ΕΚΤΙΜΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΩΝ CRYPTO ΤΟ 2020, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΙΣΜΑ

Ο αντίκτυπος των οικονομικών και πολιτικών γεγονότων του 2020, θα μπορούσε να έχει διαρκή επίδραση στο μέλλον των κρυπτονομισμάτων, αν και δεν μπορεί να εκτιμηθεί με σαφήνεια, από τώρα, το τελικό αποτέλεσμα.

Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν ίσως τις τεράστιες, δυνητικά, επιπτώσεις που μπορεί να έχουν τα κρυπτονομίσματα και η τεχνολογία blockchain σε αμέτρητες βιομηχανίες. Η ικανότητά τους να φέρουν επανάσταση στον κόσμο αναγνωρίζεται, αν και απρόθυμα, ακόμη και από εκείνους που δεν επιθυμούν την ανάπτυξή τους. Ωστόσο, είναι επίσης σημαντικό να θυμόμαστε, ότι αυτή η επανάσταση είναι ένα «δίκοπο μαχαίρι» που μπορεί εξίσου να επηρεάσει την τρέχουσα κατάσταση των κρυπτονομισμάτων.
Με τη νέα χρονιά προ των πυλών, αξίζει να εξεταστεί πώς τα πολιτικά και οικονομικά γεγονότα μπορεί να επηρεάσουν τα ψηφιακά νομίσματα.

ΜΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΑΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΥ 2019

Όταν το 2019 ξεκινούσε, πολλοί περίμεναν ότι θα είναι ένα έτος μεγάλων ανακαλύψεων για τον χώρο των κρυπτονομισμάτων. Ενώ είναι αλήθεια ότι επιτεύχθηκαν μερικά πολύ σημαντικά ορόσημα,  ο αντίκτυπος των πολιτικών και οικονομικών γεγονότων, δεν βοήθησε τον κόσμο των κρυπτονομισμάτων όσο ήθελαν να ελπίζουν ορισμένοι.
Η παγκόσμια οικονομία ήταν σκληρή: το Brexit ήταν ένα θέμα πρώτης γραμμής και ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, διάρκεσε στο μεγαλύτερο (και καλύτερο, πιο αποδοτικό) μέρος του έτους.
Ωστόσο, οι αγορές μετοχών κατόρθωσαν να ανακτήσουν αρκετή από την αξία που χάθηκε και τα παραδοσιακά περιουσιακά στοιχεία σημείωσαν αύξηση της επενδυτικής δραστηριότητας.
Παρόλα αυτά, υπήρξε σημαντική επίδραση στην παγκόσμια οικονομία, η οποία παρουσίασε σημαντική επιβράδυνση φέτος, κυρίως λόγω της κατάστασης μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ.
Το τελικό αποτέλεσμα; Τα Crypto έγιναν ισχυρότερα σε σχέση με το 2018.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ ΤΟ 2020;

Μέχρι στιγμής, τα πάντα όσον αφορά το 2020 και τα επόμενα χρόνια παραμένουν απλές εικασίες, αλλά είναι πιθανό τα επιτόκια να παραμείνουν χαμηλά καθώς αρχίζει το νέο έτος. Με άλλα λόγια, οι επενδυτές θα συνεχίσουν να αναζητούν καλύτερες ευκαιρίες κερδών εκτός των καταθέσεων. Αυτό μπορεί να αποτελέσει μια ευκαιρία για τα ψηφιακά νομίσματα.

Όπως παρατήρησε ο Glen Goodman, το Bitcoin δεν πραγματοποιεί τόσους πολλούς από τους στόχους βάσει των οποίων σχεδιάστηκε, η blockchain όμως συνεχίζει να υιοθετείται και να εφαρμόζεται από επιχειρήσεις, ωστόσο, σιωπηλά και παρασκηνιακά, γεγονός που διαμορφώνει και το σκηνικό για τα κρυπτονομίσματα.
Εν τω μεταξύ, ο οικονομολόγος της Wells Fargo Bank, ο Eugenio Aleman, πιστεύει ότι η ύφεση της μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο – των ΗΠΑ – παραμένει μια πιθανότητα για το 2020. Αυτό, παράλληλα με την προειδοποίηση του ΟΗΕ για μια παγκόσμια ύφεση, μπορεί να οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη οικονομική επιβράδυνση και να ωθήσει τους ανθρώπους βαθύτερα στον χώρο των κρυπτονομισμάτων.
Ενώ το Brexit δεν συνέβη τελικά το 2019 αλλά  κατά πάσα πιθανότητα θα συμβεί το 2020 και ενώ όλα δείχνουν ότι θα συνεχίζουν να μαίνονται οι εμπορικοί και οι φονικοί πραγματικοί πόλεμοι, πολλά από τα μεγάλα πολιτικο-οικονομικά γεγονότα  παραμένουν αβέβαια ως προς την τελική τους έκβαση, γεγονός που αφήνει πολλές επιλογές ανοιχτές.
Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε σύγκρουση με την Κίνα, τη Βόρεια Κορέα, το Ιράν και άλλες χώρες. Ενώ η ένοπλη σύγκρουση με οποιαδήποτε από αυτές τις χώρες παραμένει εξαιρετικά απίθανη, αναμένονται οικονομικές συγκρούσεις και αυτό θα μπορούσε επίσης να ωθήσει τους ανθρώπους προς στον χώρο των κρυπτονομισμάτων.
Ταυτόχρονα, οι κεντρικές τράπεζες πολλών κρατών αναπτύσσουν ενδιαφέρον για τα κρυπτονομίσματα, ιδιαίτερα για την έκδοση εκ μέρους τους CBDC, με πρωτοπόρους  την Κίνα, την Τουρκία και τη Γαλλία. Η Ρωσία κάνει ήδη δοκιμές με την έκδοση stablecoin και πολλοί άλλοι είναι πιθανόν να ακολουθήσουν.

Συνολικά, δείχνει να ξεκινά μαζί με το 2020 μια απρόβλεπτη δεκαετία, με πιθανές μεγάλες αλλαγές, που θα πρέπει να συνηθίσουν οι άνθρωποι και να μάθουν να ζουν με αυτές

Πηγή: https://bitcoinist.com/will-crypto-impacted-by-economic-and-political-events-of-2020/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.