τα Bitcoin Futures της Bakkt σημειώνουν υψηλο ρεκορ στα 45,56 εκ. δολ.

Η τιμή του Bitcoin ανακάμπτει μετά από το τεράστιο ντάμπινγκ, καθώς οι όγκοι για το Bitcoin Futures της Bakkt, φτάνουν σε νέο υψηλό. Ο όγκος συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης της Bakkt δείχνει ότι το θεσμικό ενδιαφέρον για το Bitcoin συνεχίζει να αυξάνεται.


Η τιμή του Bitcoin σημείωσε άνοδο πάνω από τα 7.000 δολάρια, κερδίζοντας πάνω από 7% τις τελευταίες 24 ώρες. Αυτό το άλμα των τιμών στο Bitcoin οφείλεται, κατά τα φαινόμενα, σε μια μαζική τοποθέτηση στα Bitcoin Futures της Bakkt. Έτσι, παρά τη μεταβλητότητα των τιμών του Bitcoin, οι θεσμικοί επενδυτές για το Bitcoin φαίνεται να αυξάνονται.
Με μία ανάρτηση στο Twitter ο χρήστης που ονομάζεται Bakkt Volume Bot επισημαίνει αυτήν την άνοδο (Today’s volume so far: 6312 BTC ($45.56 million).

Τις τελευταίες τρεις ημέρες, το Bitcoin βρισκόταν στο τρενάκι του τρόμου. Νωρίτερα αυτή τη βδομάδα, τη Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου, η τιμή του Bitcoin έπεσε κάτω από το κρίσιμο σημείο των 7000 δολαρίων. Μαζί με το Bitcoin, τα δέκα μεγαλύτερα altcoins συντρίφθηκαν επίσης, με τη συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων να χάνει πάνω από 7 δισεκατομμύρια δολάρια σε μια μέρα.
Αυτή η συντριβή των τιμών οφειλόταν, κατά τα φαινόμενα, στην απάτη από το κινεζικό PlusToken (βλ. προηγούμενη ανάρτησή μας)

Με ένα βαρύ ντάμπινγκ στα αποθέματα BTC από τους εν λόγω απατεώνες, η τιμή του Bitcoin εισήλθε σε μια πτωτική σπείρα πριν τελικά μαζευτεί. Την Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου, το Bitcoin σημείωσε το χαμηλό του εξαμήνου στα 6.598 δολ. Ωστόσο, το διάγραμμα τιμών πήρε ξαφνικά μια στροφή προς τα πάνω.
Την ώρα που γραφόταν αυτό το άρθρο, το Bitcoin διαπραγματευόταν στα 7.174 δολ. με ανώτατο όριο αγοράς τα 130 δισ. δολ.


Η αυξανόμενη ζήτηση για Bitcoin Futures
Η έναρξη των συμβάσεων συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης Bitcoin, που διενεργήθηκαν φυσικά από την Bakkt, τον Σεπτέμβριο του 2019, βοήθησε στην αναζωογόνηση του θεσμικού ενδιαφέροντος στην αγορά κρυπτονομισμάτων. Παρά την υποτονική έναρξη, η ζήτηση για συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της Bakkt απόκτησε δυναμική. Αυτή η δυναμική φαίνεται να βρίσκεται σε συνεχή άνοδο προς το παρόν.
Αν και η αρχή της ιστορίας της Bakkt δεν ήταν πολύ ελπιδοφόρα, τώρα σπάει τα ρεκόρ το ένα μετά το άλλο.

Χάρη στο αυξανόμενο ανοιχτό ενδιαφέρον για τα Bitcoin Futures της Bakkt, οι επενδυτές πήραν μία ανάσα από το μαζικό ντάμπινγκ των τελευταίων τριών ημερών. Το ενδιαφέρον για τα Bitcoin Futures της Bakkt φαίνεται να είναι βιώσιμο, σύμφωνα με τα στοιχεία. Νωρίτερα αυτό το μήνα, το CoinSpeaker ανέφερε, ότι το μηνιαίο συμβόλαιο Bitcoin Futures της Bakkt , έχει σημειώσει όγκο ρεκόρ, ύψους 124 εκατ. Δολαρίων.
Βασιζόμενη στην υψηλή ζήτηση από τους πελάτες της, η Bakkt ξεκίνησε επίσης εγγραφές για τα συμβόλαια Bitcoin του Δεκεμβρίου 2019.

Μιλώντας για το θέμα αυτό, ο COO της Bakkt, Adam White, δήλωσε: Στη Bakkt, η αποστολή μας είναι να φέρνουμε εμπιστοσύνη και χρησιμότητα στα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία. Αυτές οι νέες συμβάσεις αντιπροσωπεύουν ένα σημαντικό ορόσημο στην ανάπτυξη αυτής της αναδυόμενης κατηγορίας περιουσιακών στοιχείων και του συνόλου των προϊόντων bitcoin.

Με την Bakkt να κυριαρχεί σήμερα στον χώρο των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης Bitcoin, εμφανίστηκε ένας ανταγωνιστής που προέρχεται από νέους παίκτες. Χθες, η πλατφόρμα παραγώγων κρυπτονομισμάτων, η ErisX, ξεκίνησε επίσης εγγραφές για Bitcoin Futures, ανταγωνιζόμενη ευθέως την την Bakkt.
Τα Bitcoin Futures της ErisX θα διαπραγματεύονται με την έγκριση της CFTC*, δεδομένου ότι έχει λάβει την άδεια του Οργανισμού Εκκαθάρισης Παραγώγων (DCO) από την ρυθμιστική αρχή.

* CFTC: Η Αμερικανική Επιτροπή Εμπορίας Συμβολαίων Futures (CFTC) είναι μια ανεξάρτητη υπηρεσία της αμερικανικής κυβέρνησης που δημιουργήθηκε το 1974, η οποία ρυθμίζει τις αγορές παραγώγων των Η.Π.Α., οι οποίες περιλαμβάνουν συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης (futures), ανταλλαγές (swaps) και ορισμένα είδη δικαιωμάτων προαίρεσης.

πηγή: Bhushan Akolkar – 19/12/2019 – https://www.coinspeaker.com/bakkt-bitcoin-futures-high/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.