When Lambo?

Η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία ήταν η πρώτη στον χώρο του αυτοκινήτου, που δέχτηκε ως μέθοδο πληρωμής το Bitcoin. Σύμβολο ξαφνικού πλούτου η Lamborghini, συνδέει το όνομά της με τον χώρο των κρύπτο και γίνεται σημείο αναφοράς για τους Bitcoiners.

Τον Δεκέμβριο του 2013, η αντιπροσωπεία της Lamborghini στην Καλιφόρνια (Newport Beach), πουλάει το πρώτο αυτοκίνητο σε πελάτη που πλήρωσε με Bitcoins! Είναι το μοντέλο Tesla S και η τιμή του 110.000 δολάρια, δηλαδή 81 Βitcoins, αφού τότε η ισοτιμία του Bitcoin ήταν λίγο πιο πάνω από 1.000 δολάρια.

Από τότε η Lamborghini -έτσι κι αλλιώς σύμβολο πλούτου και πολυτέλειας- γίνεται το φετίχ της κοινότητας των cryptofun. Το ερώτημα «When Lambo?» γίνεται μια από τις πιο δημοφιλείς εκφράσεις – μαζί με το «when moon» ή «to the moon». Ένα «εσωτερικό αστείο» για όσους επενδύουν σε κρυπτονομίσματα, που δηλώνει την πίστη ότι η επένδυσή τους, θα τους αποφέρει τόσο μεγάλα κέρδη, ώστε να αποκτήσουν -εύκολα και γρήγορα- το αυτοκίνητο των ονείρων τους.

Αν και οι περισσότεροι κάτοχοι ψηφιακών νομισμάτων, που θέτουν αυτό το ερώτημα, πιθανότατα δεν θα πιάσουν ποτέ το τιμόνι μιας Lamborghini, δεν είναι λίγοι αυτοί που το κατάφεραν.. ειδικά την περίοδο που η τιμή του Bitcoin εκτοξεύτηκε. Το φθινόπωρο του 2017 ο Peter Saddington, αγοράζει με 45 Bitcoin μια Lamborghini Huracan, αξίας 200.000 δολαρίων. Είχε αγοράσει τα Bitcoin τον Νοέμβριο του 2011, όταν η τιμή του ήταν στα 2,52 δολάρια! Η λευκή, εντυπωσιακή Lambo, του στοίχισε λιγότερο από 115 δολάρια!

Το When Lambo γίνεται δημοφιλές memes, επιτραπέζιο παιχνίδι, ως και εφαρμογή που θα υπολογίσει πότε θα αποκτήσετε κι εσείς μια Lamborghini! Στο https://when-lambo.com/ επιλέξτε το κρυπτονόμισμα που θέλετε (ανάμεσα σε 50), πληκτρολογήστε την ποσότητα που διαθέτετε, πατήστε «When Lambo» και θα δείτε πότε θα είστε σε θέση να αντέξετε οικονομικά το αυτοκίνητο. Ο ιστότοπος λειτουργεί χρησιμοποιώντας μια «ειδική φόρμουλα», που βασίζεται στη μέση τιμή του επιλεγμένου σας νομίσματος, την προηγούμενη εβδομάδα και υπολογίζει πότε περίπου θα έχετε την πολυπόθητη Lambo.

Ο Pietro Frigerio, διευθυντής της αντιπροσωπείας της Lamborgini στην Costa Mesa της Καλιφόρνια, δήλωσε στο CNBC, ότι οι πωλήσεις της Lamborghini κορυφώθηκαν όταν το Bitcoin έφτασε στην υψηλότερη τιμή όλων των εποχών, τον Δεκέμβριο το 2017. «Ανεβήκαμε από μία, ίσως δύο συναλλαγές μηνιαίως από το 2013 έως το 2016, σε πάνω από 10 συναλλαγές, μόνο τον Δεκέμβριο του 2017». Απ’ ότι φαίνεται η απάντηση εκείνη την χρονιά στην ερώτηση «When lambo?» ήταν «Now!»

Στο συνέδριο Consensus 2018 της CoinDesk, στην Νέα Υόρκη, οι Lamborghinis είχαν την τιμητική τους. Ο δρόμος έξω από το New York Hilton Midtown, στο κέντρο του Manhattan γέμισε με τα πολυτελή αυτοκίνητα. Ένα διαφημιστικό τρικ της BitMex, όπου η Lamborghini, ως status brand, χρησιμοποιήθηκε για να δείξει ότι αν μπορείτε να αγοράσετε ένα από τα πιο ακριβά αυτοκίνητα στον κόσμο, χρησιμοποιώντας κρυπτονομίσματα, το όλο πράγμα δεν μπορεί να είναι ένα αστείο.

Μόλις πριν ένα μήνα η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία πολυτελείας προχώρησε σε ακόμη μια καινοτομία. Ανακοίνωσε ότι δε θα μείνει απλώς στην αποδοχή των ψηφιακών νομισμάτων, αλλά θα χρησιμοποιήσει μια πλατφόρμα blockchain -σε συνεργασία με την Salesforce- για να διασφαλίσει την αυθεντικότητα των Lamborghini, που πωλούνται στην δευτερογενή αγορά.

Για να διασφαλιστεί ότι οι πελάτες αγοράζουν ένα γνήσιο Lambo, με γνήσια ανταλλακτικά, η εταιρεία έπρεπε -ως τώρα- να απασχολεί ένα ευρύ δίκτυο ατόμων, όπως αντιπροσωπείες, οίκους δημοπρασιών, συνεργεία επισκευής, φωτογράφους κι άλλους συνεργάτες της. Η τεχνολογία blockchain θα βοηθήσει στο να γίνει πολύ πιο εύκολη και γρήγορη η τεκμηρίωση του ιστορικού του κάθε αυτοκινήτου, συγκεντρώνοντας όλους τους συνεργάτες της Lamborghini σε ένα αξιόπιστο κατανεμημένο δίκτυο.

Το φανταχτερό αυτοκίνητο, σύμβολο επιτυχίας και πλούτου, έχει γίνει, εκτός από ευσεβής πόθος για τους κρύπτο επενδυτές, μονάδα μέτρησης και αξιολόγησης πλέον για κάθε πορτοφόλι, αλλά και για κάθε νέο ψηφιακό νόμισμα. Μόλις δημιουργείται ένα κρυπτονόμισμα, η ερώτηση των cryptofans στα forum είναι When Lambo?, δηλαδή «πότε θα φτάσει να αξίζει όσο μια Lamborghini?»

Aν και η προτροπή των bitcoiners είναι πάντα «Hold» ( «Hodl» όπως λένε ιδιωματικά), η Lamborghini αποτελεί εξαίρεση.. «ο μοναδικός λόγος για να δαπανήσουν χρήματα, όσοι επενδύουν στα κρυπτονομίσματα», σύμφωνα με την New York Times. Aν το 2010 κάποιος έδωσε 10.000 Bitcoin για να φάει δύο πίτσες, λίγα χρόνια μετά -με λίγα μόλις Βitcoin- μπορεί να αγοράσει ότι θέλει.. ακόμη κι ένα super car, μια Moon Lambo!

Πηγές: https://www.clublaura.com/2018/04/02/when-lambo-cryptocurrency-millionaires-cause-supercar-sales-spike/?fbclid=IwAR1QuS9Pran0ry2_ta3x7wIElfpL8Pn_6JSpMpsIowPJw9U37_NuuXmkI_s

https://news.bitcoin.com/besides-the-meme-jokes-crypto-enthusiasts-are-actually-buying-lamborghinis/?fbclid=IwAR1tNuZZf408IET7xJHUJ3Sm5IvPg6-ZdCaBWZhHkxUddTEQgk-6VJ-IbMs

https://cointelegraph.com/news/crypto-millionaires-and-non-millionaires-measure-their-wealth-in-future-lamborghinis

https://cryptoslate.com/bitcoin-fueled-lamborghinis-kick-off-nyc-consensus-2018/

https://www.coindesk.com/when-lambo-cryptos-favorite-automaker-to-track-cars-on-salesforce-blockchain?fbclid=IwAR0wrFTVRrln3vu3peuwmfsdJWuRQWi_g3-fuUO33CfMH3ZHKNg1WSvXGug

https://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2518724/Now-buy-cars-Bitcoin-Lamborghini-adds-list-companies-accepts-digital-currency.html?fbclid=IwAR1C9M6aL73xId2r7GBuRsai8t7RXdUfQ4yEpFHTWeHgo9VBvR2fo2F3ITU


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.