Η RIPPLE ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ 200 ΕΚ. ΔΟΛΑΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΗΝ ΜΑΖΙΚΗ ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ XRP.

Φαίνεται ότι η Ripple είναι πολύ σοβαρή όταν πρόκειται για την προώθηση της μαζικής υιοθέτησης του XRP. Η fintech εταιρεία που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο, ανήγγειλε την Πέμπτη 26/12/2019, χρηματοδότηση 200 εκατομμυρίων δολαρίων για το σκοπό αυτό.

Η Ripple έχει ως στόχο του έργου της, τον επαναπροσδιορισμό ή επανασχεδιασμό στις διεθνείς συναλλαγές μέσω τραπεζών, χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και των άλλων φορέων διεκπεραίωσης διεθνών  πληρωμών και μετακίνησης κεφαλαίων.
Το XRP, το μητρικό κρυπτονόμισμα της εταιρείας, θα αποδειχθεί χρήσιμο από αυτή την άποψη. Τουλάχιστον αυτή είναι η ιδέα που «αγόρασε» η πολυεθνική επενδυτική Tetragon, βοηθώντας την Ripple να αυξήσει το ποσό στα 200 εκ. δολάρια,  σε ένα τρίτο γύρο χρηματοδότησης.

ΤΟ XRP ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ

Λόγω του ράλι του 2017, το XRP φούσκωσε σε τιμή και προωθήθηκε στην 3η θέση της κατάταξης των κρυπτονομισμάτων. Παρόλο που το κρυπτονόμισμα της Ripple έχει χάσει μεγάλο μέρος αυτής της αξίας  την τελευταία διετία, εξακολουθεί να αποτελεί σημαντικό σημείο αναφοράς για την επιχείρηση.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, εκτός από άλλες δραστηριότητες, η Ripple προώθησε το XRP σε μεγάλο βαθμό, προβάλλοντας την εικόνα του token ως το de facto «νόμισμα – γέφυρα» για τις παγκόσμιες μεταφορές χρημάτων.

Σύμφωνα με τη συνέντευξή στο Fortune, του CEO της  Ripple, Brad Garlinghouse: Το XRP βοηθά τους πελάτες να ελευθερώσουν κεφάλαια, που διαφορετικά θα έπρεπε να σταθμεύσουν ως αποθεματικά σε τοπικές τράπεζες.

Η Ripple αγόρασε πρόσφατα ένα μερίδιο του Moneygram, το οποίο ο Garlinghouse ισχυρίζεται ότι χρησιμοποιεί το XRP, για το «15% των μεταφορών κεφαλαίων που πραγματοποιεί στο Μεξικό». Ανέφερε επίσης ότι αρκετοί πελάτες της Ripple, χρησιμοποιούν σε σημαντικό βαθμό το ψηφιακό νόμισμα για τις μεταφορές δολαρίων Αυστραλίας, Φιλιππινέζικων πέσος και, σε μικρότερο βαθμό, real Βραζιλίας.

Ο Garlinghouse δεν σχολίασε τίποτα σχετικά με τα έσοδα ή τα κέρδη της Ripple μέχρι σήμερα. Αντίθετα επέμεινε στη θέση ότι η επιτάχυνση της υιοθέτησης του XRP,  είναι η βασική εστίαση της εταιρείας.
Σίγουρα, η εταιρεία κερδίζει χρήματα μέσω της πώλησης του λογισμικού της για τη μεταφορά χρημάτων, αλλά φαίνεται ότι επενδύει έντονα στο στόχο της ενίσχυσης της χρήσης του XRP, καθώς αυτό με τη σειρά του θα βελτίωνε την τιμή  του token και θα επέτρεπε στην Ripple να «κερδίσει πουλώντας τα αποθεματικά της».

Η RIPPLE ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΩΝ ΗΠΑ

Όπως αναφέρθηκε από το Bitcoinist, τόσο η Ripple όσο και το XRP, αναφέρθηκαν ως σημαντικά βήματα εξέλιξης για το σύστημα παγκόσμιων πληρωμών, στο κείμενο της πρότασης νόμου που αφορά τις ασφαλιστικές αποζημιώσεις στις ΗΠΑ.
σημείο της πρότασης νόμου (on Remittance Transfers Under the Electronic Fund Transfer Act -Regulation E), αφορά τις μεταφορές εμβασμάτων και κεφαλαίων και θα βρίσκεται σε διαβούλευση μέχρι τον Ιανουάριο του 2021. Το δίκτυο πληρωμών της RIPPLE , στο συγκεκριμένο κείμενο,  εκλαμβάνεται ως επόμενο ορόσημο για την αγορά εμβασμάτων και αναφέρεται ως ένα σύστημα που θα μπορούσε να προβλέψει ακριβώς τα κεφάλαια που πρέπει να εισπραχθούν.

Παρά τις ανεξέλεγκτες απολύσεις στον κλάδο των κρυπτονομισμάτων, η Ripple αδιαφορεί και φαίνεται να έχει πάρει το δρόμο της «επιθετικής επέκτασης». Αυτό είναι αρκετά εμφανές από τα τελευταία στατιστικά στοιχεία, που δείχνουν ότι η εταιρεία αύξησε το προσωπικό της σε 534 άτομα, με γραφεία σε όλο τον κόσμο.

Το αφεντικό, ο Garlinghouse,  μιλώντας για την τελευταία αυτή χρηματοδότηση, δήλωσε ότι η Ripple δεν «ζητάει πραγματικά αυτά τα χρήματα… παρόλο που αυτά θα της παρέχουν καλή ευελιξία στον προϋπολογισμό της».

πηγή: https://bitcoinist.com/ripple-raises-200-million-to-accelerate-xrp-adoption/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.