Crypto ATM Boom!

Ο αριθμός των Crypto ATM, που έχουν εγκατασταθεί παγκοσμίως, έχει ξεπεράσει κατά πολύ τις 6.000, αύξηση σχεδόν 50% από την αρχή του 2019.

Σύμφωνα με την Coin ATM Radar έχουν εγκατασταθεί και καταμετρηθεί 6406 crypto ATM (Automated Teller Machine) σε 73 χώρες. Την 1η Ιανουαρίου 2019 -από τον ίδιο ιστότοπο- είχαν καταγραφεί 4113 μηχανήματα. Αύξηση ρεκόρ νέων εγκαταστάσεων, μέσα στη χρονιά που μόλις πέρασε, με τον Δεκέμβριο μόνο να έχει σημειώσει 338 νέα Crypto ATM σε όλον τον κόσμο, μετά το ρεκόρ του Αυγούστου με 294 .

Το πρώτο Bitcoin ΑΤΜ άνοιξε τον Οκτώβριο του 2013, στο καφέ Waves, στο κέντρο του Βανκούβερ, στον Καναδά, για να ακολουθήσει λίγους μήνες μετά ένα μπαρ στο Μεξικό. Το πρώτο ΑΤΜ Bitcoin της Ευρώπης, εγκαταστάθηκε στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας, σε ένα πεζόδρομο, ένα μικρό πέρασμα μεταξύ δυο δρόμων, γνωστό πλέον ως Bitcoin Passage.

Σήμερα οι χώρες με τα περισσότερα ATM κρυπτονομισμάτων, σύμφωνα με τον πίνακα του Coin ATM Radar, είναι οι ΗΠΑ με 4445 μηχανήματα, ο Καναδάς με 775 κι το Ηνωμένο Βασίλειο με 307. Ακολουθούν Αυστρία, Ελβετία, Ισπανία και Τσεχία, με έκπληξη στην όγδοη θέση την Ελλάδα, με 66 καταγεγραμμενα ΑΤΜ, ένα παραπάνω από την Γερμανία! Στη χώρα μας, το πρώτο Bitcoin ATM λειτούργησε στο βιβλιοπωλείο «Ορίζοντες», στο Μενίδι, ενώ σήμερα από τα 66 καταγεγραμμένα, τα περισσότερα βρίσκονται στην Αθήνα (26) και ακολουθούν Θεσσαλονίκη (6) και Ηράκλειο(5).

Σύμφωνα με την καταμέτρηση του Coin ATM Radar το 65% των ΑΤΜ είναι μόνο για αγορά κρυπτονομισμάτων, ενώ το 35% είναι αμφίδρομα (αγορά και πώληση). Στον ίδιο ιστότοπο έχουν καταγραφεί 42 κατασκευαστές crypto ATM, με κορυφαίους τους Genesis Coin και General Bytes, που μαζί έχουν κατασκευάσει πάνω από το 60% όλων των εγκατεστημένων crypto ATM. Επίσης αναφέρονται και 148.885 άλλες -παρόμοιες με τα ΑΤΜ- υπηρεσίες που επιτρέπουν στους χρήστες να αγοράζουν ή και να πωλούν κρυπτονομίσματα. Αυτές περιλαμβάνουν αλυσίδες καταστημάτων λιανικής, πλατφόρμες πληρωμών για κινητά τηλέφωνα, περίπτερα κτλ.

Η τόσο μεγάλη αύξηση του αριθμού των Crypto ATM, σε όλο τον κόσμο, επιβεβαιώνει το γεγονός ότι περισσότεροι άνθρωποι ενδιαφέρονται για τα κρυπτονομίσματα, όχι μόνο ως επένδυση πλέον, αλλά και ως τρόπο πληρωμής αγαθών ή υπηρεσιών.

Πηγές: https://cryptocrunchapp.com/news/bitcoin-atm-numbers-increased-50-in-2019

https://coinatmradar.com/

https://news.bitcoin.com/crypto-atms-proliferate-globally-6000-installed-and-counting/

https://www.protothema.gr/greece/article/487983/atm-bitcoin-ellada/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.