ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΑ CRYPTO: ΝΕΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΕ ΕΥΡΩΠΗ, ΗΠΑ ΚΑΙ ΑΣΙΑ

Σε θέμα αυτό, παρουσιάζουμε τους νέους Κανονισμούς για τα κρυπτονομίσματα, σε επίπεδο ΕΕ και μεμονωμένων χωρών της Ευρώπης, καθώς επίσης τις νομοθετικές εξελίξεις στον χώρο, σε ΗΠΑ, Κίνα, Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Ινδία και Φιλιππίνες.

Έναρξη των νέων Kανονισμών της ΕΕ

Η προθεσμία για την ενσωμάτωση στην εθνική νομοθεσία της 5ης οδηγίας της ΕΕ, για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (AMLD5), ήταν η 10η Ιανουαρίου. Όλες οι χώρες της ΕΕ έπρεπε να έχουν αρχίσει να ρυθμίζουν νομοθετικά τα κρύπτο ανταλλακτήρια και τους παρόχους πορτοφολιών φύλαξης, όπως οι τράπεζες και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες ανακοίνωσαν ανεξάρτητα τον τρόπο με τον οποίο ρυθμίζουν τα θέματα σχετικά με τα κρυπτονομίσματα, όπως η Αυστρία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Ωστόσο, ορισμένες χώρες έχουν χάσει την προθεσμία (σ.τ.μ. δεν χρειάζεται να πούμε σε ποιες χώρες ανάμεσα, βρίσκεται η Ελλάδα..). Η Ολλανδία, για παράδειγμα, δήλωσε στις 10 Ιανουαρίου ότι η σχετική νομοθεσία της δεν είναι ακόμη έτοιμη, παρά πολλούς μήνες προετοιμασίας.

Πριν από την προθεσμία της 10ης Ιανουαρίου, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Christine Lagarde, δήλωσε ότι η τράπεζα επιθυμεί να αναλάβει ενεργό ρόλο στον τομέα του ψηφιακού νομίσματος ενισχύοντας το σχέδιό της να οδηγήσει την ΕΚΤ «μπροστά από την καμπύλη». Επίσης δήλωσε ότι εργάζεται ενεργά για ένα ψηφιακό νόμισμα, για το οποίο η Lagarde είπε ότι δεν πρέπει να αποθαρρύνει τις λύσεις του ιδιωτικού τομέα. Εν τω μεταξύ, τα κρυπτονομίσματα αποτελούν το επίκεντρο των ευρωπαϊκών ρυθμιστικών αρχών φέτος, όπως ανέφερε η Ευρωπαϊκή Αρχή Κινητών Αξιών και Αγορών (ESMA) στον Στρατηγικό Προσανατολισμό 2020-22.

Η.Π.Α.: νομοθετική δραστηριότητα για τον χώρο των κρύπτο

Στις Η.Π.Α. σημειώθηκε αρκετή δραστηριότητα σχετικά με την εποπτεία των κρυπτονομισμάτων την περασμένη εβδομάδα, ενώ αρκετές κυβερνητικές υπηρεσίες ανέλαβαν σχετική δράση. Δεδομένου ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) ασχολείται με ορισμένες περιπτώσεις κρυπτονομισμάτων, το γραφείο συμμόρφωσης έχει ορίσει τα ψηφιακά στοιχεία προτεραιότητας για φέτος.
Μεταξύ των περιπτώσεων που η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εξέτασε την περασμένη εβδομάδα είναι μία που αφορά το Telegram, το οποίο βρίσκεται εν μέσω δικαστικών περιπετειών αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για απάτη και δόλιες προσφορές. Μεταξύ αυτών είναι και η υπόθεσή του για δόλια προσφορά και πώληση χρεογράφων στην εταιρία Donald G. Blakstad, αξίας άνω των 3,5 εκατομμυρίων δολαρίων, με τον ισχυρισμό ότι έχουν «αναπτύξει ένα κέντρο δεδομένων παγκόσμιας κλάσης για την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων».
Εν τω μεταξύ, η First Bitcoin Capital Corp. κατέθεσε δήλωση καταχώρισης στην Επιτροπή, στις 7 Ιανουαρίου, επιδιώκοντας να συμπεριληφθούν οι μετοχές της στη διαπραγμάτευση του Nasdaq

Η.Π.Α.: νομοθετική δραστηριότητα για τα κρύπτο στις Πολιτείες Illinois, Wyoming Bill και NY

Σε αρκετές Πολιτείες των ΗΠΑ σημειώθηκε επίσης νομοθετική δραστηριότητα για τα κρυπτονομίσματα, την περασμένη εβδομάδα. Ο νόμος Blockchain Technology του Illinois, τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2020. Περιγράφει τις νόμιμες χρήσεις της τεχνολογίας blockchain, ορίζοντας ότι: Ένα έξυπνο συμβόλαιο, η εγγραφή ή η υπογραφή του, δεν μπορεί να στερηθεί νομικής ισχύος ή μην θεωρείται εκτελεστέο, μόνο επειδή μία blockchain χρησιμοποιήθηκε για να δημιουργήσει, να αποθηκεύσει ή να επαληθεύσει το έξυπνο συμβόλαιο, την εγγραφή ή την υπογραφή του.

Στην πολιτεία του Ουαϊόμινγκ, το νομοσχέδιο 43 για τα “digital representation tokens” καταχωρήθηκε στις 9 Ιανουαρίου 2020. Καθορίζει τα δικαιώματα, τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις που σχετίζονται με τα ψηφιακά tokens , καθώς και τις εξαιρέσεις.

Στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, ο κυβερνήτης Andrew Cuomo, πρότεινε την τροποποίηση του νόμου για τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες του κράτους για να τοποθετήσει τις εταιρίες κρυπτονομισμάτων «σε ισονομία με άλλες εταιρείες παροχής χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών». Εξήγησε ότι σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο, οι φορείς που έχουν λάβει άδεια βάσει του ασφαλιστικού ή του τραπεζικού νόμου, υποχρεούνται να υποβάλουν αξιολογήσεις στο Υπουργείο Οικονομικών για την κάλυψη του κόστους της εξέτασης και της εποπτείας. Ωστόσο, οι εταιρείες κρυπτονομισμάτων δεν υποχρεούνται να υποβάλουν αυτές τις αξιολογήσεις, παρά το γεγονός ότι υπόκεινται σε παρόμοιες απαιτήσεις εξέτασης και εποπτείας.

Η Κίνα επισπεύδει τη δοκιμή του ψηφιακού νομίσματος και προωθεί τη χρήση Blockchain για τον εμπορικό τομέα.

Η Κίνα συνέχισε να κάνει πρωτοσέλιδα στον χώρο των κρυπτονομισμάτων, με τη συνεχή επίδειξη «αγάπης» για την τεχνολογία blockchain και πιέζει για το ξεκίνημα του ψηφιακού νομίσματος της κεντρικής τράπεζας (CBDC), πριν από την εμφάνιση του Libra του Facebook.
Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (PBOC), χαρακτήρισε το ψηφιακό νόμισμα μία από τις προτεραιότητές της για φέτος. Επιπλέον, τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν την περασμένη εβδομάδα, ότι το ψηφιακό γιουάν της τράπεζας είχε ολοκληρώσει τον προκαταρκτικό του σχεδιασμό και τις δοκιμές.
Εν τω μεταξύ, στην Κίνα εξακολουθεί να υπάρχει σκεπτικισμός για τα κρυπτονομίσματα. Μία αναφορά από την εταιρεία blockchain ασφαλιστικών συμβολαίων Peckshield, ισχυρίζεται ότι η μεταφορά κεφαλαίων με κέρδη από κρυπτονομίσματα, εκτός Κίνας, ήταν περίπου 11,4 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019.

Ο νέος κανόνας μόχλευσης της Ιαπωνίας, η Νότια Κορέα για την ενσωμάτωση των κρυπτονομισμάτων, Πρωτοβουλία στην Crypto Valley της Ασίας

Αρκετές άλλες ασιατικές χώρες έχουν κάνει ανακοινώσεις που σχετίζονται με τα κρύπτο, την περασμένη εβδομάδα.
Στην Ιαπωνία, ο Οργανισμός Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών (FSA) φέρεται να έχει αποκαλύψει τα σχέδιά του για τον περιορισμό της μόχλευσης στην αγορά κρυπτονομισμάτων, τοποθετώντας το περιθώριο διαπραγμάτευσης στο διπλάσιο των καταθέσεων του συναλλασσόμενου. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο νέος κανόνας θα συμπεριληφθεί στον αναθεωρημένο νόμο περί χρηματοπιστωτικών μέσων και ανταλλαγών, ο οποίος αναμένεται να τεθεί σε ισχύ τον Απρίλιο του 2020.

Στη Νότια Κορέα, η Προεδρική Επιτροπή για την 4η Βιομηχανική Επανάσταση, πρότεινε μια σειρά μέτρων υπέρ των κρυπτονομισμάτων. Η επιτροπή κάλεσε την κυβέρνηση, να ενσωματώσει τα κρυπτονομίσματα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας, επιτρέποντας στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να χειρίζονται άμεσα και να προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα προϊόντων κρύπτο, συμπεριλαμβανομένων των παραγώγων. Προτείνει επίσης την εισαγωγή του bitcoin στο χρηματιστήριο της χώρας.

Στην Ινδία, το κρατίδιο της Κεράλα, τοποθετείται ως ο κεντρικός blockchain κόμβος της Ινδίας και σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία για να βελτιώσει ένα ευρύ φάσμα υφιστάμενων συστημάτων, συμπεριλαμβανομένων των οικονομικών.

Στις Φιλιππίνες, ένα σχέδιο για την κατασκευή ενός αεροδρομίου βρίσκεται σε εξέλιξη στην «Crypto Valley της Ασίας», μία πρωτοβουλία της Αρχής Οικονομικής Ζώνης του Cagayan (CEZA), της κυβερνητικής υπηρεσίας που είναι αρμόδια για τη διαχείριση της Ειδικής Οικονομικής Ζώνης του Cagayan και της Freeport. Την περασμένη εβδομάδα, ο διαχειριστής της CEZA, συζήτησε κανονισμούς περί κρυπτονομισμάτων με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ιαπωνίας, μεταξύ άλλων θεμάτων συνεργασίας των δύο των ασιατικών χωρών.

ΠΗΓΉ: 14/01/2020 – https://news.bitcoin.com/regulatory-roundup-eu-wide-crypto-regulations-new-rules-in-europe-us-asia/?utm_source=OneSignal%20Push&utm_medium=notification&utm_campaign=Push%20Notifications


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.