Πρόγραμμα Blockchain από το Εθνικό Ίδρυμα Κατάρτισης της Ινδίας.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Kατάρτισης, National Power Training Institute (NPTI), της ινδικής κυβέρνησης οργάνωσε ένα πρόγραμμα με τίτλο «Τεχνολογία Blockchain» που θα διεξαχθεί σε πολλές πόλεις, σε όλη την χώρα.

Η Δημοκρατία της Ινδίας, μια από τις ισχυρότερες οικονομίες στον κόσμο, δείχνει ότι θέλει να είναι μέρος της ψηφιακής επανάστασης, υιοθετώντας τεχνολογικές καινοτομίες. Ένας από τους στόχους της είναι η εκπαίδευση και η κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού της, στην τεχνολογία Blockchain και την κρυπτογράφηση.

Το NPTI λειτουργεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ενέργειας της Ινδίας με σκοπό την κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού, στον τομέα της ενέργειας. Μότο του είναι το «Μαζί στην επιδίωξη της τελειότητας» («Together in Porsuit of Excellenge») και λειτουργεί σε εννέα πόλεις της Ινδίας. Το πρόγραμμα  «Blockchain Technology online»  που έχει οργανώσει για το 2020, θα διεξαχθεί αρχικά σε τρεις πόλεις : τον Ιανουάριο στο Nangal, τον Φεβρουάριο στο Νέο Δελχί και τον Μάρτιο στο Shivpuri.

«Λαμβάνοντας υπόψη την αυξανόμενη σημασία της τεχνολογίας blockchain και των δυνατοτήτων της σε διάφορους τομείς, προγραμματίζεται αυτό το πενθήμερο πρόγραμμα κατάρτισης. Οι συνεδρίες θα παραδοθούν από εμπειρογνώμονες του κλάδου.» δήλωσε ο RK Pandey, γενικός διευθυντής του NPTI.

Το πενθήμερο πρόγραμμα  αποτελείται από 14 συνεδρίες, ένα εργαστήριο, πρακτικά πειράματα και ανοικτή συζήτηση. Θέματα του θα είναι η τεχνολογία Βlockchain, οι έννοιες και οι εφαρμογές της κρυπτογράφησης, το Bitcoin, το πλαίσιο του Ethereum, τα smart contracts, ακόμη και το mining. Η εγγραφή είναι δωρεάν και κάθε μάθημα μπορεί να έχει μέχρι 50 συμμετέχοντες. Xρηματοδοτείται από το AICTE, το θεσμικό όργανο του Υπουργείου Παιδείας, για την τεχνική εκπαίδευση στη χώρα. Απευθύνεται κυρίως σε μεταπτυχιακούς φοιτητές, εκπαιδευτικούς και διδακτορικούς ερευνητές εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Σύμφωνα με τον κατάλογο των προγραμμάτων στην ιστοσελίδα του AICTE, υπάρχουν πολλά άλλα μαθήματα κρυπτογράφησης και blockchain που οργανώνονται από διάφορα εκπαιδευτικά ιδρύματα σε όλη την Ινδία. Το Πανεπιστήμιο JNT, το Εθνικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας Motilal Nehru, το κολλέγιο μηχανικής του Πανεπιστημίου Visvesvaraya και το Πανεπιστήμιο Bangalore είναι μερικά από αυτά. Ξεχωρίζει φυσικά το ινδικό κρατίδιο της Κεράλα που έχει ιδρύσει την Kerala Blockchain Academy (KBA) με στόχο, όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Πληροφορικής της Κεράλα, Shri. ΟM Sivasankar, να καταρτίσει 20.000 εμπειρογνώμονες στην Blockchain τεχνολογία, μέσα στην επόμενη διετία.

Επίσης η Swayam, μια πλατφόρμα μάθησης που υποστηρίζεται από το Υπουργείο Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού της ινδικής κυβέρνησης, περιλαμβάνει αρκετά μαθήματα για την τεχνολογία Blockchain και την ψηφιακή οικονομία. Μετά το «Design and Use of Case Blockchain Architecture»  που παρείχε το 2019, έχει προγραμματίσει να προσφέρει ακόμη δύο κύκλους μαθημάτων αυτή την χρονιά, το  «Cryptography and Network Security» και το «Introduction to Blockchain Technology and Applications” .

Και η Εθνική Αστυνομική Ακαδημία (Sardar Vallabhbhai Patel) της Ινδίας, έχει προγραμματίσει να εκπαιδεύσει τους υψηλόβαθμους αξιωματικούς της, σχετικά με την κρυπτογράφηση. Τον περασμένο Δεκέμβριο, επιλεγμένοι αξιωματικοί και επιθεωρητές της Ινδικής Αστυνομίας, παρακολούθησαν πενθήμερο σεμινάριο με τίτλο «Cyber Crime, Dark Web & Investigation of Cryptocurrencies” , ενώ τον Φεβρουάριο θα διεξαχθεί διήμερο μάθημα με θέμα «Dark Web & Cryptocurrency». Σκοπός της Ακαδημίας είναι να εκπαιδεύσει τους αστυνομικούς «στα διάφορα είδη κρυπτονομισμάτων που διατίθενται στο Διαδίκτυο, στη λειτουργία της τεχνολογίας blockchain, αλλά και στην αντιμετώπιση των νομικών προκλήσεων, στην διερεύνηση ενός εγκλήματος που περιλαμβάνει κρυπτοεπιχειρήσεις και ψηφιακά πορτοφόλια

Πηγές : https://cryptocrunchapp.com/news/indian-governments-institute-offers-blockchain-training-in-multiple-cities

https://news.bitcoin.com/indian-governments-institute-offers-blockchain-training-in-multiple-cities/

https://news.bitcoin.com/indian-government-programs-add-new-crypto-courses/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.