Η ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΕΞΟΡΥΞΗ ΤΟΥ BITCOIN, ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΤΑ 2/3 ΤΟΥ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ HASH RATE

Οι Κινέζοι εξορύκτες  του Bitcoin,  έχουν αυξήσει το μερίδιό τους στην παγκόσμια παραγωγή hash rate*. Επί του παρόντος, ελέγχουν τα δύο τρίτα της επεξεργαστικής δύναμης του Bitcoin, ανέφερε χθες το Reuters, επικαλούμενο έρευνα της CoinShares.

Το κινεζικό ποσοστό hash rate του Bitcoin, είναι το μεγαλύτερο από το 2017 τουλάχιστον.

Επί του παρόντος, οι Κινέζοι εξορύκτες  ελέγχουν το 66% του Bitcoin hash rate. Ο δείκτης αναφέρεται στη υπολογιστική ισχύ που σχετίζεται με το Bitcoin και επιτρέπει την παραγωγή νέων νομισμάτων. Το κινεζικό μερίδιο επί του hash rate αυξήθηκε από το 60% του  Ιουνίου και είναι το υψηλότερο από τότε που το CoinShare άρχισε να παρακολουθεί αυτόν τον δείκτη, δηλ. από  το 2017.

Ο Chris Bendiksen, ο οποίος είναι επικεφαλής της έρευνας στο CoinShare, εκτίμησε ότι η αύξηση αυτή θα μπορούσε να οφείλεται στην χρήση πιο εξελιγμένων εργαλείων εξόρυξης από τους Κινέζους. Επί του παρόντος, οι εταιρείες με έδρα την Κίνα, όπως η Bitmain και η MicroBT, είναι μεταξύ των μεγαλύτερων παραγωγών εξοπλισμού εξόρυξης,  όπως το ASIC (ειδικό ολοκληρωμένο κύκλωμα εφαρμογής). Επίσης, η Canaan – ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής εργαλείων εξόρυξης Bitcoin – πραγματοποίησε αρχική δημόσια προσφορά (IPO), ύψους 90 εκατομμυρίων δολαρίων, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι επενδυτές έχουν αυξήσει το ενδιαφέρον για την εξόρυξη.

Ο Bendiksen δήλωσε ότι η κατάσταση αυτή ωφελεί τους Κινέζους εξορύκτες, σημειώνοντας: Αυτό είναι επωφελές για την κινεζική βιομηχανία εξόρυξης. Εάν είστε οι πρώτοι που θα αυξήσουν το ποσοστό τους στο hashrate και μπορείτε να το κάνετε πριν τους ανταγωνιστές σας, αυτό είναι γενικά καλό.

Οι Κινέζοι κατασκευαστές εξοπλισμού εξόρυξης Bitcoin,  θέλουν να επεκτείνουν την παρουσία τους. Πρόσφατα, η Bitmain ανακοίνωσε ότι συνεργάστηκε με τους συμβούλους εξόρυξης κρυπτο, τις  Bit5ive και Fastblock, για να επεκταθεί στη Νότια Αμερική.

ΤΟ SICHUAN ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟ 50% ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ HASH RATE

Είναι ενδιαφέρον ότι το ήμισυ του παγκόσμιου hash rate ή πάνω από το 80% των κινεζικών hash rate, βασίζεται στο Sichuan, μια περιοχή Νοτιοδυτικής Κίνας. Άλλα κέντρα εξόρυξης είναι οι επαρχίες Yunnan, Έσω Μογγολία και το Xinjiang. Είναι ενδιαφέρον ότι, στα μέσα Σεπτεμβρίου, αναφέραμε ότι οι Αρχές της αυτόνομης περιφέρειας της Έσω Μογγολίας,  είχαν απαιτήσει από τις τοπικές επιχειρήσεις εξόρυξης Crypto να σταματήσουν τις δραστηριότητές τους. Οι σχολιαστές του κλάδου των κρυπτονομισμάτων  ανησυχούσαν για την έναρξη μιας γενικής τάσης, στην οποία η Κίνα θα υποχωρούσε στις δραστηριότητες εξόρυξης. Ωστόσο, αυτό δεν συνέβη,  καθώς η Κίνα ξαφνικά μετατράπηκε σε μεγάλο υποστηρικτή του blockchain.

*Hash: το αποτέλεσμα ενός αλγόριθμου για τη διατήρηση της συναίνεσης σε μία blockchain.
*Hash Rate: Ο αριθμός των hashes που ο ανθρακωρύχος εκτελεί σε μια δεδομένη χρονική περίοδο.

ΠΗΓΗ: ANATOL ANTONOVICI | 12/12/2019 | https://bitcoinist.com/chinese-bitcoin-miners-control-two-thirds-of-global-hashrate/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.