Στα ενδότερα του Ethereum

To Ether έχει χάσει μεγάλο μέρος της αξίας του, από τότε που σημείωσε το ανώτερο όλων των εποχών και η πλειοψηφία των κατόχων του, χάνουν τα χρήματα που τοποθέτησαν σ’ αυτή την επένδυση.

Το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα, το οποίο υποστηρίζει την Blockchain του Ethereum, διαπραγματεύεται σήμερα (σ.σ. την ώρα συγγραφής του άρθρου) στα 131 δολ. που σημαίνει μια πτώση 90% από το υψηλό όλων των εποχών, που έφθασε στις αρχές Ιανουαρίου 2018, στα 1.431 δολ., σύμφωνα με το δείκτη τιμών της CoinDesk.
Η αδιάκοπη διολίσθηση της τιμής του, έχει οδηγήσει το 90% (δηλ. 31,31 εκατομμύρια, διευθύνσεις Ethereum) «εκτός χρήματος», σύμφωνα με την εταιρεία πληροφοριών Blockchain, την  IntoTheBlock.
Μια διεύθυνση λέγεται ότι είναι «εκτός χρήματος» εάν η τρέχουσα τιμή του νομίσματος που κατέχει, είναι χαμηλότερη από τη μέση τιμή στην οποία τα νομίσματα αποκτήθηκαν από τη διεύθυνση αυτή. Έτσι, οι 31,31 εκατομμύρια διευθύνσεις Ethereum έχουν αποκτήσει τα νομίσματα σε μέση τιμή υψηλότερη από την τρέχουσα τιμή του Ethereum των 131 δολ. Ένα μεγάλο μέρος των «εκτός χρήματος» διευθύνσεων, αγόρασε τα νομίσματα από 211 έως  530 δολάρια. Συγκεκριμένα:

  • το μεγαλύτερο τμήμα, περίπου 4,77 εκατομμύρια διευθύνσεις, βρίσκεται σε μια μέση τιμή κόστους απόκτησης, από 262 έως 352 δολάρια.
  • Περίπου 3,58 εκατομμύρια διευθύνσεις,  έχουν αγοράσει νομίσματα από 745 έως 1.340 δολάρια.
  • μόνο το 8% (δηλ.  2,79 εκατομμύρια διευθύνσεις)  είναι οι κερδισμένοι. Στη περίπτωση αυτή  το κόστος απόκτησης είναι χαμηλότερο από την τρέχουσα τιμή του Ethereum, και
  • ένα ποσοστό περίπου 1,78% των διευθύνσεων,  είναι  «at-the-money» (αυτό που λέμε στα ελληνικά «στα λεφτά τους») με τιμή απόκτησης σχεδόν ίση με την τρέχουσα τιμή.

Από τότε που κυκλοφόρησε, το Ethereum έχει μέχρι στιγμής διαπραγματευτεί πάνω από τα  747 δολάρια, μόνο για έξι μήνες, την περίοδο του ράλι του Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2017 μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2018, οπότε άρχισε να διολισθαίνει η τιμή του.

Η πλειοψηφία των διευθύνσεων που είναι κερδοφόρες, έχει αποκτήσει τα νομίσματα σε τιμές από 0 έως 130 δολάρια, ενώ υπάρχουν και 4.120 διευθύνσεις που έχουν μηδενικό μέσο κόστος αγοράς. Αυτοί θα μπορούσαν να είναι οι πρώιμοι αγοραστές, που αγόραζαν Ethereum την περίοδο μεταξύ Αυγούστου και Δεκέμβρη του 2015, όταν το κρυπτονόμισμα συναλλασσόταν σε λεπτά του δολαρίου.
Ενώ ο αριθμός των διευθύνσεων που είναι κερδοφόρες χρήμα είναι μικρός, ο όγκος του Ethereum που περιέχουν αυτές οι διευθύνσεις,  είναι αρκετά σημαντικός.  Συγκεκριμένα:

  • το 8% των διευθύνσεων που είναι κερδισμένες από την επένδυση, κατέχουν 31,24% του συνολικού Ethereum που φυλάσσεται σε όλες τις διευθύνσεις και αυτό αντιστοιχεί σε 34,05 εκατομμύρια Ethereum (ή 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια).  Αυτοί οι επενδυτές έχουν ήδη δει τα τεράστια κέρδη τους να εξανεμίζονται τους τελευταίους 23 μήνες και, είναι πιθανόν,  να αρχίσουν να ξεφορτώνουν τα χαρτοφυλάκιά τους, εάν η τιμή του νομίσματος πέσει κάτω από τα 100 δολάρια, προσθέτοντας επιπλέον πίεση στο Ethereum.
  • Οι διευθύνσεις «εκτός χρήματος» (οι πολύ χαμένοι δηλ.)  κατέχουν 73,13 εκατομμύρια Ethereum.
  • Υπάρχουν επίσης διάφορες ομάδες διευθύνσεων, με μέση τιμή απόκτησης, κατά σειρά, στα 144$-  170$, 212$ – 262$ και στην περιοχή μεταξύ 262- 352$, οι οποίες κατέχουν συνολικά 36,24 εκατομμύρια Ethereum.

Το βάναυσο δεύτερο ημίχρονο

Ο αριθμός των κερδισμένων διευθύνσεων μπορεί να ήταν υψηλότερος στο τέλος του δεύτερου τριμήνου του 2019, όταν το Ethereum διαπραγματευόταν κοντά στα 360 δολ. Το κρυπτονόμισμα έτρεξε με πάνω από 120% κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019, για να μειωθεί κατά 54% κατά το δεύτερο εξάμηνο.
Πράγματι, το Ethereum δεν είναι το μοναδικό κρυπτονόμισμα που αντιμετώπισε έντονες πιέσεις στην τιμή του τον τελευταίο καιρό. Η ευρύτερη αγορά χτυπήθηκε, κυρίως εξαιτίας της μεταβολής του Bitcoin, από τα υψηλά του Ιουνίου, με τιμή πάνω από τα 13,800 δολ., στα πρόσφατα χαμηλά επίπεδα κοντά στα 6,400 δολ. Ωστόσο, το Bitcoin, το κορυφαίο κρυπτονόμισμα, εξακολουθεί να αυξάνεται κατά 103% σε ετήσια βάση.
Το Ethereum, από την άλλη πλευρά, καταγράφει μια απώλεια από χρόνο σε χρόνο. Μερικοί παρατηρητές πιστεύουν ότι η συνεχής κλιμάκωση σε ζητήματα ανάπτυξης του Ethereum, ενδέχεται να έχει επηρεάσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών, με αποτέλεσμα την πτώση των τιμών.
«Το Ethereum χάνει  σταθερά τις προθεσμίες για αναβαθμίσεις πρωτοκόλλων», δήλωσε ο Connor Abendschein, ερευνητής της Digital Assets Data, στο CoinDesk, προσθέτωντας «Το Ethereum 2.0 έπρεπε να έχει τεθεί σε εφαρμογή στα μέσα του 2019 και δεν έχει ακόμη ξεκινήσει».

Το Ethereum 2.0 είναι μια σημαντική αναβάθμιση του δικτύου, που θα μετατοπίσει τον τρέχοντα αλγόριθμο συναίνεσης της Blockchain από την «απόδειξη της εργασίας» (PoW) στην λειτουργία  “απόδειξη συμμετοχής” – proof-of-stake (PoS).
Κάτω από την PoW, οι εξορύκτες  ανταγωνίζονται μεταξύ τους για να λύσουν ένα δύσκολο παζλ (αλγόριθμος) για να προσθέσουν κάθε μπλοκ στην αλυσίδα. Κάτω από την απόδειξη συμμετοχής (PoS), δεν υπάρχει ανταγωνισμός, καθώς ο δημιουργός μπλοκ επιλέγεται με βάση το ποσοστό συμμετοχής του χρήστη στο έργο – με άλλα λόγια, τη διακράτηση του Ethereum.

Η αγορά αναμένει την πρώτη αναβάθμιση να κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο του 2020. Ωστόσο, ο Ryan Selkis, διευθύνων σύμβουλος του Messari, πιστεύει ότι η μετάβαση δεν θα συμβεί μέχρι το 2022….
Εκτός από τις χαμένες προθεσμίες, η μαζική πώληση από έναν πρώιμο HODLer, πιθανόν να έσπρωξε το κρυπτονόμισμα χαμηλότερα. Όπως αναφέρθηκε από τον Alex Svanevik, επιστήμονα δεδομένων στο Crypto Land και συνιδρυτή της εταιρείας D5, μια διεύθυνση που χρονολογείται από το 2015, έχει μεταφέρει περισσότερα από 300.000 Ethereum σε ανταλλακτήρια, τους τελευταίους τέσσερις μήνες.

Πηγή: Omkar Godbole-02/01/2020 –  https://www.coindesk.com/into-the-ether-90-of-all-eth-wallets-now-out-of-the-money


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.