Blockchain Σχολή στη Ρουάντα το 2020, για προγραμματιστές και επαγγελματίες

Το Ινστιτούτο Blockchain της Αφρικής (ABI),  θα ανοίξει, κατά τα φαινόμενα, την πρώτη σχολή Blockchain της Ρουάντα το 2020, προσφέροντας πέντε νέα μαθήματα για ντόπιους προγραμματιστές, επαγγελματίες και υπεύθυνους χάραξης πολιτικής.

Σε συνέντευξή του στο Cointelegraph, στις 26 Δεκεμβρίου, ο εκτελεστικός διευθυντής της ABI, Kayode Babarinde, αποκάλυψε ότι η νέα Σχολή θα έχει πέντε βασικά εκπαιδευτικά αντικείμενα: ένα κύριο μάθημα με τα βασικά της Blockchain που θα συνοδεύεται από πιστοποίηση, ένα τμήμα Blockchain για προγραμματιστές, ένα τμήμα Blockchain για επιχειρηματίες, ένα τμήμα Blockchain για νομικούς και ένα τμήμα Blockchain για τον αντίκτυπο και τις επιπτώσεις από την εφαρμογή της τεχνολογίας.

Η πιλοτική εφαρμογή στη Γκάνα

Ο Babarinde δήλωσε στην Cointelegraph, ότι η ΑΒΙ έθεσε τα θεμέλια για τη δουλειά της στη Ρουάντα, διεξάγοντας μια πιλοτική φάση, με την ίδρυση Σχολής στη Γκάνα, όπου ξεκίνησε την εναρκτήρια τάξη με μια σειρά μαθημάτων πιστοποίησης βασικών γνώσεων και δεξιοτήτων στη Blockchain.
Ενώ οι πέντε κατηγορίες μαθημάτων είχαν ήδη σχεδιαστεί εκτενώς, πριν από το πιλοτικό πρόγραμμα της Γκάνας, το πρόγραμμα σπουδών έχει πλέον αναθεωρηθεί και προσαρμοστεί  με βάση τις απαντήσεις και τις εμπειρίες των συμμετεχόντων στο πιλοτικό πρόγραμμα.

Ο Babarinde δήλωσε ότι η υποστήριξη και η συνεργασία της Blockchain DLT Rwanda Association και του προέδρου της Norbert Haguma, αποτελεί βασικό παράγοντα στην απόφασή της να ξεκινήσει τη σχολή στη χώρα. Γενικότερα, χαρακτήρισε το τοπικό πλαίσιο ως εξαιρετικά ευνοϊκό για επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες: Κάθε εταιρεία τεχνολογίας αναζητά ένα ευνοϊκό περιβάλλον για να δραστηριοποιηθεί στην ήπειρο. Αυτό σημαίνει υποστηρικτικές πολιτικές, διαχείριση πόρων και προβολή στην αγορά. Όλα αυτά κάνουν τη Ρουάντα να ξεχωρίζει στην Αφρική.

Επίσης επισημαίνει την ανάγκη να προωθηθεί η ανάπτυξη τοπικών αντίστοιχων προγραμμάτων σε συνεργασία με διεθνείς φορείς του κλάδου. Ο  Babarinde δήλωσε ότι : Για τη νεοεμφανιζόμενη τεχνολογία, με την συνεχώς αναπτυσσόμενη κοινότητα, η διεθνής συνεργασία και η ανάπτυξη συνεργαζόμενων δικτύων φορέων, παραμένουν καθοριστικές για τη διατήρηση της υιοθέτησης του Blockchain σε όλη την ήπειρο.

Ρυθμιστική συνεργασία

Παράλληλα με την εκπαίδευση, μέρος των βασικών δραστηριοτήτων της ΑΒΙ, είναι η ανάπτυξη συστάσεων για την ενίσχυση του κανονιστικού πλαισίου της Αφρικής για τη Blockchain και τα κρυπτονομίσματα, σε στενή συνεργασία με την Blockchain DLT Rwanda Association.

Ο Babarinde σημείωσε ότι ένα ισχυρό κανονιστικό πλαίσιο, θα είναι το κλειδί για τη μείωση των φαινομένων απάτης που σχετίζεται με τα κρυπτονομίσματα, παραπέμποντας στις πρόσφατες «μη ζητηθείσες δραστηριότητες» στην Ανατολική Αφρική. Νωρίτερα αυτό το μήνα, οι οργανισμοί Blockchain της Ουγκάντα, της Ρουάντα, της Τανζανίας και της Κένυας εξέδωσαν κοινή δήλωση προειδοποιώντας το κοινό για αυτούς τους κινδύνους.

Το περασμένο καλοκαίρι, ο πρόεδρος της Ουγκάντα ​​διοργάνωσε τη διάσκεψη Africa Blockchain 2019, όπου χαρακτήρισε τους τομείς της γεωργίας, της μεταποίησης, των υπηρεσιών και των ΤΠΕ, ως βασικούς οικονομικούς τομείς που επωφελούνται από την εφαρμογή της τεχνολογίας Blockchain .

Πηγή: Marie Huillet – 27/12/2019 – https://cointelegraph.com/news/rwanda-blockchain-school-to-launch-in-2020-for-devs-professionals?fbclid=IwAR0F4kax7z9elRN62YZbH7guLhVPn02AeNpUwP3VGxyIctodAHw_FVyTv-c


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.