Η Κεντρική Τράπεζα της Ν. Κορέας προσλαμβάνει Task Force για τη διερεύνηση ανάπτυξης CBDC.

Η Τράπεζα της Ν. Κορέας (BOK), κάνει ένα ακόμα σημαντικό βήμα προς την υιοθέτηση της τάσης έκδοσης ψηφιακών νομισμάτων εκ μέρους των κεντρικών τραπεζών (CBDCs).

Η τράπεζα θα διοργανώσει, σύμφωνα με πληροφορίες, μια ειδική ομάδα εργασίας για να αξιοποιήσει την υπάρχουσα έρευνα CBDC και να την βελτιώσει περαιτέρω.

Η Task Force της Τράπεζας της Ν. Κορέας για την έκδοση CBDC

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του κορεατικού τύπου σήμερα, η BOK δείχνει τις προθέσεις της για την ανάπτυξη περισσότερων ερευνητικών ομάδων με γνώμονα την ανάπτυξη CBDC. Όπως περιλαμβάνεται στο κείμενο για την «Νομισματική Πολιτική του 2020» της τράπεζας, η έρευνα θα στοχεύει σε καινοτομίες, όπως η κατανεμημένη τεχνολογία λογιστικών βιβλίων, τα κρυπτονομίσματα ως  περιουσιακά στοιχεία και τα CBDC.

Επιπλέον, η Τράπεζα της Ν. Κορέας θα οργανώσει ειδική ομάδα εργασίας με μοναδικό σκοπό την καλύτερη κατανόηση του τρόπου λειτουργίας των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.
Δεδομένης της αυξανόμενης τάσης των παγκόσμιων κεντρικών τραπεζών να υιοθετήσουν την ιδέα του CBDC, η BOK θα προσλάβει επιπλέον εμπειρογνώμονες: Θα συμμετάσχουμε ενεργά σε συζητήσεις με την Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BIS) και άλλους διεθνείς οργανισμούς, παρακολουθώντας την ανάπτυξη του CBDC σε άλλες κεντρικές τράπεζες, δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος συστημάτων πληρωμών και διακανονισμών της κεντρικής τράπεζας, ο Hong Kyong-sik, και πρόσθεσε ότι σκέφτονται να ξεκινήσουν ένα δικό τους ψηφιακό νόμισμα.
Η προσοχή των μέσων ενημέρωσης αναμένεται να αυξηθεί μετά από αυτές τις δηλώσεις, αλλά ένας εκπρόσωπος της Τράπεζας διέψευσε το σύνολο του δημοσιεύματος, διευκρινίζοντας ότι «σχεδιάζουμε απλά να ενισχύσουμε τις προσπάθειές μας για την έρευνα σχετικά με την έκδοση CBDC«.

Οι Κεντρικές τράπεζες να αγκαλιάσουν το ψηφιακό χρήμα

Ο Γενικός Διευθυντής της BIS μίλησε πρόσφατα για την αναδυόμενη τάση των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Παρόλο που εξακολουθεί να είναι εναντίον του Bitcoin και άλλων, ήδη καθιερωμένων, κρυπτονομισμάτων, είπε ότι οι κεντρικές τράπεζες πρέπει να αγκαλιάσουν την επανάσταση του ψηφιακού χρήματος. Στην πραγματικότητα, προχώρησε ακόμη περισσότερο, σημειώνοντας ότι η ευθύνη εναπόκειται σε αυτούς ( δηλ. τις κεντρικές τράπεζες) να παραμείνουν στο επίκεντρο του παγκόσμιου συστήματος πληρωμών ή να κινδυνεύσουν να ξεπεραστούν από άλλους φορείς..

Η τάση έκδοσης CBDC εκ μέρους των Κεντρικών τραπεζών, έδειξε να αυξάνεται συνεχώς μέσα στο 2019, με πολλά παραδείγματα που προέρχονται από την Κίνα ή την E.Ε. και ακόμη πιο πρόσφατα τη Ρωσία, της οποίας η κεντρική Τράπεζα ξεκίνησε έρευνα για το θέμα, όπως αναφέρει η ειδησεογραφική  ιστοσελίδα CryptoPotato. Ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας δήλωσε ότι έχουν αρχίσει να δοκιμάζουν ένα ψηφιακό νόμισμα, σε ένα οργανωμένο sandbox, το οποίο μπορεί να είναι το τελικό βήμα πριν κυκλοφορήσει στο κοινό.

Πηγή: Jordan Lyanchev – 27/12/2019 – https://cryptopotato.com/bank-of-korea-employs-a-task-force-to-research-central-bank-cryptocurrency/?fbclid=IwAR1M-po4G4IA51CvXxTFjBdtV6M2CPlVcH_mUNWdOVZ8sf9_IHXO0_vkBCs


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.