Το Gemini ισχυρίζεται ότι οι θεσμικοί παίκτες χρησιμοποιούν OTC για να διατηρήσουν την ανωνυμία τους

Υπήρξε μια περίοδος κατά την οποία οι θεσμικοί επενδυτές ήταν απρόθυμοι να εισέλθουν στην αγορά κρυπτονομισμάτων, λόγω της μεγάλης μεταβλητότητας και της έλλειψης ρυθμιστικής σαφήνειας, που είναι εγγενής στην αγορά. Ωστόσο, τα πράγματα άλλαξαν  προς το καλύτερο το 2019.

Υπήρξε ένας πολλαπλασιασμός των τόπων διαπραγμάτευσης που οδήγησε σε δραματικές διαρθρωτικές αλλαγές στη βιομηχανία των κρυπτονομισμάτων. Μια τέτοια εξέλιξη, είναι η εξωχρηματιστηριακή συναλλαγή ή η εξωχρηματιστηριακή διαπραγμάτευση (OTC), η οποία συνήθως δεν είναι τόσο διαφανής όσο οι παραδοσιακές  ανταλλαγές και υπόκειται επίσης σε λιγότερους κανονισμούς.

Αυτό καθιστά τους τόπους αυτούς ακόμα πιο προσοδοφόρους για τους μεγάλους θεσμικούς επενδυτές, για  να αγοράσουν μεγάλο αριθμό στοιχείων χωρίς να προϊδεάσουν την ιδιαίτερα ασταθή αγορά και να επηρεάσουν τις τιμές των κρυπτονομισμάτων.

Παράλληλα, η επικεφαλής της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης του ανταλλακτηρίου Gemini, η Jeanine Hightower-Sellitto, σε μια πρόσφατη συνέντευξη στο περιθώριο της διάσκεψης κορυφής Digital Asset στη Νέα Υόρκη, δήλωσε: Πολλά από τα πράγματα που σκέφτομαι είναι πώς να προσφέρουμε υπηρεσίες σε θεσμικό πελάτη για να τον συναντήσουμε εκεί που βρίσκεται; Επειδή οι θεσμικοί πελάτες, σε οποιαδήποτε άλλη κατηγορία επενδυτικών στοιχείων, συγκεκριμένα στα δικαιώματα προαίρεσης και τις μετοχές – κλάδοι από τους οποίους προέρχομαι, αναμένουν να βρουν τους ίδιους τύπους αγορών με αυτούς που γνωρίζουν.
Γνωρίζουμε λοιπόν ότι πολλοί θεσμικοί πελάτες χρησιμοποιούν τις εξωχρηματιστηριακές αγορές (OTC) επειδή κάνουν συναλλαγές μεγάλου μεγέθους. Δεν θέλουν να αφήσουν ένα αποτύπωμα στην αγορά. Επομένως, κάθε συναλλαγή που έχει γίνει και έχει διευθετηθεί μέσω εκκαθάρισης στο Gemini, δεν αναφέρεται σε καταγραφές και είναι ακόμα ανώνυμη. Και αυτό είναι κάτι που χρειάζονται πολλοί θεσμικοί πελάτες.

Το Gemini είχε προστεθεί στην πλατφόρμα των εξωχρηματιστηριακών εμπορικών διαπραγματεύσεων τον Σεπτέμβριο του 2019. Το εξωχρηματιστηριακό εμπόριο ενθάρρυνε μερικά μεγάλα ανταλλακτήρια όπως το Coinbase, το Bithumb και το Huobi να προσφέρουν αποκλειστικά OTC γραφεία, για τους θεσμικούς πελάτες τους.

Δεδομένης της αδιαφάνειας της αγοράς, είναι αδύνατο να γνωρίζουμε τα ακριβή αριθμητικά στοιχεία όσον αφορά τους ημερήσιους όγκους εξωχρηματιστηριακών συναλλαγών για τα κρυπτονομίσματα.
Ωστόσο, σύμφωνα με την έκθεση του Bloomberg,  το 2018, η ημερήσια αγορά OTC ήταν κάπου μεταξύ των 250 εκατομμυρίων και των 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων την ημέρα, σε μια εποχή που τα κρυπτονομίσματα  είχαν όγκο συναλλαγών περίπου 15 δισεκατομμύρια δολάρια την ημέρα.

Αυτό μπορεί να είναι μια σημαντική τάση για το 2020, καθώς οι συναλλαγές κρυπτονομισμάτων θα  αντιμετωπίσουν αυξανόμενη πίεση από Ρυθμιστικές Αρχές το επόμενο έτος.

Πηγή΅Chayanika Deka  – 17/12/2019 – https://eng.ambcrypto.com/gemini-exec-claims-institutional-players-using-otc-to-maintain-anonymity/?fbclid=IwAR0WB6mNjOT2SN-9A4v5NiZ9a0qFW2ajPAiGpKcbu9lhRESqTSzlsraiKWA


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.