BITCOIN: ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΌ ΠΡΟΪΌΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΠΟΥ ΦΕΥΓΕΙ.

Το  Bitcoin είχε το μερίδιό του σε περιόδους  διακυμάνσεων,  αλλά για το σύνολο της δεκαετίας, ήταν ένα από τα καλύτερα επενδυτικά στοιχεία. Εμφανιζόμενο στο προσκήνιο ως «μαύρος κύκνος», το BTC έφθασε σε εξαιρετικές αποτιμήσεις.

Η απόκτηση BTC  αξίας 1 δολαρίου το 2010, μεταφράζεται σε περισσότερα  από 90.000 δολάρια σήμερα, ακόμα και μετά τη διόρθωση από την κορύφωση των τιμών του 2017. Για να έχουμε μέτρο σύγκρισης, ακόμα και μετά από μια εξαιρετικά επιτυχημένη δεκαετία για τις επενδυτικές τοποθετήσεις, το 1 δολάριο που επενδύθηκε το 2010, σε μεγάλα επενδυτικά προϊόντα των αμερικανικών μετοχών, έχει  φτάσει σήμερα τα 3,46 δολάρια.

Φυσικά, κανένας δεν μπορεί να πουλήσει στις υψηλές  αποτιμήσεις χωρίς να κινδυνεύει να συντρίψει την τιμή του προϊόντος που κατέχει και  οι χρηματιστηριακοί δείκτες είναι, ιστορικά,  λιγότερο άστατοι  και περισσότερο ρευστοί. Αλλά το Bitcoin είναι ένα  «άγριο ​​χαρτί» για τις ατομικές επενδύσεις, συμβάλλοντας στην οικοδόμηση πλούτου για επενδυτές μικρής κλίμακας,  που αντιμετωπίζουν τόσο τις επικίνδυνες αγορές όσο και το στάσιμο πραγματικό τους  εισόδημα.

Η επένδυση σε Bitcoin δεν περιορίζεται μόνο σε κατοίκους των ΗΠΑ, τουναντίον προκάλεσε μια έκρηξη επενδύσεων στην Κορέα και άλλες ασιατικές χώρες. Οι σχετικά στάσιμες αποδόσεις των άλλων τίτλων, προκάλεσαν τους αγοραστές να υιοθετήσουν τα κρυπτονομίσματα, κινούμενοι πέρα ​​από το BTC και στη ζώνη πολύ πιο αμφίβολων και επικίνδυνων νομισμάτων.

Βέβαια και  άλλες κατηγορίες επενδυτικών στοιχείων έχουν σημειώσει σημαντική ανάπτυξη, σε ονομαστικούς όρους, κατά την τελευταία δεκαετία. Τα έτη μετά το 2009, έφτασαν με σημαντική ποσοτική χαλάρωση, γεγονός που ενίσχυσε τις αποτιμήσεις των επενδυμένων περιουσιακών στοιχείων. Κατηγορίες για  «φούσκες» αποδόθηκαν  πολλές φορές και για διάφορα επενδυτικά προϊόντα, από τις εκτιμήσεις ακινήτων μέχρι τις μετοχές. Η επόμενη δεκαετία μπορεί να σημειώσει ελαφρώς βραδύτερη ανάπτυξη, αλλά οι περισσότεροι δείκτες προϊδεάζουν επίσης ότι θα αποφευχθεί η ύφεση το 2020.

Μέχρι στιγμής, το  BTC δεν έχει αντιμετωπίσει ύφεση και προχώρησε γενικά μέσα σε ένα κλίμα επωφελούς επένδυσης. Για τη μεγάλη πλειοψηφία των επενδυτών η φήμη του BTC έφτασε σχετικά αργά μέσα σ’ αυτή τη  δεκαετία, κερδίζοντας αγοραστές μετά το 2016 και με κορύφωση της αξίας του το 2017.

Παρά το γεγονός ότι σημείωσαν σημαντική μείωση από το ρεκόρ των τιμών τους που πέτυχαν στα τέλη Δεκεμβρίου 2017, τα κρυπτονομίσματα  μεγάλης κεφαλαιοποίησης είχαν ένα λαμπρό έτος και παραμένουν μία από τις μεγαλύτερες και επιτυχέστερες επενδύσεις της δεκαετίας. Από το 2017  και μετά, παρά τη διόρθωση, το οικοσύστημα του Bitcoin εξαπλώθηκε και η παρουσία του καθιερώθηκε.

Με τις παραδοσιακές  αγορές συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης (futures) και τα χρηματιστηριακά προϊόντα που διαπραγματεύονται σε χρηματιστήρια της Ευρώπης, το  BTC αρχίζει να μοιάζει λιγότερο με ένα «ανέκδοτο» του  Διαδικτύου και περισσότερο  με ένα επενδυτικό προϊόν  που ανταγωνίζεται δυναμικά τις  παραδοσιακές επενδυτικές αγορές. Παρά τις επαναλαμβανόμενες συντριβές της τιμής του, το Bitcoin έχει πετύχει να παρουσιάζει υψηλότερες κατώτατες τιμές κάθε χρόνο, προσελκύοντας  τελικά αρκετά επενδυτικά κεφάλαια και υποστήριξη, από εκείνα που συνήθως κατευθύνονταν στα futures, για να περάσει σε εποχές σχετικής σταθερότητας.

Το BTC δημιούργησε επίσης μια νέα δραστηριότητα, αυτή που αφορά την «εξόρυξη» του. Ουσιαστικά αφορά τη δημιουργία μίας αξίας ενός νέου τύπου, με δικό της κλάδο τεχνολογίας και επενδύσεων.

Ο Δεκέμβριος του 2019 είναι ο μήνας που ολοκληρώνει  την πρώτη δεκαετία του Bitcoin, τουλάχιστον από την έναρξη της διαπραγμάτευσης του. Σήμερα, το BTC διαπραγματεύεται στα 7200,41 δολάρια, με μικρή πτώση  -0,48%, και επιβράδυνση των όγκων συναλλαγών πριν από τις γιορτές.

Long Live the King!!

Πηγή: Carl Quintanilla – 14/12/2019 – https://bitcoinist.com/bitcoin-is-this-decades-best-investable-asset/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.