Ο BILL GATES ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΙΚΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΠΛΟYΤΟΥ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Ο Bill Gates, ο δεύτερος πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο, δημοσίευσε πρόσφατα ένα άρθρο στο blog του, κάνοντας μία ανασκόπηση του 2019, στο οποίο υποστηρίζει ότι, ο ακραίος πλούτος «του», είναι άδικος. Για να δούμε πως το Bitcoin μπορεί να το διορθώσει αυτό.

Το φορολογικό σύστημα των ΗΠΑ χρειάζεται αναμόρφωση

Ο Bill Gates εξακολουθεί να είναι μεταξύ των πλουσιότερων ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο, ο δεύτερος στη σειρά, με καθαρή αξία περιουσίας της τάξης των 108,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Forbes. Ωστόσο, στο ιστολόγιό του, υποστήριξε πρόσφατα, ότι η περιουσία του δείχνει ότι η σύγχρονη αμερικανική οικονομία δεν είναι δίκαιη.

Η απόσταση μεταξύ των ανώτατων και των κατώτερων εισοδημάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες,  είναι κατά πολύ μεγαλύτερη από ότι ήταν πριν από 50 χρόνια. Αυτή η αντίληψη για το αυξανόμενο χάσμα στον πλούτο, επιβεβαιώθηκε από τον δείκτη Gini του Bureau of Census των ΗΠΑ.

Ο Γκέιτς εξέφρασε τις σκέψεις του την περασμένη Τρίτη, επιχειρώντας μία ανασκόπηση του 2019 και περιγράφοντας τις επιτακτικές ανησυχίες του σχετικά με το αμερικανικό φορολογικό σύστημα. Πρότεινε μια λύση που θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση του χάσματος πλούτου στην αμερικανική κοινωνία, η οποία, εν κατακλείδι, προτρέπει την κυβέρνηση  των ΗΠΑ να αυξήσει την φορολογία των πλουσίων.

Έγραψε χαρακτηριστικά: Η αλήθεια είναι ότι πιέζω για ένα δικαιότερο φορολογικό σύστημα εδώ και χρόνια. Ήταν σχεδόν πριν από δύο δεκαετίες, όταν ο πατέρας μου και εγώ, αρχίσαμε να ζητούμε αύξηση του ομοσπονδιακού φόρου ακίνητης περιουσίας και την επιβολή ενός φόρου ακίνητης περιουσίας στην Πολιτεία όπου διαμένουμε, αυτή της Ουάσινγκτον, η οποία έχει το πιο ρευστό φορολογικό σύστημα στη χώρα.

Υποστηρίζει στο άρθρο του ο Γκέιτς, ότι  πιστεύει ακράδαντα, πως όσοι έχουν περισσότερα χρήματα, θα πρέπει να πληρώσουν υψηλότερο ποσοστό φόρων, το οποίο φυσικά θα συμπεριλαμβάνει τον ίδιο και τη σύζυγό του Melinda.

Το πιο σημαντικό, πιστεύει ότι η τρέχουσα οικονομία και τα φορολογικά συστήματα, ευνοούν τους πλούσιους και τον ίδιο τον πλούτο, τον οποίο θεωρεί άδικο και λάθος: Το σύστημα που επιτρέπει να περνά ο μεγάλος πλούτος από τους γονείς στα παιδιά, δεν είναι επίσης καλό για κανέναν, καθώς δημιουργεί μια γενιά που δεν εκτιμά τη σκληρή δουλειά και την υποχρέωση  συνεισφοράς στην οικονομία.

ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ BITCOIN ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΧΑΣΜΑ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ;

Το  Bitcoin έχει ήδη αποδειχθεί ως ένα από τα πιο προσιτά και προσοδοφόρα περιουσιακά στοιχεία στον κόσμο. Όπως αναφέρθηκε από το Bitcoinist, το κορυφαίο κρυπτονόμισμα ξεπέρασε κάθε κλάση περιουσιακών στοιχείων, από το χρυσό μέχρι το πετρέλαιο και τις μετοχές, το 2019.

Την τελευταία δεκαετία, η τιμή του bitcoin κέρδισε επίσης πάνω από 100.000% -στην κορύφωση της – κάτι που κανένα άλλο επενδυτικό εργαλείο δεν μπόρεσε να κάνει. Αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο οποιοσδήποτε, με σύνδεση στο διαδίκτυο, μπορεί να έχει πρόσβαση στην αγορά, σημαίνει ότι ο οποιοσδήποτε πολίτης των ΗΠΑ (και του κόσμου γενικότερα), έχει την ευκαιρία να αυξήσει δραματικά τον πλούτο του, χωρίς να χρειάζεται να είναι αναγνωρισμένος «διαπιστευμένος επενδυτής».

Παρά το γεγονός ότι το Bitcoin φαινόταν να είναι το τέλειο εργαλείο για το κλείσιμο του αυξανόμενου χάσματος πλούτου στις ΗΠΑ, ο Γκέιτς αποκάλεσε το κορυφαίο κρυπτονόμισμα, ως μια «καθαρή» πλήρως «θεωρητικού τύπου επένδυση» σε μια συνέντευξη του στο CNBC, το 2018.

Από τότε, δεν ευτυχήσαμε να έχουμε από τον γκουρού της τεχνολογίας και του χρήματος, την διατύπωση μίας περισσότερο επίκαιρης και ουσιαστικής άποψης επί του θέματος. *

Επί του παρόντος, η τιμή του Bitcoin εξακολουθεί να αποκαθιστά τις απώλειες από την απότομη διόρθωση του 2018, αλλά οι ειδικοί προβλέπουν ότι μπορεί να επιστρέψει στα 12,000 δολάρια, ίσως και παραπάνω μετά τις 25 Ιουνίου, ως συνέπεια του επερχόμενου halving.

*Σχόλιο Crypto Hellenic Bloc
Μετά από 11 χρόνια πορείας, έχει συμπληρώσει τα εχέγγυα, ώστε να συμπεριλαμβάνεται στην εξίσωση της παραγωγής και κατανομής του πλούτου, ιδιαίτερα από εκείνους που λειτουργούν ως πρότυπα ή επηρεάζουν ακόμα και με μία τους φράση, τις αγορές αλλά και τις αποφάσεις των απλών ανθρώπων.

Πηγή: @ALIR1272 | 13/01/2020 –   https://bitcoinist.com/bitcoin-solves-this-bill-gates-talks-about-the-us-wealth-gap/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.