ΤΟ VEGANNATION ΕΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ VEGAN ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕΣΩ BLOCKCHAIN

Εισαγωγή

Καθώς ο κόσμος μετακινείται προς την κοινωνική και περιβαλλοντική συνείδηση, ο αριθμός των vegans έχει αυξηθεί σημαντικά και η τάση δεν φαίνεται να σταματάει σύντομα. Η ζήτηση για vegan φαγητό είναι σε μια εκπληκτική αύξηση, ειδικά με τη μορφή συσκευασμένων προϊόντων. Ωστόσο, η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζουν οι vegans, είναι η αυθεντικότητα και η καθαρότητα των προϊόντων που πωλούνται στην αγορά. Εάν τα προϊόντα δεν έχουν επαληθευμένη προέλευση, η συνήθεια να είσαι vegan, επιδέχεται αμφιβολίες.

Η VeganNation, είναι μια παγκόσμια αγορά και δίκτυο κοινοτήτων, η οποία έχει ως αποστολή την αύξηση της αξιοπιστίας της εφοδιαστικής αλυσίδας των προϊόντων διατροφής vegan. Η VeganNation ξεκίνησε ως μία start-up, τον Αύγουστο του 2019, από μια παρέα από vegan ακτιβιστές και περιβαντολόγους στο Ισραήλ.
Η VeganNation χρησιμοποιεί την τεχνολογία blockchain για την ανίχνευση της προέλευσης των προϊόντων, μια πρακτική που χρησιμοποιείται ευρέως από άλλους τομείς, για να ελέγχουν τα προϊόντα σε τακτική βάση. Το κύριο κίνητρο πίσω από το VeganNation, είναι να διασφαλίσει τη διαφάνεια στην εφοδιαστική αλυσίδα και να δημιουργήσει ένα οικοσύστημα για τους vegans σε όλο τον κόσμο, όπου θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε γνήσια προϊόντα vegan.

Πώς λειτουργεί η VeganNation;
Η VeganNation δημιουργεί ένα εμπορικό σύστημα βασισμένο στην τεχνολογία blockchain, η οποία χρησιμοποιεί έξυπνα συμβόλαια. Το σύστημα αυτό επιτρέπει στον καταναλωτή, να γνωρίζει ακριβώς πώς αγοράστηκε το προϊόν, από πού αγοράστηκε και ποια ήταν η διαδικασία παραγωγής του. Κάθε βήμα, από την παραγωγή έως το πιάτο, καταγράφεται με τη μορφή αμετάβλητου μητρώου, το οποίο εξασφαλίζει την αξιοπιστία της εφοδιαστικής αλυσίδας.
Όσον αφορά το οικοσύστημα, το VeganNation λειτουργεί σε μια πλατφόρμα τριών σταδίων:
Α. Κοινή χρήση τροφίμων:
Εδώ, ενθαρρύνονται τα μέλη της κοινότητας Vegan, τα οποία εκτιμάται ότι είναι περίπου 300 εκατομμύρια παγκοσμίως, να μοιραστούν τα τρόφιμα τους με άλλους vegans. Το κίνητρο πίσω από αυτή την έννοια της διανομής τροφίμων, είναι να δημιουργηθεί ένας δεσμός και μια αίσθηση εμπιστοσύνης μεταξύ των μελών της κοινότητας, καθώς μπορούν να δουν με τα ίδια τους τα μάτια ότι το φαγητό είναι μαγειρεμένο στο σπίτι.
Σε μία μεγαλύτερη κλίματα, αυτό θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ένα αποκεντρωμένο εστιατόριο για vegans, καθώς εκείνοι που επιθυμούν να μοιραστούν το φαγητό τους μπορούν να το κάνουν είτε με τη φιλοξενία μελών είτε παρέχοντας τη δυνατότητα της διανομής του σε πακέτο.
Β. Χρήσιμο Περιεχόμενο:
Ο δικτυακός τόπος του VeganNation θα διαθέτει ειδικό τμήμα για να παρέχει στα μέλη του πληροφορίες, όπως οι συνταγές vegan, ενημερωτικά / εκπαιδευτικά άρθρα και άλλα περιεχόμενα που μπορούν να δημιουργούν οι ίδιοι οι χρήστες. Αυτό θα βοηθήσει τα μέλη να διαβάσουν τις ιστορίες από άλλους vegans και να έχουν πρόσβαση σε όλες τις «vegan» πληροφορίες που χρειάζονται. Οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε όλα αυτά, απλά δημιουργώντας ένα προφίλ στον ιστότοπο.
Γ. Ηλεκτρονικό Εμπόριο:
Η VeganNation θα ενσωματώσει στην ιστοσελίδα της μια ηλεκτρονική πύλη αγορών, η οποία θα επιτρέψει σε διάφορα vegan οικοσυστήματα από όλο τον κόσμο, να πραγματοποιούν ανταλλαγές προϊόντων μεταξύ τους. Οι διάφορες κατηγορίες επαγγελματιών της εφοδιαστικής αλυσίδας τροφίμων, συμπεριλαμβανομένων των καταναλωτών, των μικρών επιχειρηματιών, των αγροτών, των διαιτολόγων, των διατροφολόγων κλπ., μπορούν να δικτυωθούν μεταξύ τους και να αναπτύξουν την νέα παγκόσμια γενιά της vegan διατροφής.
Για να διευκολυνθεί το προαναφερθέν μοντέλο εργασίας, η VeganNation δρομολόγησε το VeganCoin, ένα βοηθητικό altcoin προορισμένο να διευκολύνει το εμπόριο μεταξύ των vegan κοινοτήτων στο οικοσύστημα.
Με τη βοήθεια του VeganCoin, μπορεί να υλοποιηθεί ένα αποκεντρωμένο οικοσύστημα, χωρίς συνοριακά εμπόδια, όπου οι άνθρωποι από διάφορες περιοχές του κόσμου μπορούν να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες όπως π.χ. πλάνα διατροφής και δίαιτας ή καλάθια τροφίμων κ.λπ. Το VeganCoin φιλοδοξεί να είναι το πρώτο μεγάλο βήμα προς την κατεύθυνση της δημιουργίας της γενιάς μίας Vegan οικονομίας.

Η πρόοδος που σημειώθηκε μέχρι σήμερα
Η VeganNation, αν και είναι ακόμα στις πρώτες μέρες της, έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο από την ίδρυση της τον Αύγουστο του περασμένου έτους και μετά την αρχική της επιτυχία, βρίσκεται στα πρόθυρα να γίνει παγκόσμιο φαινόμενο.
Τον Αύγουστο του 2019, αναφέρθηκε ότι η VeganNation ολοκλήρωσε με επιτυχία ένα γύρο χρηματοδότησης ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων. Στην πραγματικότητα, πολλές διασημότητες, όπως ποδοσφαιριστές, ηθοποιοί, κινηματογραφιστές κ.λπ., έχουν δεσμευτεί για την υποστήριξή τους στην πρωτοβουλία και ένα από τα εξέχοντα ονόματα που συμμετέχουν στο συμβουλευτικό σχήμα, είναι ο Jerome Flynn, από τη σειρά «Game of Thrones».

Μία από τις κύριες κινητήριες δυνάμεις πίσω από τη VeganNation είναι η αφοσίωση των ανθρώπων της στην προστασία του περιβάλλοντος και αυτό έγινε φανερό το Σεπτέμβριο του περασμένου έτους. Η VeganNation αγόρασε ένα τεμάχιο- μαμούθ, 15.000 στρεμμάτων τροπικού δάσους του Αμαζονίου, απλώς για να το προστατεύσει από την ανήθικη εκμετάλλευση και τις πυρκαγιές.

Μπορεί η Blockchain να βοηθήσει το veganism να ενταχθεί σε κάθε νοικοκυριό;
Ο βηγκανισμός, καλώς ή κακώς, παραμένει μια τάση μεταξύ των διανοουμένων και των ελίτ, που αποτελούν ένα απειροελάχιστο ποσοστό του παγκόσμιου πληθυσμού. Το Blockchain είναι μία τεχνολογία μόλις δέκα ετών και εξακολουθεί να βρίσκεται, λίγο πολύ, στην φάση της ανάπτυξης. Ως εκ τούτου, η παγκόσμια επιτυχία σε σύντομο χρονικό διάστημα, ενός τέτοιου εγχειρήματος, δεν είναι κάτι που μπορεί να φανταστεί κανείς αυτή τη στιγμή. Ωστόσο, και τα δύο μέρη, διαθέτουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: αναπτύσσονται με γοργούς ρυθμούς. Ίσως η συνένωση των δυνάμεών τους, να ωφελήσει αμοιβαία.

Η VeganNation, από αυτή την άποψη, μπορεί να είναι το επόμενο big thing στον κόσμο, για μερικούς σημαντικούς παράγοντες. Πρώτα απ όλα, αποτελείται από μια ομάδα ανθρώπων που πραγματικά ενδιαφέρονται για το περιβάλλον και την αειφόρο διαβίωση, αντί για κάποιους καπιταλιστές και καιροσκόπους, που ενεργούν με μοναδικό σκοπό την κερδοφορία.
Όταν η προσπάθεια είναι γνήσια, τα αποτελέσματα είναι ολιστικά και ουσιαστικά. Δεύτερον, τα μεγάλα ονόματα που υποστηρίζουν το Vegan κίνημα, περιλαμβάνουν διασημότητες όπως ο Bill Clinton, ο Μπιλ Γκέιτς, η Beyonce κλπ., κάτι που παίζει μεγάλο ρόλο στην παρακίνηση και τον επηρεασμό των ανθρώπων προς αυτή την κατεύθυνση.

Για να ολοκληρώσουμε, μπορούμε να πούμε, αν και είναι νωρίς να εκτιμηθεί συνολικά, ότι η VeganNation έχει όλα τα εργαλεία για να φτάσει στην κορυφή του βουνού που βρίσκεται μπροστά της, μακροπρόθεσμα.

Πηγή: Scott Cook, 15/01/2020 – https://www.cryptonewsz.com/vegannation-is-bringing-the-global-vegan-community-together/55812/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.