Το Ethereum παίζει ΝΒΑ

Η ομάδα του NBA, Sacramento Kings, ανακοίνωσε ότι σε συνεργασία με την ConsenSys, θα διεξάγει δημοπρασίες, που θα χρησιμοποιούν την πλατφόρμα του Ethereum. Θα δημοπρατούνται αθλητικά είδη της ομάδας (φανέλες, παπούτσια κτλ.) κατά τη διάρκεια και μετά από παιχνίδια NBA.

Η πλατφόρμα της Ethereum -μέσω της Treum- θα διασφαλίζει την ακεραιότητα της όλης διαδικασίας κι ότι όλα τα είδη που θα δημοπρατούνται είναι αυθεντικά. Κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών οι οπαδοί των Kings, θα μπορούν από το σπίτι τους, να υποβάλουν προσφορά για τα αθλητικά είδη που φορούν οι παίκτες της ομάδας. Όλα τα στοιχεία θα πιστοποιούνται και θα καταγράφονται στο Treum. Ένα token που θα περιέχει δεδομένα που περιγράφουν λεπτομερώς το παιχνίδι, την εποχή, τον παίκτη και τη χρονική στιγμή, θα αντιπροσωπεύει την απόδειξη ιδιοκτησίας και θα διατηρείται από τον κάτοχο του αντικειμένου.

«Το NBA ελέγχει αυστηρά τα αναμνηστικά που πωλούνται από τις ομάδες του» δήλωσε ο Ian Wheat, υπεύθυνος καινοτομίας και esports της ομάδας. «Οι Kings επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν μια πλατφόρμα Blockchain για να εξασφαλίσουν την διαφάνεια στις πωλήσεις, αλλά και να βοηθήσουν στην επαλήθευση της αυθεντικότητας των αντικειμένων, σε δευτερογενείς αγορές.«

Η φανέλα του Buddy Hield, με το νούμερο 24, στην πρώτη blockchain δημοπρασία των Sacramento Kings.

Ο Διευθυντής Τεχνολογίας των Kings, Ryan Montoya, δήλωσε ότι αυτή δεν είναι η πρώτη επαφή της ομάδας με τον χώρο της κρυπτογράφησης και την τεχνολογία blockchain, αφού ήδη από το 2014 οι Kings δέχονται Bitcoin. Η πρώτη δημοπρασία θα γίνει για την φανέλα του Buddy Hield, στον προσεχή αγώνα των Sacramento Kings εναντίον των Dallas Mavericks. Τα έσοδα της δημοπρασίας, ανακοινώθηκε ότι θα προσφερθούν στα θύματα του τυφώνα Dorian, που έπληξε το 2019 τις Μπαχάμες (τόπο καταγωγής του Hield), ενώ από μελλοντικές δημοπρασίες θα πάνε γενικά στο Ίδρυμα Sacramento Kings, που θα τα διαχειριστεί για κοινωφελείς σκοπούς.

Πηγή: https://www.coindesk.com/nba-team-auctioning-basketball-stars-jersey-on-ethereum-blockchain

Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.