crypto Μονόκεροι

Οι νεοσύστατες εταιρίες, που έχουν καταφέρει να έχουν αποτίμηση της αξίας τους πάνω από ένα δισεκατομμύρια δολάρια, είναι σπάνιες και φαντάζουν μυθικές.. όπως ένας Μονόκερος!

Ο ορισμός Μονόκερος, δίνεται σε εταιρίες που έχουν ιδρυθεί στη δεκαετία του 2000, η αποτίμηση της αξίας τους είναι πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια και δεν έχουν ακόμη εισαχθεί στο χρηματιστήριο. Ο όρος αναφέρθηκε πρώτη φορά από την επενδύτρια κεφαλαίων Aileen Lee (CowboyVC) που έγραψε σε άρθρο της «Welcome to the Unicorn Club: Learning from Billion-Dollar Startups». Για την  Aileen Lee βέβαια, οι πρώτοι Μονόκεροι ιδρύθηκαν την δεκαετία του 1990, με την Google να είναι ο σούπερ μονόκερος εκείνης της δεκαετίας, με αποτίμηση πάνω από 100 δισεκατομμύρια δολάρια. Ως σούπερ Μονόκερο της δεκαετίας που διανύουμε, η Αμερικανιδα επενδύτρια ξεχωρίζει το Facebook, που είχε κάνει ένα εκρηκτικό ξεκίνημα, ως start up εταιρία, πριν εισαχθεί στο χρηματιστήριο.

Η ερευνητική εταιρία Hurun δημοσίευσε τη λίστα με τις 494 εταιρίες-Μονόκερους παγκοσμίως, για το 2019, συμπεριλαμβάνοντας και 11 ονόματα από το χώρο των κρυπτονομισμάτων.

Οι Μονόκεροι εδρεύουν σε 24 χώρες, με την Κίνα να ηγείται του καταλόγου με 206 εταιρίες Μονόκερους και τις ΗΠΑ να ακολουθούν με 203. Οι δυο χώρες μαζί αντιπροσωπεύουν πάνω από το 80% των Μονόκερων παγκοσμίως, ενώ η Ευρώπη έχει μόλις 35. Οι τομείς που δρουν οι περισσότεροι Μονόκεροι είναι της χρηματοοικονομικής τεχνολογίας (FineTech), του ηλεκτρονικού εμπορίου, της τεχνητής νοημοσύνης, των logistics, της υγειονομικής περίθαλψης και φυσικά των Media.

Οι blockchain εταιρίες, που αναφέρονται στην λίστα, είναι μόλις 11 και αποτελούν το 2% στο σύνολο των Μονόκερων. Πρώτη αναμφισβήτητα η Bitmain, η εταιρία crypto με την υψηλότερη εκτιμώμενη αξία. Η κινεζική επιχείρηση εξόρυξης, έχει συσσωρεύσει πλούτο με την πώληση εξοπλισμού εξόρυξης Bitcoin και έχει προσελκύσει μεγάλα επιχειρηματικά κεφάλαια. Η αποτίμηση της αξίας της είναι περίπου 12 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στη δεύτερη θέση η αμερικανική Coinbase, που με τις πλατφόρμες συναλλαγών της σε 32 χώρες, αποτιμάται στα 8 δισεκατομμύρια δολάρια. Ακολουθεί η επίσης αμερικανική, εταιρία παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, Robinhood, που σχετικά πρόσφατα -το 2018- μπήκε στο χώρο των κρυπτονομισμάτων, με αξία 7 δισεκατομμυρίων. Τέταρτη η Ripple, που με το XRP, το τρίτο σε όγκο συναλλαγών κρυπτονόμισμα, είδε την εκτίμηση της αξίας της να φτάνει τα 5 δις δολάρια.

Το αμερικανικό ανταλλακτήριο Kraken, με τις επεκτάσεις, τις εξαγορές και τις προσλήψεις προσωπικού που έκανε, ανέβασε την εκτίμηση της τρέχουσας αξίας του στα 4 δισεκατομμύρια.

Ακολουθούν με αξία στα 3 δις. οι Circle (USDC), Βlock.one (EOS), BitMEX και ο ανταγωνιστής της Bitmain, Canaan Creative. Tην λίστα των crypto Μονόκερων συμπληρώνει η Binance, με αποτίμηση τουλάχιστον 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αφού από το 2018 σημειώνει τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών, στον χώρο της κρυπτογράφησης.

Οι εταιρίες Μονόκεροι φαντάζουν μυθικές και όλοι οι επενδυτές προσπαθούν να τις βρουν.. ωστόσο υπάρχουν κάποιοι που φαίνεται να τις ξεχωρίζουν εύκολα. Η Sequoia είναι -σύμφωνα με την λίστα Hurun- η πιο επιτυχημένη επενδυτική πλατφόρμα στον κόσμο, αφού έχει επενδύσει σε 92 Μονόκερους , στο 1/5 δηλαδή των πιο υποσχόμενων εταιριών παγκοσμίως.

Πηγές : https://cryptobriefing.com/crypto-unicorns-top-10-valuable-blockchain-companies/

http://www.hurun.net/EN/Article/Details?num=A38B8285034B


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.