Oι Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι αποκτούν δικό τους ψηφιακό νόμισμα

Την δημιουργία δικού τους ψηφιακού νομίσματος, ανακοίνωσαν οι Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι (British Virgin Islands), στο συνέδριο για την ψηφιακή οικονομία, που διοργάνωσαν στις 3 Δεκεμβρίου.

Πρωτοπόρα στην προσπάθεια ενσωμάτωσης της τεχνολογίας Blockchain αποδεικνύεται η κυβέρνηση των Βρετανικών Παρθένων Νήσων. Στόχος της, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός Andrew Fahie, είναι οι BVI να αναδειχτούν ως κόμβος της χρηματοοικονομικής τεχνολογίας. Στο πλαίσο αυτού του στόχου τους, φιλοξένησαν το BVI Digital Economy symposium, μια εκδήλωση που συγκέντρωσε πάνω από 100 ενδιαφερόμενους φορείς, στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Στο συνέδριο αυτό, η κυβέρνηση ανακοίνωσε την δημιουργία δικού της ψηφιακού νομίσματος, σε συνεργασία με την LIFElabs.io. Το κυβερνητικό ψηφιακό νόμισμα θα ονομάζεται BVI-LIFE και θα χρησιμοποιείται από τους κατοίκους, αλλά και τους τουρίστες.

Από το 1959, η BVI χρησιμοποιεί το δολάριο των ΗΠΑ, ως εθνικό της νόμισμα για τις επιχειρήσεις και την κατανάλωση. Σε συνεργασία με το LIFELabs.io, η κυβέρνηση επιδιώκει να εφαρμόσει ένα κεντρικό ψηφιακό νόμισμα, που θα τροφοδοτείται από το LIFEtoken, με ισοτιμία 1: 1 έναντι του δολαρίου ΗΠΑ, για χρήση εντός της επικράτειας. Όταν τεθεί σε λειτουργία το σύστημα ψηφιακού νομίσματος BVI-LIFE, αναμένεται ότι θα μειώσει το κόστος των συναλλαγών, θα αυξήσει την ταχύτητα συναλλαγής και θα εξασφαλίσει ρευστότητα. 

Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι «η σημασία της τεχνολογίας blockchain και τα οφέλη που θα προσφέρει το BVI-LIFE, είναι πολύ σημαντικά για τον τόπο μας. Χαιρετίζουμε αυτήν την καινοτομία με ανοικτές αγκάλες. Ο συνεργάτης μας, LIFElabs, έδειξε με την αποδεδειγμένη εμπειρία του, ότι η ιδεολογία τους δεν είναι απλά λόγια. Προσβλέπουμε στη συνέχιση της συνεργασίας μας μαζί τους, για την ανάπτυξη του ψηφιακού νομίσματος BVI ~ LIFE.«

Εκτός από το εθνικό νόμισμα, οι BVI θα έχουν και μια πλατφόρμα-ως-υπηρεσία (PaaS), που θα βασίζεται σε blockchain, αλλά κι ένα ταμείο έκτακτης ανάγκης . Η PaaS των BVI θα συγχωνεύσει όλες τις συναλλαγές peer-to-peer, τις εμπορικές υπηρεσίες και τις διασυνοριακές πληρωμές, σε μια ενιαία blockchain πλατφόρμα, διαθέσιμη σε όλες τις επιχειρήσεις που λειτουργούν στις BVI.

Η LIFElabs θα δημιουργήσει για τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους ένα ταμείο ταχείας ανταπόκρισης μετρητών, Rapid Cash Response (RCR), το οποίο θα παρέχει βοήθεια σε περίπτωση κάποιας εθνικής έκτακτης ανάγκης. Ως παράδειγμα αναφέρθηκε, στο Συνέδριο, η καταστροφή και οι ζημιές -ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων- που προκάλεσε ο τυφώνας Irma, το 2017. Λόγω των προβλημάτων, που δημιουργήθηκαν στις υποδομές του κράτους, οι κάτοικοι δεν μπόρεσαν να έχουν πρόσβαση στα μετρητά τους για να αγοράσουν καθημερινά βασικά πράγματα. Με το RCR, θα αποφευχθεί αυτό και η κυβέρνηση θα μπορεί να αντιμετωπίσει άμεσα, οποιοδήποτε έκτακτη ανάγκη παρουσιαστεί στο μέλλον.

Πηγές: https://themerkle.com/british-virgin-islands-government-turning-to-blockchain/

https://cointelegraph.com/news/british-virgin-islands-announce-us-dollar-backed-digital-currency


https://www.cryptoglobe.com/latest/2019/12/british-virgin-islands-is-going-to-have-its-own-central-bank-digital-currency/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.