουαρίου του 1918 και οι 20 υπογράφοντες, θα τιμηθούν σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση.

Θα υπάρχουν συνολικά 24.000 κρυπτονομίσματα που προορίζονται για κυκλοφορία στο blockchain και θα χωριστούν σε έξι κατηγορίες. Ο Marius Jurgilas, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας της Λιθουανίας, πρόσθεσε: Αυτό το καινοτόμο νόμισμα θα τιμήσει τους υπογράφοντες (της πράξης της ανεξαρτησίας) λόγω του σημαντικού ρόλου τους στην ιστορία της χώρας και της συμβολής τους στην αποκατάσταση της ανεξαρτησίας μας. Πρόσθεσε ότι το έργο θα προσφέρει στην Τράπεζα της Λιθουανίας ανεκτίμητη εμπειρία και γνώση στη δημιουργία ψηφιακών νομισμάτων.

Ο ίδιος επίσης σημείωσε ότι: Πριν από μερικά χρόνια, κανείς δεν μιλούσε για ψηφιακά νομίσματα των κεντρικών τραπεζών. Τώρα οι έρευνες δείχνουν ότι το 70% των κεντρικών τραπεζών εργάζονται ήδη με αυτήν την τεχνολογία, το δε ένα τρίτο εξ αυτών, δηλώνουν ότι θα το υλοποιήσουν (την έκδοση ψηφιακού νομίσματος) χωρίς να προσδιορίζουν ακριβώς το χρόνο που θα συμβεί αυτό.

Marius Jurgilas, μέλος του ΔΣ της ΤτΛ

Η κίνηση μπορεί να είναι το πρώτο βήμα για τη Λιθουανία, αν επιθυμεί να ενταχθεί στην κούρσα ψηφιακών νομισμάτων των κεντρικών τραπεζών, η οποία επί του παρόντος οδηγείται από την Κίνα, όπου έχει ήδη προγραμματιστεί το σχετικό πιλοτικό σχέδιο. Σύμφωνα με τη δήλωση της ΤτΛ, το λογότυπο αναμένεται να προσελκύσει νέους ανθρώπους στο πάθος του συλλέκτη, αλλά θα μπορούσε επίσης να είναι ένας καλός τρόπος για να τους εισαγάγει στην τεχνολογία κρυπτογράφησης και blockchain

Τα νομίσματα θα πωληθούν αποκλειστικά στο ψηφιακό κατάστημα της κεντρικής τράπεζας και δεν θα χρησιμοποιηθούν ως νόμιμο χρήμα. Οι συλλέκτες θα λάβουν έξι τυχαία tokens και θα μπορούν να τα εξαργυρώσουν με ένα φυσικό ασημένιο νόμισμα, μόλις συμπληρωθεί μία ολοκληρωμένη σειρά από τις έξι κατηγορίες. Το φυσικό νόμισμα θα αποτιμηθεί με το συμβολικό ποσό των 19,18 ευρώ, για να αντιπροσωπεύει (εικονικά) την ημερομηνία της ανεξαρτησίας της χώρας, δηλ. το έτος 1918.

Ένα βίντεο στο YouTube που απεικονίζει την έκδοση δείχνει τα νομίσματα ως τετράγωνα tokens, ενδεχομένως για να συμβολίσουν τη θέση τους στο blockchain. Το ασημένιο διακριτικό θα είναι μεγέθους πιστωτικής κάρτας που απεικονίζει επίσης την Πράξη της Ανεξαρτησίας και τους υπογράφοντες.

Η ανακοίνωση της ΤτΛ επίσης επισημαίνει ότι η προσφορά αυτή, αποτελεί ένα ακόμη βήμα στην υλοποίηση της στρατηγικής κατεύθυνσης της Τράπεζας της Λιθουανίας στον τομέα της καινοτομίας και της fintech. Στόχος του είναι να βοηθήσει τις τοπικές και διεθνείς επιχειρήσεις να αυξήσουν τις γνώσεις τους σχετικά με το blockchain και την ευχέρεια που προσφέρουν σε πολλά είδη συναλλαγών και πράξεων τα κρυπτονομίσματα.

Πέρυσι, η μικρή χώρα της Βαλτικής, αναθεώρησε το ρυθμιστικό πλαίσιο για τα κρυπτονομίσματα, από φόβο για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες στη Ρωσία. Ωστόσο, έχει μια θετική στάση απέναντι στον κλάδο εν γένει, καθώς ανταγωνίζεται για την πρωτοκαθεδρία σ’ αυτόν, με τους εξίσου ενθουσιώδεις γείτονες της.

Πηγή:  MARTIN YOUNG | 10/12/2019 | https://bitcoinist.com/world-first-collectible-crypto-coin-issued-2020/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.