Οι αγορές DEFI θα μπορούσαν να φτάσουν το 1 δις. δολάρια από την ανάκαμψη της τιμής του ETHEREUM.

Το προηγούμενο έτος ήταν αρκετά θλιβερό για τα περισσότερα κρυπτονομίσματα, συμπεριλαμβανομένου του Ethereum. Ένας κλάδος όμως των κρυπτονομισμάτων, παρουσίασε εντυπωσιακή ανάπτυξη, παρά τις δύσκολες προοπτικές της αγοράς και αυτός ήταν η αποκεντρωμένη χρηματοδότηση ( DeFi : decentralized finance).

Η DEFI με βάση το ETHEREUM δεν προβληματίζεται

Το Ethereum είχε μια πολύ ζοφερή χρονιά το 2019, καταλήγοντας σε πτώση κατά 6% από την τιμή εκκίνησης του έτους.  Η ανάκαμψη στο μέσο του έτους, εξανεμίστηκε ολοσχερώς, καθώς το ETH υποχώρησε και πάλι στα 125 δολάρια, όχι πολύ μακριά από το χαμηλό του 2018. Ουσιαστικά όμως, το δίκτυο συνέχισε να βελτιώνεται και μεγάλο μέρος αυτού οφείλεται στην αποκεντρωμένη χρηματοδότηση.

Η DeFi δίνει τη δυνατότητα στους επενδυτές, να δανείζουν ή να δανείζονται ψηφιακά στοιχεία, μέσω ασφαλών έξυπνων συμβολαίων. Τα επιτόκια ποικίλλουν, ανάλογα με τη ζήτηση για δανεισμό του συγκεκριμένου κάθε φορά στοιχείου. Είναι το πρώτο βήμα για να απεξαρτηθεί κανείς από τις Τράπεζες,  καθώς δεν υπάρχει κανένας διαμεσολαβητής που να περικόπτει ή να ελέγχει τη ροή χρηματοδότησης. Τα μόνα τέλη που καταβάλλονται είναι αυτά του δικτύου όπως θα πλήρωνε κανείς σε οποιοδήποτε δίκτυο είναι χρήστης (π.χ. φυσικό αέριο, νερό κλπ).

Η DeFi έχει αυξηθεί τόσο πολύ, ώστε ακόμη και μεγάλα mainstream μέσα ενημέρωσης, όπως οι Financial Times,  έχουν δημοσιεύσει  άρθρα σχετικά με αυτό το θέμα. Το 2019, η DeFi με βάση το Ethereum, αυξήθηκε κατά 60% και τώρα έχει φτάσει το ποσό ρεκόρ των 3 εκατομμυρίων ETH, δηλ. το 2,75% του συνόλου των ΕΤΗ, είναι κλειδωμένο σε  DeFi  smart contracts, σύμφωνα με το defipulse.com.

Η συνολική αξία αυτών των συμβολαίων σε δολάρια, είναι επίσης κοντά σε τιμή ρεκόρ, στα  700 εκατ. δολάρια, δεδομένου ότι υπάρχουν περισσότερες διαθέσιμες επιλογές κρυπτονομισμάτων με εξασφάλιση και η βιομηχανία επεκτείνεται.

Όταν η τιμή του Ethereum ανακάμψει, ο αριθμός αυτός θα φτάσει σύντομα το ένα δισεκατομμύριο δολάρια. Η αξία του ETH μπορεί να μην αυξηθεί τόσο γρήγορα, καθώς οι επενδυτές θα χρειαστούν λιγότερα ETH ως εξασφάλιση. Το μόνο πράγμα που θα μπορούσε να βάλει ένα φρένο στην ανάπτυξη του DeFi φέτος, είναι η ρυθμιστική πίεση και οι περιορισμοί του AML / KYC. Προς το παρόν, εξακολουθεί να είναι μια «άγρια ​​δύση», ακριβώς όπως οι ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων ήταν πριν το 2017 και πριν οι κυβερνήσεις αρχίσουν να θέλουν να μάθουν ποιος κατέχει  τι και πού πηγαίνει το κάθε τι.

ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΑΚΑΜΨΕΙ ΤΟ ETH;

Το πιθανόν, δισεκατομμυρίων δολαρίων, οικοσύστημα DeFi, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το Ethereum αυτή τη στιγμή. Το Ethereum είναι το παγκόσμιο πρότυπο για τις έξυπνες συμβάσεις και τα dapps, γι αυτό και υιοθετήθηκε από αυτόν τον κλάδο.
Το πρόβλημα προς το παρόν (για τους επενδυτές, ούτως ή άλλως), είναι ότι η τιμή του ETH βρίσκεται στο πάτωμα για όλους όσους επένδυσαν σε αυτό, πλην εκείνων που το αγόρασαν πριν από τρία χρόνια. Συμφέρει επομένως να κλειδώσει κανείς το ETH που κατέχει ως εγγύηση σε συμβόλαιο DeFi και να κερδίζει τον τόκο, παρά να περιμένει μία συμφέρουσα συναλλαγή ή μία πρόσκαιρη ανάκαμψη της τιμής, σε μία πορεία, επί δύο χρόνια, φθίνουσα.
Το Ethereum έχει πολλά θεμελιώδη να κάνει άμεσα π.χ. το πρώτο στάδιο του Serenity θα κυκλοφορήσει φέτος και θα προσφέρει επίσης δυνατότητες κερδοφορίας μέσω του staking.

Η τιμή του ETH επομένως θα μπορούσε να ανακάμψει, όπως συνέβη στο παρελθόν, ιδίως αν υλοποιηθούν τα αναπτυξιακά του σχέδια όπως έχουν εξαγγελθεί και εντός χρονοδιαγράμματος….Τότε, ίσως το ορόσημο του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων αξία για τη DeFi, μπορεί να μην είναι πολύ μακριά.

πηγή: Martin Young/ 06-01-2020- https://bitcoinist.com/defi-markets-will-reach-1-billion-once-ethereum-prices-recover/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.