20.000 εισιτήρια για το UEFA 2020, θα πωληθούν σε blockchain

Η UEFA συνεργάστηκε με την AlphaWallet, για να βοηθήσει στη βελτίωση της ασφάλειας των εισιτηρίων για τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου.


Η Ένωση Ευρωπαϊκών Ομοσπονδιών Ποδοσφαίρου (UEFA), συνεργάζεται με την AlphaWallet (πάροχος πορτοφολιού Ethereum για κινητά), για να μετατρέψει σε token,  20.000 VIP εισιτήρια, για το τουρνουά UEFA 2020. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η AlphaWallet εργάστηκε σε μία μεγάλη διοργάνωση ποδοσφαίρου. Πέρυσι, συνεργάστηκε με τον κινεζικό αθλητικό οργανισμό Shankai για το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της AlphaWallet, Βίκτωρ Ζανγκ δήλωσε στην Digital Journal την περασμένη εβδομάδα ότι «ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος πωλήσεων της UEFA προσφέρει χρήματα, εισιτήρια και εγκυρότητα, εμείς παρέχουμε τεχνολογίες».

Το να μετατραπούν τα εισιτήρια σε Token σημαίνει ότι αυτά μπορούν να ελεγχθούν χωρίς να χρειάζεται να συνδεθεί η ελέγχουσα Υπηρεσία, με το κεντρικό σύστημα έκδοσης εισιτηρίων της UEFA.
Ο Ζανγκ δήλωσε επίσης ότι, ένας κάτοχος VIP Token εισιτηρίου, θα μπορεί να το χρησιμοποιήσει για να αποκτήσει πρόσβαση και εκπτώσεις σε υπηρεσίες που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι κάτοχοι VIP UEFA εισιτηρίων, όπως η διαμονή, οι μεταφορές ακόμα και στα ψώνια «χωρίς να ανοίξει λογαριασμό και να εγγραφεί σε κάθε μία υπηρεσία χωριστά και να περάσει από τη μακρά διαδικασία της πιστοποίησης (ότι δηλ. είναι κάτοχος έγκυρου VIP UEFA εισιτηρίου). Δεν υπάρχει πλέον χαρτί, Όχι άλλα Sign up/log in, Όχι άλλο Copy/Paste«, πρόσθεσε.

Ο Zhang είπε επίσης ότι έτσι θα μειωθεί και η «δευτερογενής» ή/και, η «μαύρη αγορά» στην οποία μεταπωλούνται τα εισιτήρια, σε υψηλότερες τιμές. Χαρακτηριστικά είπε: Δεν υπάρχει πλέον πρωτογενής και δευτερογενής αγορά, θα υπάρχει μόνο μία ελεύθερη, ανοικτή και ρυθμιζόμενη αγορά. Ελεύθερη σημαίνει [λιγότερη] διάσπαση (ενν. σε ενδιάμεσους, που ωθούν την τιμή του εισιτηρίου προς τα πάνω σε κάθε μεταπώληση). ανοιχτή σημαίνει για όποιον θέλει να συμμετάσχει και ρυθμιζόμενη σημαίνει ότι οι κανόνες καθορίζονται με τη χρήση smart-contract*. «
Για παράδειγμα, η UEFA θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένα έξυπνο συμβόλαιο, για να περιορίσει τον αριθμό των μεταπωλήσεων που μπορεί να περάσει ένα εισιτήριο και να ορίσει το μέγιστο ποσό κέρδους που μπορεί να αντληθεί από τους μεταπωλητές. Φυσικά, η UEFA θα εισπράξει το μερίδιο των μεταπωλητών, αντικαθιστώντας τους μεσάζοντες.
Είναι ακόμη οι πρώτες μέρες: 3 εκατομμύρια εισιτήρια είναι διαθέσιμα για ολόκληρο το πρωτάθλημα.

*smart-contract: Μια έξυπνη σύμβαση ή έξυπνο συμβόλαιο, είναι μια σύμβαση γραμμένη σε κώδικα υπολογιστή σε μια πλατφόρμα κρυπτογράφησης, όπως το Ethereum. Όταν πληρούνται ορισμένοι όροι, η σύμβαση εκτελεί ένα καθορισμένο έργο, όπως ορίζεται στη σύμβαση. Μπορούν επίσης να αλληλεπιδράσουν με άλλα έξυπνα συμβόλαια χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση.

Πηγή: https://decrypt.co/15615/20000-tickets-for-uefa-2020-to-be-sold-on-blockchain


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “20.000 εισιτήρια για το UEFA 2020, θα πωληθούν σε blockchain

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.