To ανταλλακτηριο Crypto παραγώγων Deribit, αφήνει την ΕΕ για τον Παναμά.

Το ανταλλακτήριο κρύπτο-παραγώγων Deribit, εγκαταλείπει την Ευρωπαϊκή Ένωση για τον Παναμά, για να αποφύγει τη νέα Νομοθεσία που ρυθμίζει θέματα του κλάδου μέσω του Νόμου για την καταπολέμηση της απάτης, αλλάζοντας συγχρόνως τις απαιτήσεις του συστήματος KYC.

Η Deribit B.V., η εταιρεία με έδρα την Ολλανδία, η οποία είναι υπεύθυνη για το ανταλλακτήριο Deribit.com, θα μεταβιβάσει επίσημα την πλατφόρμα συναλλαγών στη θυγατρική της εταιρεία DRB Panama Inc. στις 10 Φεβρουαρίου του 2020, όπως ανακοίνωσε με επίσημη δήλωση στις 9 Ιανουαρίου η εταιρία.

Αλλαγή ρυθμιστικού περιβάλλοντος
Η Deribit αποφάσισε να μεταφέρει την έδρα της στον Παναμά με βάση την αναμενόμενη πιθανότητα αυστηρότερων κανονιστικών απαιτήσεων στις Κάτω Χώρες, που προκύπτουν από παρόμοιες απαιτήσεις σε ολόκληρη την ΕΕ, όπως ανέφερε η δήλωση Deribit.
Αυτές οι απαιτήσεις, γνωστές ως 5AMLD, αφορούν διαδικασίες τις οποίες πρέπει να ακολουθούν οι επιχειρήσεις του χώρου των κρυπτονομισμάτων και ενδέχεται να απαιτούν από τους πελάτες της Deribit να παραδίδουν σημαντικά προσωπικά δεδομένα, προκειμένου να κάνουν χρήση της πλατφόρμας.
Η δήλωση της εταιρίας, πρόσθεσε: Πιστεύουμε ότι οι αγορές κρυπτονομισμάτων θα πρέπει να είναι ελεύθερα διαθέσιμες για τους περισσότερους και οι νέοι κανονισμοί θα έθεταν υπερβολικά υψηλά εμπόδια για την πλειονότητα των συναλλασσόμενων, τόσο ρυθμιστικά όσο και οικονομικά.

Τροποποιημένοι όροι και συνθήκες για το KYC
Η δήλωση της Deribit επισήμανε την αλλαγή των όρων και της πολιτικής απορρήτου στο πλαίσιο της επικείμενης μετάβασης στον Παναμά, αναφερόμενη επίσης στα σχέδιά της για τη συνεργασία με την εταιρεία Jumio για την επαλήθευση και την πληρωμή, καθώς και την εταιρεία λογισμικού Chainalysis στη διαδικασία επεξεργασίας.
Η Deribit θα φιλοξενήσει πολλαπλά επίπεδα δραστηριότητας πελατών στις συναλλαγές, τα οποία απαιτούν τροποποίηση του συστήματος ΚYC, σύμφωνα με τη δήλωση της εταιρείας.

Για λόγους νομοθεσίας και κανονισμών, τον Ιούνιο του 2019, η Binance ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να εξυπηρετεί τους πελάτες των Η.Π.Α. από το χρηματιστήριο με έδρα τη Μάλτα, από τον Σεπτέμβριο του 2019, δημιουργώντας μια διαφορετική πλατφόρμα με λιγότερες δυνατότητες για τους συμμετέχοντες στις Η.Π.Α.
Η κολοσσιαία χρηματιστηριακή OKEx επίσης, μεταφέρει την έδρα της στη Μάλτα, καθώς το μικρό νησιωτικό κράτος, έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον του κλάδου των κρυπτονομισμάτων, ανέφερε η Cointelegraph πέρυσι.
Η Μάλτα υποχρεώνεται επίσης να εφαρμόζει τη Νομοθεσία που ισχύει για όλα τα κράτη- μέλη της ΕΕ, όπως είναι ο προαναφερόμενος κανονισμός για την καταπολέμηση της απάτης, κάτι που ίσως φέρει αναταράξεις στα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων που έχουν την έδρα τους στη χώρα.

Πηγή: Benjamin Pirus – 09/01/2020 – https://cointelegraph.com/news/crypto-derivatives-exchange-leaves-eu-for-panama-expands-kyc


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.