Το Νηπιαγωγείο «Χαμόγελο», δέχεται πληρωμές με κρυπτονομίσματα

Το Νηπιαγωγείο – βρεφονηπιακός σταθμός «Χαμόγελο», που βρίσκεται επί της οδού Αγίου Κωνσταντίνου 130, στην Τρίπολη, δέχεται πληρωμές με κρυπτονομίσματα. Ας τους γνωρίσουμε καλύτερα.

Το Χαμόγελο ξεκίνησε τη λειτουργία του ως βρεφονηπιακός σταθμός, στην Τρίπολη, το 1993. Από τότε μέχρι και σήμερα, έχει προσφέρει υπηρεσίες προσχολικής αγωγής σε εκατοντάδες νήπια και βρέφη, προετοιμάζοντας το χαρούμενο ταξίδι τους στη ζωή και την κοινωνία.

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Αφετηρία κάθε δράσης στο «Χαμόγελο» είναι πάντοτε η αγάπη για το παιδί και παιδαγωγικός σκοπός η πλήρης και σωστή ανάπτυξη των βρεφών και των νηπίων.

Ο κεντρικός στόχος είναι να δημιουργεί ένα περιβάλλον, μία μικρή χαρούμενη κοινωνία, γεμάτη χαμόγελο, αγάπη και φροντίδα για τα παιδιά.
Το Χαμόγελο, που διευθύνεται από την κα Γωγώ Κώτσινα-Σώτου, Πτυχιούχο Βρεφονηπιαγωγό, έχοντας ως όραμα τη συνεχή βελτίωση και αναβάθμιση των υπηρεσιών του και με έναυσμα την αναγνώριση του έργου του και  την εμπιστοσύνη που απολαμβάνει από τους γονείς που του εμπιστεύονται τα παιδιά τους, αποφάσισε και υλοποίησε, εδώ και μία δεκαετία, δύο σημαντικές επενδύσεις:

 • Κατασκεύασε για τη στέγασή του ένα νέο βιοκλιματικό κτίριο, που σχεδιάστηκε εξ αρχής  για τη λειτουργία βρεφονηπιακού σταθμού και νηπιαγωγείου και αδειοδοτήθηκε από τις Αρμόδιες Αρχές το 2008 (αρ. αδείας λειτουργίας του νέου βρεφονηπιακού σταθμού 4573-20.11.08)
 • Προχώρησε στην ίδρυση ιδιωτικού νηπιαγωγείου, που λειτουργεί από το σχολικό έτος 2009-10 (Αριθμός άδειας λειτουργίας του ιδιωτικού νηπιαγωγείου Φ17.1/1276-03.06.09)

Η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και των υπηρεσιών του, δίνουν στο Χαμόγελο νέες εκπαιδευτικές προοπτικές, με ρητό πάντα στόχο την αρτιότερη και πληρέστερη παροχή προσχολικής αγωγής και φροντίδας.

ΟΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Το Χαμόγελο στεγάζεται και λειτουργεί σε ένα νέο σύγχρονο κτίριο που σχεδιάστηκε και αδειοδοτήθηκε εξ’ αρχής  για τη συγκεκριμένη χρήση ως βρεφονηπιακού σταθμού και νηπιαγωγείου.
Το νέο κτίριο του Χαμόγελου είναι βιοκλιματικό και έχει άνετους χώρους, διαμορφωμένους και διακοσμημένους ειδικά για τις ανάγκες λειτουργίας του.
Περιβάλλεται από μεγάλο περιφραγμένο κήπο με εγκαταστάσεις υπαίθριου παιδότοπου. Είναι εφοδιασμένο με όλο το απαραίτητο παιδαγωγικό και εποπτικό υλικό. Επίσης διαθέτει άρτια εξοπλισμένο χώρο φροντίδας βρεφών.

Επιπρόσθετα, το νέο κτίριο διαθέτει:

 • βιοκλιματικό σχεδιασμό με νότιο προσανατολισμό και μέγιστη πρόσληψη της ηλιακής ενέργειας.
 • μόνιμο φυσικό αερισμό με διαμπερή και κατακόρυφα ρεύματα και φυσικό κλιματισμό με εγκατάσταση υπεδάφιων σωληνώσεων ψύξης.
 • αυξημένη αντισεισμικότητα κατά 40% σε σχέση με τα συμβατικά κτίρια και πλήρες πυροσβεστικό συγκρότημα με υδατοδεξαμενή 20 τόνων και αυτόματη κατάσβεση.
 • μεγάλα ανοίγματα με τζάμια ασφαλείας που εξασφαλίζουν την ηρεμία και την οπτική ξεκούραση των παιδιών (φυσικός φωτισμός, και άμεση οπτική επαφή με τον περιβάλλοντα χώρο)
 • άμεση πρόσβαση των παιδιών  στον κήπο από δυο τουλάχιστον εξόδους σε κάθε αίθουσα.
 • μεγάλο ύψος χώρου που παρέχει περισσότερο όγκο αέρα ανά παιδί (άμεσος αερισμός και μείωση του ποσοστού των ιώσεων)
 • δάπεδο από φυσικό οικολογικό υλικό(linoleum) με αντιμικροβιακές ιδιότητες)
 • βρεφικές και παιδικές τουαλέτες σε κάθε αίθουσα ξεχωριστά και ανεξάρτητο ειδικό χώρο για την εστίαση.

Η παραλαβή και μεταφορά των παιδιών γίνεται με πλήρως εξοπλισμένο σχολικό όχημα, που πληροί όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας και παρέχει άνεση κατά τη μεταφορά (ειδικά ατομικά παιδικά καθίσματα με ατομικές ζώνες ασφάλειας, βίντεο-οθόνη, μεμβράνες αντηλιακής προστασίας, κλιματισμός.)

ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Οι υπηρεσίες προσχολικής αγωγής στο Χαμόγελο, προσφέρονται από τον βρεφονηπιακό σταθμό, το Νηπιαγωγείο αλλά και από ανοιχτά απογευματινά τμήματα.

ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ

Στο βρεφονηπιακό σταθμό του Χαμόγελου, το παιδαγωγικό πλαίσιο διαμορφώνεται με κύριο άξονα το παιχνίδι, μέσα από το οποίο επιτυγχάνεται η πλέον αποδοτική μαθησιακή εμπειρία.

 • Με το παιχνίδι τα παιδιά εξερευνούν τον περιβάλλοντα χώρο, πειραματίζονται, ανακαλύπτουν προβλήματα και προσπαθούν να δώσουν λύσεις,
 • Αξιοποιούν την περιέργεια αλλά και τα λάθη τους, κάνουν επιλογές και υλοποιούν τις δικές τους ιδέες, με το δικό τους προσωπικό τρόπο και ρυθμό.
 • Τα μικρά παιδιά μαθαίνουν τον κόσμο όταν κινούνται στο χώρο, αναρωτιούνται και απαντούν, συγκρίνουν όμοια και ανόμοια πράγματα, αντιγράφουν πράξεις και στάσεις, πειραματίζονται δημιουργικά και δοκιμάζουν ρόλους.

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

Στο νηπιαγωγείο του Χαμόγελου, τα παιδιά ενθαρρύνονται να ερευνούν, να συγκρίνουν, να ταξινομούν, να προβλέπουν.

 • Καλλιεργούν τις αισθήσεις τους και οργανώνουν τις πράξεις τους, κινητικές και νοητικές.
 • Εμπλουτίζουν και οργανώνουν τις εμπειρίες από το φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον και αποκτούν την ικανότητα να διακρίνουν τις σχέσεις και τις αλληλεπιδράσεις που υπάρχουν μέσα σε αυτό.
 • Καλλιεργούν την ικανότητα κατανόησης και έκφρασης με σύμβολα και έρχονται σε επαφή με την έννοια του λόγου, προφορικού και γραπτού.
 • Προχωρούν στη δημιουργία διαπροσωπικών σχέσεων που θα τα βοηθήσουν στη βαθμιαία και αρμονική ένταξή τους στην κοινωνική ζωή.
 • Προετοιμάζονται σωστά για την ομαλή μετάβασή τους από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό σχολείο.

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ
Στο Χαμόγελο λειτουργούν και ανοιχτά απογευματινά τμήματα:

 • με ελεύθερο και ευέλικτο ωράριο, καθημερινά, έως και Σάββατο πρωί (εκτός Κυριακής).
 • γίνονται δεκτά βρέφη και νήπια, ανεξάρτητα από την εγγραφή στο κανονικό ημερήσιο πρόγραμμα του σταθμού

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Το Χαμόγελο λειτουργεί καθημερινά, εκτός Κυριακής, από 7:00 πμ έως 9:00 μμ, και το Σάββατο από 8:30πμ έως 14:30 μμ.

ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ

Στο Χαμόγελο, εργάζονται αποκλειστικά πτυχιούχοι βρεφονηπιοκόμοι και νηπιαγωγοί με πλήρη επιστημονική επάρκεια και εκπαιδευτική εμπειρία. Το εκπαιδευτικό προσωπικό εφαρμόζει συστηματικά τις σύγχρονες μεθόδους της παιδαγωγικής. Περιορίζει φαινομενικά το ρόλο του στην καθοδήγηση και εποπτεία της αυθόρμητης δράσης των παιδιών.
Στην ουσία καλλιεργεί αμφίδρομες σχέσεις επικοινωνίας με τα παιδιά,  ενθαρρύνει, οργανώνει και υποβοηθάει διακριτικά τις παιδαγωγικές τους δραστηριότητες, επιβλέπει και αξιολογεί τα αποτελέσματα, διαπιστώνει τα προβλήματα και τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε παιδιού ξεχωριστά.

ACCEPT CRYPTO

Μία επιχείρηση εστιασμένη στην πρωτοπορία και τη συνεχή εξέλιξη, δεν μπορούσε να μην υιοθετήσει και ως μέθοδο πληρωμής τα κρυπτονομίσματα. Το Χαμόγελο δέχεται πληρωμές με crypto, όπως αποδέχεται τις πληρωμές με μετρητά ή τραπεζικές κάρτες.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΑΦΗΣ

Διεύθυνση: Αγίου Κωνσταντίνου 130, Τρίπολη, Τ.Κ. 22100

Email: neoxamogelo@gmail.com

Τηλ.  2710-233840  και 6947407483

http://www.to-xamogelo.gr/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.