Η WELLS FARGO ΠΡΟ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ STABLECOIN ΤΟ 2020

Η τέταρτη μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ, ανακοίνωσε ότι θα αναπτύξει το δικό της «κρυπτονόμισμα», που θα χρησιμοποιείται για συναλλαγές στις διεθνείς μεταφορές , το 2020.

Σε ένα δελτίο τύπου στις 17 Σεπτεμβρίου 2019, η  Wells Fargo ανακοίνωσε ότι η νέα πλατφόρμα εμβασμάτων που δημιουργεί, θα συστήσει ένα διεθνές δίκτυο πληρωμών, με βάση αυτό που περιγράφει ως «διανεμημένη τεχνολογία βιβλίων» (DLT). Οι πληρωμές θα λειτουργούν με τη χρήση  μιας ειδικής πλατφόρμας και ενός «νομίσματος» με το όνομα Wells Fargo Digital Cash.
Συνδεδεμένο με το  δολάριο ΗΠΑ, το νόμισμα αυτό  θα διέλθει μία πιλοτική δοκιμαστική περίοδο εφαρμογής, σε συναλλαγές μεταφορών εντός ΗΠΑ, το 2020.  Στο μέλλον όμως, σχεδιάζεται από την τράπεζα, πολλαπλές εφαρμογές να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα ως βάση τους.

Η  Lisa Frazier, επικεφαλής του τμήματος καινοτομίας της τράπεζας, σχολίασε στο σχετικό δελτίο τύπου:  Πιστεύουμε ότι η DLT είναι πολλά υποσχόμενη, για μια ποικιλία περιπτώσεων χρήσης και είμαστε ενεργοποιημένοι για να κάνουμε αυτό το σημαντικό βήμα στην εφαρμογή της τεχνολογίας στις τράπεζες, με έναν ουσιαστικό και κλιμακωτό τρόπο… Το Wells Fargo Digital Cash έχει τη δυνατότητα να επιτρέψει στην Wells Fargo να απομακρύνει τα εμπόδια στις οικονομικές αλληλεπιδράσεις σε πραγματικό χρόνο,  σε πολλούς λογαριασμούς,  σε πολλές αγορές,  σε όλο τον κόσμο.

Έτσι, η Wells Fargo ακολουθεί το  παράδειγμα της  μεγαλύτερης  τράπεζας των ΗΠΑ, της JPMorgan Chase, και εκδίδει ένα ψηφιακό νόμισμα, ως λύση στις αλλαγές του παγκόσμιου οικονομικού χώρου. Όπως ανέφερε το Bitcoinist, το JPM Coin της JPMorgan δέχθηκε  εξαιρετικά αμφίσημες κριτικές με την ανακοίνωσή του, εντός του 2019.

WELLS FARGO: BITCOIN, όχι ευχαριστώ

Ένα κοινό χαρακτηριστικό για τις δύο παραπάνω  τράπεζες,  είναι μια γενική στάση γελοιοποίησης των κρυπτονομισμάτων. Με κάθε ευκαιρία, τα στελέχη τους προειδοποιούν σχετικά με τους φερόμενους κινδύνους από τη χρήση νέων μορφών νομισμάτων, εκτός αυτών που ελέγχονται από το χρηματοπιστωτικό σύστημα που βασίζεται σε fiat.
Τον Ιούλιο του 2019, η Wells Fargo έφερε αναταραχή στο χώρο των κρυπτονομισμάτων, αφού επιβεβαίωσε ότι αρνείται να επιτρέψει στους, εντός ΗΠΑ,  τραπεζικούς πελάτες της να διενεργούν συναλλαγές σχετικές με κρυπτονομίσματα.

Πηγή: https://bitcoinist.com/wells-fargo-2020-cryptocurrency-stablecoin-launch/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.