Η λύση αυτή θα μπορούσε να ξεκλειδώσει τη μαζική αποδοχή για το ΕTHEREUM

Το Ethereum είχε δύο άθλια χρόνια όσον αφορά την τιμή, αλλά η ανάπτυξη της μεγαλύτερης παγκοσμίως πλατφόρμας έξυπνων συμβολαίων και dApp, συνεχίστηκε. Η ταχύτητα και η αξιοπιστία, είναι τα κλειδιά για τη μαζική υιοθέτηση και ήδη αναπτύσσεται λύση.

Η εξέλιξη του Ethereum

Η εσωστρέφεια του 2016 και του 2017 στο Ethereum, αντικαταστάθηκε από την ανάπτυξη συνεργασιών και την οικοδόμηση συμμαχιών, σύμφωνα με το άρθρο που δημοσίευσε ο Barry Silbert, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Digital Currency Group. Τον περασμένο μήνα, η Matter Labs δημοσίευσε μια εις βάθος έκθεση με τίτλο «Ο χαμένος κρίκος για τη μαζική υιοθέτηση του Ethereum». Δημοσιεύτηκε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Circle, Jeremy Allaire, ο οποίος δήλωσε ότι ήταν μια μεγάλη νίκη για τα τstablecoins που είναι βασισμένα στο Ethereum.

«ZK Rollups now possible and will allow Layer 2 scaling on Ethereum supporting upwards of 3000tps (larger than Visa), while maintaining decentralization and privacy.» (μετ: τα ZK Rollups είναι πλέον δυνατά και θα επιτρέψουν την κλιμάκωση του Layer 2 στο Ethereum, υποστηρίζοντας πάνω από 3000tps (μεγαλύτερο από τη Visa), διατηρώντας ταυτόχρονα την αποκέντρωση και το απόρρητο).

Η έκθεση παρουσιάζει την ιδέα σύμφωνα με την οποία μια επιτυχημένη κλιμακούμενη λύση, πρέπει να περιλαμβάνει την ικανότητα του συστήματος να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των εκατομμυρίων χρηστών, χωρίς να θυσιάζει την αποκέντρωση. Κανένα από τα άλλα συστήματα δεν μπορεί πραγματικά να το πετύχει αυτό όμως, καθώς τα περισσότερα δημόσια blockchains είναι ακόμα, σε μεγάλο βαθμό, πειραματικά και σχεδόν αχρησιμοποίητα.
Ο συνιδρυτής του Ethereum, ο Vitalik Buterin, επίσης έχει επισημάνει στο παρελθόν ότι «είναι αδύνατο για ένα blockchain να διαθέτει την επεκτασιμότητα, την ασφάλεια και την αποκέντρωση ταυτόχρονα…. το πολύ, ένα blockchain να έχει 2 από αυτά τα χαρακτηριστικά».

Οι πρόσφατες εξελίξεις στο χώρο των ΖΚ (zero knowledge proofs, μετ.:αποδείξεις μηδενικής γνώσης), έχουν ωστόσο ανοίξει νέες δυνατότητες σε αυτόν τον τομέα. Το ZK είναι ένα κρυπτογραφικό πρωτόκολλο με το οποίο ένα μέρος μπορεί να αποδείξει σε ένα άλλο μέρος ότι γνωρίζει την αξία ενός συγκεκριμένου πράγματος ή οντότητας, χωρίς να αποκαλύψει οποιαδήποτε άλλη πληροφορία, εκτός από το γεγονός ότι γνωρίζει την αξία.

Δυνατότητες συναλλαγών μεγέθους VISA

Σύμφωνα με τους ερευνητές, μια λύση που ονομάζεται ZK Sync έχει σχεδιαστεί, για να προσφέρει μια, μεγέθους VISA, διεκπεραίωση χιλιάδων συναλλαγών ανά δευτερόλεπτο, στο δίκτυο Ethereum. Το ZK Sync βασίζεται στην αρχιτεκτονική ZK Rollup, η οποία είναι μια κλιμακούμενη λύση Layer 2, που συγκεντρώνει όλα τα κεφάλαια σε ένα έξυπνο συμβόλαιο στην κύρια αλυσίδα, ενώ ο υπολογισμός και η αποθήκευση πραγματοποιούνται εκτός αλυσίδας. Επιπλέον, τα κεφάλαια παραμένουν εξίσου ασφαλή με τους υποκείμενους λογαριασμούς του Layer 1 και διατηρούν υψηλό βαθμό απορρήτου.

Μια άλλη σημαντική πτυχή του πρωτοκόλλου, είναι η εξαιρετικά χαμηλή καθυστέρηση: οι συναλλαγές στο ZK Sync, θα τελεσφορούν άμεσα.
Το devnet για το ZK Sync v0.1 είναι ζωντανό και το 2020 είναι πιθανό να δούμε περισσότερες κλιμακούμενες λύσεις για το Ethereum, καθώς η μετάβαση στο proof of stake consensus βρίσκεται σε εξέλιξη.

Επί του παρόντος, το Ethereum αντιμετωπίζεται το ίδιο με τα περισσότερα crypto, δηλαδή χρησιμοποιείται κυρίως για κερδοσκοπία στις αγορές, κυρίως από συναλλασσόμενους (ιδιώτες ή εμπόρους) που επιδιώκουν το γρήγορο κέρδος.
Οι κλιμακούμενες λύσεις που περιγράφονται παραπάνω και αναπτύσσονται από το Ethereum, αντιμετωπίζουν το «τρίλημμα της blockchain» και αποτελούν το επόμενο βήμα προς το Web 3.0, την αποκεντρωμένη χρηματοδότηση και συνεπώς τη μαζική υιοθέτηση του Ethereum.

Πηγή: MARTIN YOUNG|16/01/ 2020|https://bitcoinist.com/how-this-solution-could-drive-massive-adoption-for-ethereum/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.