Το Ethereum πράγματι δουλεύει και αποδίδει στη πραγματική οικονομία!

Πριν μερικούς μήνες δημοσιεύθηκε ένα δελτίο τύπου που αποκάλυπτε ότι το IKEA – το γνωστό IKEA – έκανε χρήση του Ethereum για μια συναλλαγή. (βλ. τη σχετική προηγούμενη ανάρτησή μας).

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, ένα υποκατάστημα της σουηδικής εταιρείας λιανικής πώλησης επίπλων από την Ισλανδία, χρησιμοποίησε την πλατφόρμα «Tradeshift’s and smart contracts», που χτίστηκε στο Blockchain του Ethereum, για να διευθετήσει ένα τιμολόγιο με το Nordic Store.
Ο διευθύνων σύμβουλος του υποκαταστήματος του ΙΚΕΑ της Ισλανδίας, παρατήρησε ότι μια «προγραμματιζόμενη αλυσίδα χρηματοοικονομικών προμηθειών, όπου οι εμπορικοί εταίροι μπορούν να συνδέσουν τις ροές πληροφοριών με τις ροές χρημάτων μέσω έξυπνων συμβάσεων, θα προκαλέσει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο οι πελάτες και οι προμηθευτές τους αλληλεπιδρούν μεταξύ τους».

Αυτή ήταν σαφώς μια πιλοτική συναλλαγή, αν και οι εκθέσεις δείχνουν ότι ήταν πραγματικά κερδοφόρα ή μάλλον φθηνότερη από τα παραδοσιακά μέσα.
Σύμφωνα με μια έκθεση της CoinDesk, που δημοσιεύθηκε στις 18 Δεκεμβρίου, η πλατφόρμα Tradeshift έφτασε τα 1024 ευρώ (€ 1.141,78) και στη συνέχεια τα 512€, με σταθερό κόστος τέλους 17 λεπτά και 16 λεπτά, αντίστοιχα. Έτσι, ένα ή δύο δολάρια εξοικονομήθηκαν σε αυτές τις συναλλαγές.
Σίγουρα, δεν είναι πολλά χρήματα για κάποιους ανθρώπους, αλλά αυτό δείχνει ότι αν γίνει σε μεγαλύτερη κλίμακα και αν αυτοματοποιηθεί, η Ethereum μπορεί να μειώσει δραστικά τα τέλη που πρέπει να πληρώσουν οι εταιρείες όταν πραγματοποιούν συναλλαγές μεταξύ τους, επιτρέποντας να διατεθούν περισσότερα κεφάλαια σε πιο παραγωγικές πτυχές μιας επιχείρησης.

Το Ethereum υιοθετείται από μεγάλους οργανισμούς.
Επειδή το Ethereum λειτουργεί, δεν πρέπει να εκπλήσσει το γεγονός ότι μεγάλοι οργανισμοί και ιδρύματα, ακόμη και στον κόσμο των παραδοσιακών οικονομικών δομών, αρχίζουν να υιοθετούν την τεχνολογία του.
Η Banco Santander, η μεγαλύτερη τράπεζα στην Ισπανία και η 16η μεγαλύτερη τράπεζα στον κόσμο, δημοσίευσε νωρίτερα αυτό το έτος, το πρώτο ομόλογο «end-to-end blockchain» χρησιμοποιώντας το Ethereum και ERC-20 tokens .
Το ομολογιακό δάνειο ύψους 20 εκατομμυρίων δολαρίων, προσφέρει ένα «τριμηνιαίο κουπόνι 1,98%» μέσω του τμήματος ασφαλιστικών συμβολαίων της τράπεζας, το οποίο «ενεργεί ως παράγοντας tokenization και θεματοφύλακας των κρυπτογραφικών κλειδιών» για το επενδυτικό όχημα.

Με άλλα λόγια, η Santander γύρισε ένα ομόλογο σε ένα συμβόλαιο ασφαλείας. Αν και δεν είναι σαφές εάν αυτό ήταν πιο κερδοφόρο από το προφανώς αναλογικό σύστημα που χρησιμοποίησε προηγουμένως η τράπεζα, ο CFO της Santander, José García Cantera, δήλωσε: η Santander βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του βαθέως ψηφιακού μετασχηματισμού του χρηματοπιστωτικού τομέα και αυτή η συναλλαγή είναι ένα παράδειγμα. Θέλουμε να επωφεληθούμε από κάθε τεχνολογία που μπορεί να επιταχύνει αυτή τη διαδικασία, έτσι ώστε οι πελάτες μας να ευδοκιμήσουν και να γίνουν ταχύτεροι και πιο αποδοτικοί και το blockchain είναι μία από αυτές τις τεχνολογίες ».

Υπάρχει επίσης το Fat Burger, η αλυσίδα εστιατορίων γρήγορου φαγητού, η οποία νωρίτερα αυτό το χρόνο συνεργάστηκε με την Cadence, μια εταιρεία που υποστηρίζεται από την Coinbase, για να εκδώσει ομόλογα αξίας 30 εκατομμυρίων δολαρίων, μέσω του Ethereum σε μία κίνηση παρόμοια με αυτή της Santander.

πηγή: Nick Chong – 19/12/2019 – https://en.ethereumworldnews.com/ethereum-actually-works-adopter-of-the-blockchain-says-its-saving-money/?fbclid=IwAR0pcJ95qM4UexkKMToRjxESIIxHFzcSJjTHwgK3dQiFzjZb6K-3i2hypG0


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.